Galatasaray Premier Lig’de!

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Premier Lig’de
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 23:28

Reading Yönetimi, Cimbom’a ‘Kulübümüzü alın’ önerisi yaptı.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılılara 20 milyon Pound’a teklif edilen Championship ekibinin kasasına, Premier Lig’e yükselmesi durumunda 63 milyon Pound girecek.

Geçen yıl kardeş kulüp olduğu İngiliz Reading Kulübü’nü satın alması için G.Saray’a teklif geldi. Championship’te halihazırda 6. sırada olan ve Premier Lig’e yükselme mücadelesi veren Reading’in hisselerinin bir kısmı ya da tamamının satın alınması Aslan’a önerildi. Kulübün tamamını fiyatı ise sadece 20 milyon Pound, yani 33 milyon dolar!
G.Saray, kulübün sahibi Sir John Madejski satış kararı aldığı Reading’i alırsa İngiltere’de takım sahibi olan ilk Türk kulübü unvanını alacak.
Kulübün İngiltere’de bir çok gayrimenkulü ve bir de oteli var. Sir John Madejski, kulübünün yüzde 51’lik hissesini 2002’de Rus işadamı Anton Zingarevich’ten 28 milyon Pound’a (47 milyon dolara) almıştı.

Haberin Devamı

BİR KOYUP ÜÇ ALABİLİR

Cimbom, sadece 20 milyon Pound’u (33 milyon dolar) gözden çıkarırsa Reading’i alabilir. Kulübün piyasaya borcu olduğu gibi alacakları da var. İngilizler başkan Ünal Aysal’dan haber bekliyor. Reading, Premier Lig’e yükselirse, İngiliz federasyonu yayın havuzundan doğrudan 63 milyon Pound (105 milyon dolar) ödeme yapacak. 55 puanla 6. sırada yer alan takım şu andaki pozisyonuyla Premier Lig için play off oynama hakkına sahip bulunuyor. Sahasında ortalama 28 bin kişiye oynayan Reading, kalan 13 maçta da potada kalır ve sonrasında Premier Lig’e yükselirse kendisini satın alacak kişi veya kurum için hayli karlı olacak. Aksi halde bir sonraki sezon için kasadan yatırım harcaması kaçınılmaz olacak.

Galatasaray, İngiliz ekibi Reading FC ile geçen sene kardeş kulüp anlaşması yapmıştı. Anlaşma altyapı ve hazırlık maçları gibi konularda işbirliğini de içeriyor.


Cezada sınıra dayandı

TAHKİM Kurulu, Galatasaray’ın PFDK’nın verdiği 150 bin liralık cezaya itirazını reddetti.
PFDK, Çaykur Rizespor maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kulübe 150 bin TL ceza vermişti. Bir kez daha ceza alınırsa Galatasaray’a saha kapatma cezası verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!