Galatasaray kriz bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray kriz bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2007 09:42

Galatasaray; Süper Lig'de hâlâ yenilmedi ve liderliğini koruyor. Ancak sarı-kırmızılı kulüp sezon başından bu yana krizlerle boğuşuyor.

Haberin Devamı

Sabah gazetesinin haberine göre, Galatasaray; sezon başında yapılan Lincoln, Nonda ve Linderoth gibi yıldız transferlerine, ligde yenilgisiz olarak oturmaya devam ettiği liderlik koltuğuna rağmen yaz aylarından bu yana krizlerden kurtulamıyor. Açıkçası, kulüplerin içine girdikleri krizlerin çoğunun sportif başarısızlıklar nedeniyle patlak verdiği düşünülürse, Turkcell Süper Lig'de yer alan 18 takım içinde çalkantı yaşaması en uzak ihtimal olan Galatasaray'da suların bir türlü durulmaması şaşkınlık yaratıyor.

İşte sarı-kırmızılı kulübün başını ağrıtan krizler:

1 Ümit-Fenerbahçe flörtü
Ümit Karan sezon başında Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'den ciddi bir teklif aldı. Aklı karışan Ümit, çiçeği burnunda teknik direktör Karl Heinz Feldkamp tarafından "Bu şekilde faydalı olamazsın. Git biraz kafanı topla" denilerek idmandan çıkarıldı. Karşı yakaya geçmesine ramak kalan tecrübeli golcü, sonunda Florya'dan ayrılmamaya karar verdi. Ancak sarı-kırmızılı kulüp, sezon başında huzuru bozan bir olayla karşılaşmış oldu.

Haberin Devamı

2 Yıldızlar disiplin kurbanı
Karl Heinz Feldkamp, Ali Sami Yen Stadı'ndaki Beşiktaş derbisi öncesi Lincoln ile Hakan Şükür'ü kadro dışı bıraktı. Gerekçesi ise Brezilyalı'nın kampa arkadaşlarını getirmesi, Hakan'ın geceyi kızıyla geçirmesiydi. Cimbom derbiyi 2-1 kazanmayı başardı ama Kalli'nin bu kararı sonucunda açılan yaranın hâlâ kapanmadığı konuşuluyor. Gençlerbirliği maçında gol atan Mehmet Topal'ın sevincini Kalli ile değil de Hakan Şükür ile paylaşması; "Takım ile hoca arasındaki sorunlar sürüyor mu?" sorularına neden olmuştu.

3 Linderoth'a suçlama
Galatasaray yönetimi, Saidou'nun Nantes'a gidişinden sonra alınan Inamoto'nun 'fiyasko' çıkmasının ardından ön liberoya Tobias Linderoth'u transfer etti. İsveç Milli Takımı'nın kaptanı ne kadar doğru bir takviye olduğunu ortaya koyduğu futbolla gösteriyordu ki, Bordeaux sınavı bir anda her şeyi değiştirdi. Maçın en iyisi olarak dikkat çeken Linderoth'u Feldkamp'ın "Takımın en kötüsüydü" diyerek basının önünde suçlaması İsveçli'yi çok etkiledi. O günden sonra Linderoth'tan bir türlü iyi haber alınamadı!

Haberin Devamı

4 Şükür-Polat gerginliği
Başkan yardımcısı Adnan Polat'ın Hakan Şükür'e, "Sana sezon sonunda ses getirecek bir jübile yapalım" sözleriyle "Artık seni kadroda düşünmüyoruz" mesajını vermesi, ikili arasındaki ipleri gerdi. Çünkü Hakan'ın cevabı, "Futbolu bırakmayı düşünmüyorum. 2 yıl daha oynayacağım" oldu. Hatta Hakan, "Polat bana farklı, medyaya farklı konuşuyor" deyip olayı değişik bir boyuta çekti. Panionios maçında Hakan saha içinde Kalli'ye; hava alanında da Polat'a sarılıp barış adımını attı. Kriz şimdilik rafa kalktı.

5 Hasan Şaş'ın isyanı
Kalli'nin sağ bek, sol bek ve ön libero oynattığı Hasan Şaş, verilen görevi sorun etmediğini söylese de son İstanbul BŞB maçında göstere göstere kırmızı kart gördü. Hasan Şaş karşılaşmadan sonra, "Hakemler bana karşı ön yargılı. Artık Türkiye'de işim yok. Devre arasında ayrılıyorum" diyerek kafasının karışıklığını özetledi. Kadıköy'deki derbi öncesi yeni bir problem ortaya çıktı.

Haberin Devamı

6 Kadrodaki istikrarsızlık
Yenilgisiz liderliğe rağmen Feldkamp'ın oyuncularına verdiği farklı görevler sıkça eleştiriliyor. Hasan Şaş'tan sağ bek ve ön libero yaratmaya çalışan Kalli; İsveç Milli Takımı'nın ön liberosu Linderoth ile stoper İsmail Bouzid'ı de sağ açıkta oynattı. Barış ise bir maçta sol bekte ter döktü. Bu hamleler, G.Saray'a yenilgi olarak dönmese de dama taşına dönen futbolcuların motivasyonlarının bozulduğu öne sürülüyor.

7 Taraftar maça gelmiyor
Galatasaray, UEFA'da gruptan çıkma şansını zora soksa da ligde lider. Ama Galatasaray taraftarı, sezon başındaki beş maçlık ceza nedeniyle özlediği takımını sürekli yalnız bırakıyor. Uzun zaman sonra takımın yıldızlarla takviye edilmesine rağmen taraftar sayısının neden düştüğü hiç sorgulanmıyor. Lincolnlü, Linderothlu, Nondalı takım, Pazar günü güzel havadaki İstanbul Belediye maçını birkaç bin kişiye oynadı.

Haberin Devamı

8 Seyrantepe ne durumda?
Seyrantepe Projesi ise krizlerin son halkası. Galatasaray yönetimi, Seyrantepe'deki stat için, "Sorun yok. En kısa zamanda temel atılacak" diyor ama resmi temel atma töreni için tarih verilemiyor. Teminat mektubunda sıkıntı yaşandığı konuşuluyordu. Şimdi de Eren Talu'nun yabancı ortakla sorunu çözemediği iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!