Galatasaray'a büyük gönderme

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraya büyük gönderme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 13:31

Beşiktaş, teknik direktör Samet Aybaba ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde Başkan Orman, TT Arena tartışmasıyla ilgili konuştu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN YENİ TEKNİK KADROSU - Foto Galeri 

Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Fikret Orman, "Camiamıza hayırlı olsun. Samet Aybaba ve Ulvi Güveneroğlu özellikle babamın yöneticilik yaptığı dönemlerden tanıdığımız, kulübe gönül vermiş önemli Beşiktaşlılar. Gençliğimin ilk dönemlerinde birlikte olduğum insanların başkanı olarak teknik heyetle sözleşme imzalamak bana nasip oldu” dedi.

ORMAN'DAN GALATASARAY'A GÖNDERME / WEB TV

Kulübün başına geçtiklerinde önlerine belirli hedef koyduklarını kaydeden Fikret Orman, şöyle konuştu:
“O hedeflere ulaşacak bir ruhla çalışmak istiyorduk. Samet Aybaba başta olmak üzere bu teknik heyetle bunu yakalayacağımıza kalben inanıyorum. Tüm yönetim kurulu üyeleri burada. Destek verdiklerini göstermek için hep beraber geldiler. Çok mutluyum. Samet hocamı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Hiçbir ön şart veya buna benzer şey konuşmadık. Ücret bile konuşmadık. Bana 'Sayın Başkan siz yanan bir evin içine girdiğinizi ifade ettiniz. Biz de sizin elinizi tutup aynı yangının içine girmek için buradayız' dedi. Benim için yeterliydi. Konu Beşiktaş ise gerisi teferruattır. Hocamın da aynı ruh halinde ve hissiyatında olduğunu gördüm. Çok inanıyoruz. İyi şeyler yapacağız. Allah Beşiktaşımıza ve bize iyi günleri hep beraber nasip etsin.”

Transferde kulübün bütçesi kadar hareket edeceklerini ifade eden başkan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ödemeyeceğimiz şey için borçlanmayacağız. Ancak bu, bütçeyi aşağı çekeceğiz anlamına gelmez. Yıldız transferlerle şampiyon olsaydık son 8-10 senede her sezon şampiyon olmamız gerekiyordu. Öyle olmuyor. Beşiktaş'ın tarihi başarılarına baktığımızda böyle gelmemiş. Hocanın genç, geleceğe yönelik, koşan ve mücadele eden; zevk veren bir oyun yapısı, arzusu var. Bizim de öyle arzumuz var. Transferi futbol komitesi ve teknik direktörümüz yürütüyor.”

Kıran: Beşiktaş için en iyisini yapacağız

Beşiktaş Futbol Komitesi Üyesi Tamer Kıran ise uzun bir çalışmanın ardından Samet Aybaba ve ekibiyle anlaştıklarını dile getirdi.

Sürecin uzun sürdüğüne dikkati çeken Kıran, “Bu nedenle eleştirildik. Ama amacımız Beşiktaş için en iyisini seçmekti. En iyisinin bu ekip olduğuna karar vermek için bekledik. Hiçbir şey için geç kalmamıştık. Nitekim hocamızla anlaştıktan sonra derhal çalışmaya başladık. Yeni sezona az süre kalmasına rağmen en iyi şekilde takımı hazırlamak üzere işe koyulduk. Herkesin içi rahat olsun. Bu takıma inansınlar ve güvensinler. Beşiktaş için en iyisini yapacağız” diye konuştu.

TT Arena açıklaması

Beşiktaş Başkanı, Türk Telekom Arena'nın Galatasaray ile ortak kullanımı konusunda, "Atatürk Olimpiyat Stadı onarıma alındı. Orada oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor var. İstanbul'da İnönü Stadı dışında 3 tane stat ve 5 kulüp var. Demek ki bu 5 kulüp bu üç stattan birinde oynayacak. İstanbulspor geçmişte Beşiktaş'ın stadında oynamıştı. Beşiktaş o dönemde oynamamasını istiyordu. Ama idari bir karardı. Futbol Federasyonu bir karar vermişti ve İstanbulspor da oynamıştı. Bu statlar kimsenin şahsi, tapulu malı değil. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan değerler. Beşiktaş, İstanbul'da bir statta maçlarını yapaca. Hangisinde olacağı yarınki Ankara ziyareti esnasında artık netleşmiş olur" ifadelerini kullandı.

BJK İnönü Stadı'nın yerine yapılacak stadın projesinin hazır olup olmadığı ve aynı yerde olup olmayacağı yönündeki soruyu ise Fikret Orman, “Başka bir yerde stat yapacak olsak kendi mevcut stadımızda oynarız. Demek ki aynı yerdeki stadı yapacağız. Tahminimize göre stadın yapımı 2 yıl sürecek. Prosedürler tam anlamıyla neticelenmiş değil. Bu 3 ay gibi süreç alabilir. Kesin tarihler belli değil. Bürokrasi içinde olan olaylar. Ondan sonra hızla başlayacağız” diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!