Galatasaray'a onun gibisi gelmedi

Galatasaray elinde bu kadar golcü olmasına rağmen sıkıntı çekmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Durum böyle olunca akıllara eski golcüler geliyor. Hele bir tanesi var ki unutulacak gibi değil.

Yıl 2000…

Galatasaray formasıyla 48 maça çıkan ve 31 gol atan; bununla da kalmayıp Real Madrid’e attığı golle UEFA Süper Kupası’nı kazandıran Mario Jardel’den bahsediyorum… Sarı kırmızılı takıma transfer olduğunda herkes bu adamın neler yapacağını merakla bekliyordu. Kendisiyle röportajım da tam böyle bir zamanda gerçekleşti.

Jardel’le karşılıklı yemek yediğimizde açık ve net bir futbolcu olduğu her halinden belliydi. Gece alemini sevdiğini söylerken, “ilhan abi, geçen hafta Laila’ya gittim bana bakıyorlardı . O kadın senin , bu kadın benim. Yakışıklıyım, esmerim ve Jardel’ im “ deyince şaşırdım. Kendisine eşinden çekinmiyor musun? diye sorduğumda “Niye çekineyim ki? O nasıl olsa kafeste, bir şey olursa veririm parayı , alırım çocukları. Annemin yanına taşırım, çünkü onlara da ben bakıyorum, rahata kavuşurum, gece alemine de devam ederim” dediğinde işte manşet dedim.

Haberin Devamı

Gol konusunda o kadar iddialıydı ki; “Vücut yapım sanki gol atmak için tasarlanmış gibi. Pozisyonlarda o kokuyu alırım. Top popoma bile gelse onu kaleye göndermesini bilirim. Bana bu nedenle para veriyorlar” sözleriyle kendini sanki tescil ediyordu.

Şimdilerde Galatasaray yağmur duasına çıkmış gibi Jardel gibi bir futbolcuyu arıyor ama kupalar kazandıran komple golcüyü bulamıyor.


Yazarın Tüm Yazıları