Galatasaray şimdi yandı!

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray şimdi yandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 16:43

Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, sözleşmesi feshedilen eski teknik direktör Cesare Prandelli'nin gelecek yılı da kapsayan tüm alacaklarını istediğini açıkladı. Prandelli istediğini yaptırırsa, sadece 6 ay kaldığı sarı kırmızılı kulüpten yaklaşık 14 milyon TL alacak.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü'nün yollarını ayırdığı İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'nin, sözleşmesindeki gelecek yılı da kapsayan tüm alacaklarını istediği belirtildi.

Yasaman, Prandelli'nin sözleşmesini haklı nedenlerle feshettiklerini dile getirerek, bunu da kendisine noter aracılığıyla bildirdiklerini söyledi. Prandelli'nin tebligatı aldıktan sonra yapılan sözleşme feshinin haksız olduğuna dair cevap verdiğini belirten Yasaman, şunları kaydetti:

"SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ"
"Sözleşmenin devam ettiğine dair söylemler var ancak böyle bir şey yok. Çünkü tebligatı aldı. Avukatı da bize iki aylık alacaklarının olduğunu, sözleşmeyi de haksız şekilde feshettiğimizi ve geri kalan haklarını istediklerini söyledi. Biz de buna karşı hukuki cevabı hazırladık, yollayacağız. Neticede bu hukuki sürece gitti. Zaten gideceği yer UEFA. Onu söylüyor. Biz de UEFA'ya gitmeden önce 'sulh görüşmesi yapalım' diyoruz. Eğer anlaşamazsak UEFA'ya gidecek. Biz haklı olarak sözleşmeyi feshettiğimiz için ödeme yapmak istemiyoruz."

Haberin Devamı

"BİR AYLIK ÖDEMESİ YAPILMAMIŞ"
Yasaman, Prandelli'nin iki aylık ödemesinin yapılmadığıyla ilgili de "Bir aylık ödemesi yapılmamış. Mali birimler ödeme planına almışlardır. Bu alacağını ödeyeceğiz, fesihten sonraki ödemeyi yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray şimdi yandı


AYSAL'A GÖNDERME: GÖNÜL İŞİ DEĞİL PARA İŞİ!
İtalyan teknik adamla sözleşme imzalayan Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Ünal Aysal'ın "Prandelli de ben de gönül adamıyız. Prensipler üzerine konuşuyoruz. Ayrılık durumunda para sorununun olacağını sanmıyorum" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Yasaman, "O lafta kalıyor. Ortada bir sözleşme var ve rakamlar büyük. Bu gönül işi değil, para işin içine girdiği zaman böyle şeyler oluyor. Bizim haklı sebeplerimiz var ama yine de bu sezonki ödemelerini yaparak sulh yoluna gidebiliriz. Ancak gelmiyorlar. Biz haklı sebeplerle sözleşmeyi feshettik. Tabi anlaşamazsak sonuca mahkeme karar verecek" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"PRANDELLI BİZİMLE GÖRÜŞMÜYOR"
Hamdi Yasaman, şartlar nedeniyle Prandelli'nin sözleşmesini feshettiklerini, kendisine herhangi bir nezaketsizlik yapmadıklarını anlatarak, "Biz onlara 'gelin görüşelim' diyoruz ama avukatıyla görüşmemizi istedi. Anlaşamazsak, mahkemede çözülür. Onlar görüşmeye yanaşmayarak, gelecek sezonu da almak istiyorlar. Böyle bir yola başvuruyorlar. Onu hak edip etmemesi mahkemede belli olacak. Biz görüşelim anlaşalım istiyoruz. Sözleşmedeki hükümlere göre anlaşma olmazsa dava CAS'ta görülecek" ifadelerini kullandı.

6 AYDA 14 MİLYON TL
Galatasaray, Cesare Prandelli ile 7 Temmuz'da 2 sezonluk sözleşme imzalamıştı. Sarı kırmızılı kulüp, İtalyan teknik adama yıllık 2 milyon 295 bin Euro olmak garanti ücret ve kazanılan başarılara göre çeşitli primler ödemeyi taahhüt etmişti. Prandelli eğer istediklerini yaptırırsa, sadece 6 ay kaldığı Galatasaray'dan yaklaşık 5 milyon Euro (14 milyon TL) alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!