Galatasaray: 5 - Mlada Boleslav: 2

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray: 5 - Mlada Boleslav: 2
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 22:25

87 gün sonra Ali Sami Yen'de taraftarlarıyla buluşan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında, Çek ekibi Mlada Boreslav'ı 5-2 yenerek Şampiyonlar Ligi için çok büyük bir avantaj yakaladı.

Galatasaray'da genç futbolcu Arda, maç boyunca sergilediği performansı, attığı iki gol ve Sabri'ye yaptığı asistle alkış aldı.

6. dakikada İliç kaleci tarafından düşürüldü. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Güzel bir penaltı atışı kullanan İliç, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

43. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Kaleci ve savunmanın arasından topu söken genç futbolcu Arda, önce rakibini geçti ve ardından da şık bir gol attı: 2-0

45. dakikada ceza sahası çizgisinin hemen önünde rakibini çalımlayan Sabri'nin sert şutunda top direkten döndü.

49. dakikada 'Kral' sahneye çıktı. Sağdan yapılan uzun ortaya bekletmeden vuran Hakan Şükür, kalecinin üzerinden topu ağlarla buluşturdu: 3-0.

60. dakikada Arda, kendisinin ikinci takımın ise dördüncü golüne imza attı. Ayhan'ın pasında topla buluşan Arda, rakibinin önünü kapatmasına yine çok güzel bir gol attı: 4-0.

Haberin Devamı

82. dakikada sağdan Kuliç'in kullandığı serbest vuruşta ceza alanındaki Brezinsky, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 4-1.

83. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Kuliç, ceza alanına girer girmez sert bir vuruşla meşin yuvarlağı arka direkten filelerle buluşturarak farkı ikiye indirdi: 4-2.

Karşılaşmanın sn dakikasında Galatasaray beşledi. Rakibinden sıyrılan Arda, içeriye gönderdi. Sabri'ye sadece düzgün bir vuruş yapmak kaldı: 5-2.

GALATASARAY: 5 - MLADA BOLESLAV

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Konrad Plautz, Egon Bereuter, Gorgon Wojciech (Avusturya)
Galatasaray: Mondragon, Cihan, Tomas, Song, Orhan (Dk. 70 Ergün), Sabri, Okan (Dk. 75 Mehmet), Ayhan, Arda, Iliç (Dk. 85 Hasan Şaş), Hakan
Mlada Boleslav: Kucera, Sevinsky, Vit, Brezinsky, Smerda, Vaculik (Dk. 59 Sedlacek), Matejovsky, Riegel, Polacek (Dk. 68 Mikolanda), Kuliç, Pecka
Goller: Dk. 7 Iliç (penaltıdan), Dk. 43 ve 60 Arda, Dk. 49 Hakan, Dk. 90 Sabri (Galatasaray), Dk. 82 Brezinsky, Dk. 83 Kuliç (Mlada Boleslav)
Sarı kartlar: Dk. 7 Kucera, Dk. 62 Smerda, Dk. 65 Matejovsky, Dk. 71 Kuliç (Mlada Boleslav), Dk. 41 Ayhan (Galatasaray)

NOTLAR

Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nin son haftasında 14 Mayıs Pazar günü Kayserispor ile karşılaştığı ve şampiyonluğunu ilan ettiği maçının ardından 87 gün sonra yeniden Ali Sami Yen Stadı'nda maç oynadı.

TARAFTARLARIN İLGİSİ SEVİNDİRDİ

Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesi yolunda büyük önem taşıyan Mlada Boleslav karşılaşmasına taraftarların ilgisi de büyük oldu. Kulüp tarafından indirime gidilerek 20 ila 40 YTL fiyatlarla biletlerin satışa sunulmasının da katkısıyla taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı'nı büyük ölçüde doldurdu.

Taraftarlar, takımın sahaya çıktığı sırada tribünlerde, "Sen tribündeki biz. Biz sahada sen" yazılı bir pankart açarak desteklerini gösterdiler.

Ayrıca, mücadeleyi yaklaşık 30 kişilik Mlada Boleslav taraftar grubu da kendilerine ayrılan bölümde izledi.

HASAN ŞAŞ VE NECATİ İLK 11'E ALINMADI

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Mlada Boleslav karşılaşmasının ilk 11'inde Turkcell Süper Ligi'nin ilk haftasında Ankaraspor karşılaşmasında saha içinde tartışmaları eleştiri konusu olan Hasan Şaş ve Necati'ye yer vermedi.

Hasan Şaş ile Necati'nin yanısıra, yine Ankaraspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan futbolculardan yeni transfer Carrusca, Ferhat ve Mehmet de ilk 11'de bu kez teknik direktör Gerets'in forma vermediği diğer isimler oldu.

Belçikalı teknik adam, Ankaraspor maçındaki ilk 11'ine Orhan, Arda, Ayhan ve Okan'ı monte etmeyi tercih etti.

Gerets, Fevzi, Necati, Hasan Şaş, Carrusca, Mehmet, Tolga ve Ergün'ü yedek soyundurdu.

FENERBAHÇE'NİN YEDİĞİ GOL SEVİNÇLE KARŞILANDI

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe'nin deplasmanda Dinamo Kiev takımından yediği 2. gol, Ali Sami Yen Stadı'ndaki taraftarları sevindirdi.

Galatasaray maçının başlamasına kısa süre kala tribünlerde artan sarı-kırmızılı taraftarlar, skorboardda "Dinamo Kiev: 2 - Fenerbahçe: 1" yazısının geçmesinin ardından sevinç gösterilerinde bulundu.

YENİ FOTO MUHABİRLERİ ODASI AÇILDI

Ali Sami Yen Stadı'nda foto muhabirleri için hazırlanan yeni odanın açılışı karşılaşma öncesi yapıldı. Açılışa, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ve Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!