Galatasaray'da tek çare; 60 milyon liralık hisse satışı

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda tek çare; 60 milyon liralık hisse satışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 01:01

SPK’nın 25 Şubat 2014’teki sermaye artırma hamlesini geri çevirdiği sarı kırmızılı kulüp, 1 yıllık sürenin dolmasıyla yeniden harekete geçmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

MALİ açıdan zor bir süreçte olan G.Saray Yönetimi, olası krizi aşmak için B planını üretti. Sarı kırmızılılar, Sportif AŞ hisselerinin yüzde 14’ünü halka açarak Galatasaray’da yaşanan mali krize son vermeyi hedefliyor.
Yönetimde görüşülen ‘hisse formülü’ ile alakalı idareciler, SPK’yla da görüşmelere başladı. Ünal Aysal döneminde 2. kez başvurulan ‘sermaye artırımı’ hamlesinin kabul edilmemesi nedeni ile G.Saray Yönetimi bu adımın başarılı olması adına SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) ile de görüşüp izleyecekleri adımın doğru olması için harekete geçti.

AYSAL’IN HAMLESi REDDEDiLMiŞTi

ÜNAL Aysal döneminde başvurulan 2. sermaye artırım hamlesi 25 Şubat 2014’te kabul edilmemişti.
SPK’dan, sarı kırmızılılara yapılan açıklamada, böyle bir başvurunun ancak işlemden 1 yıl sonra yapılabileceği bilgisi iletildi. Bu nedenle mali krize çare olarak görülen bu hamlenin hazırlıklarına şimdiden başlayan G.Saray Yönetimi, satışla 60 milyon TL gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu hamle gerçekleşirse G.Saray Kulübü’nün Sportif AŞ hisselerinin yüzde 45’i halka açılmış olacak.

Haberin Devamı

HiSSELERi KONGRE ÜYELERi ALMALI

Hamdi Yasaman, yeni girişimi doğrularken “Satsak bile G.Saray’ın hissesi yüzde 50’nin üstünde olacak” dedi.

G.SARAY Yönetimi’nin 60 milyon TL sıcak para beklediği hisse satışını, 2. Başkan Hamdi Yasaman da doğruladı. A Grubu hisselerin satılamayacağını belirten Yasaman, “Biz B Grubu, borsaya kota ettirilen hisselerimizi satmayı düşünüyoruz. SPK ile görüşüyoruz. Hazırlıklarımıza başladık. Bu hisseleri Galatasaray kongre üyelerinin almasını istiyoruz. Şampiyonluk yürüyüşünde G.Saray kongre üyeleri kulübüne destek vermeli.
Daha karar almadık ama bu hisseler satılırsa, yüzde 50’nin üzerinde yine G.Saray’ın hissesi olacak ve hakimiyet gibi bir problem olmayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!