Galatasaray 4-1 Diyarbakırspor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 4-1 Diyarbakırspor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 00:00

G.Saray'ın Diyarbakırspor'u Ali Sami Yen'de ağırladığı maçta, numaralı tribün "Cimbombom" diye bağırırken diğer tribünler numaralı tribünü yuhaladı. Karşılıklı olarak birbirinin sesini bastırmak için yükselen sesler git gide arttı. Numaralı ile diğer tribünlerin protestoları maç boyunca devam etti.

Haberin Devamı

Galatasaray, Diyarbakırspor'u 4-1 gibi net bir skorla yendi. Ama tribündeki kırgınlık maça damgasını vurdu.

RIJKAARD: TARAFTARIMIZ HAKLI

KURTAR: KAYBEDİLMİŞ FAZLA BİR ŞEY YOK

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Sessiz protesto ve rakip oyuncuların alkışlanması eşliğinde başlayan karşılaşmada sessizliği ilk bozan 18. dakikada, Süper Lig'in son gol kralı Milan Baros oldu.. Diyarbakırspor beraberlik golünü ararken Baros 28'de bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0 yaptı.

/images/100/0x0/55eabf68f018fbb8f8942724

Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi. İkinci 45 dakikaya da hızlı başlayan yine ev sahibi takım oldu. 50 dakikada takımın yeni Popescu'su olarak adlandırılan Lucas Neill sahneye çıktı ve skoru 3-0 yaptı. Sarı-kırmızılı taraftarlar bu gole sevinirken hemen 1 dakika sonra 51. dakikada yine Baros sahneye çıktı ve skoru 4-0'a getirdi.

Haberin Devamı

Diyarbakırsporlu Bebbe'nin 71. dakikada attığı gol farkı 3'e indirdi..

Sarı-kırmızılı takımın Çek yıldızı Milan Baros karşılaşmaya çıkarken bu sezon attığı gol sayısı 6 idi. Çek yıldız bu maçta hat-trick yaptı ve gol sayısını 9'a çıkarmayı başardı.

Karşılaşma sonrasında Galatasaray puanını 57 yaparak +6 averajla 3. sıraya yükseldi. Diyarbakırspor ise 24 puanla 16. sırada kaldı.

 

Galatasaray'ın kalan maçları

Manisaspor (D)
Bursaspor (E)
İstanbul B.B (D)
Antalyaspor (E)
G.Birliği (D)

Süper Lig'de bugün:
Kayserispor-Sivasspor (20.00)

Turkcell Süper Lig'in 30. hafta programı:

16 Nisan Cuma
Bursaspor-Gaziantepspor (20:00)
17 Nisan Cumartesi
İstanbul BB-Gençlerbirliği (15:00)
Manisaspor-Galatasaray (19:00)
18 Nisan Pazar
Diyarbakırspor-Kayserispor (15:00)
Ankaragücü-Eskişehirspor (15:00)
Antalyaspor-Denizlispor (15:00)
Fenerbahçe-Beşiktaş (19:00)
19 Nisan Pazartesi
Trabzonspor-Kasımpaşa (20:00)

Haberin Devamı

DİYARBAKIRSPOR TRİBÜNLERE ÇAĞRILDI

Takımlarına tepkili olan Galatasaray taraftarları, maç öncesi rakip takımı tribünlere çağırdı. Sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolcuları ıslıklayıp, yuhalayarak tepki gösteren Galatasaraylı taraftarlar, Diyarbakırspor takımını ise tezahüratlarla tribüne çağırarak, alkışladılar. Sarı-kırmızılı taraftarların en fazla tepkisini alan isim Fenerbahçe derbisinde yediği hatalı golle gözden düşen kaleci Franco olurken, kaleci Aykut ile Baros yalnızca yeni açık tribünde bir grup taraftarca çağrılarak alkışlandı.

5 DAKİKA SESSİZLİK

Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşmanın başlamasından itibaren de takımlarına tepkilerini devam ettirirken, ilk 5 dakika tribünde sessizce oturdular. Maçın başlamasıyla birlikte Ali Sami Yen Stadı adeta sessizliği bürünürken, yalnızca yaklaşık 250 kişilik Diyarbakırspor taraftar grubunun sesleri duyuldu. Galatasaray taraftarları, karşılaşmanın 5. dakikasının dolmasının ardından tezahüratlarına başladılar.

Haberin Devamı

DİYARBAKIRSPOR TARAFTARINA JEST

Turkcell Süper Lig'deki birçok deplasman maçında rakip takım taraftarlarının olumsuz tavırlarıyla karşılaşan Diyarbakırspor taraftarları, Ali Sami Yen Stadı'nda konukseverlikle ağırlandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar tribünde, “Hoş geldin Diyarbakır” pankartı açarken, iki takım taraftarları zaman zaman birlikte tezahürat yaptılar. Karşılıklı olarak Diyarbakırspor taraftarının, “Sarı” diye seslenmesine, Galatasaray tribünlerinden, “Kırmızı” denilerek karşılık verildi. Diyar yandan, Diyarbakırspor taraftarlarının Bursaspor aleyhine yaptıkları tezahüratlar dikkat çekti.

JO'NUN KREDİSİ KALMADI

Sarı-kırmızılı takımın devre arası flaş transferleri arasında gösterilen Jo Alves, basına yansıyan haberleri ve düşük performansıyla taraftarların gözünden düşerken, Diyarbakırspor karşılaşmasında tepkilerin odağı oldu. Maça yedek başlayan ve devre arasında saha içinde ısınan Jo, taraftarlarca ıslıklandı. Brezilyalı oyuncunun ayağına her top geldiğinde tribünlerden bir anda ıslıklar gelirken, bir süre devam eden bu duruma Jo'nun hiçbir tepki göstermediği görüldü.

Haberin Devamı

Daha sonra ikinci yarıda Rijkaard'ın oyuna aldığı Jo, ıslıklar ve “Alemci futbolcu istemiyoruz” tezahüratları içinde sahaya girerken, saha dışına çıkan Baros, sevgi gösterileriyle karşılandı. Ayrıca, ikinci yarıda yerini Emre Çolak'a bırakan kaptan Arda da ıslıklardan nasibini aldı. Genç oyuncu oyundan alınırken, bazı taraftarlar alkışlayıp, bazı taraftarlar ise ıslıklarken, milli oyuncu taraftarları alkışlayarak sahayı terk etti ve direkt olarak soyunma odasına gitti.

TAKIM GOLE KENDİ İÇİNDE SEVİNDİ, TARAFTAR ISLIKLADI

Galatasaray takımının ilk yarıda bulduğu goller sonrası Ali Sami Yen Stadı'nda ilginç görüntüler ortaya çıktı. Milan Baros'un attığı ilk golden sonra oyuncular tribüne değil de yedek kulübesindeki arkadaşlarına gidip sevinç yumağı oluştururken, tribünlerden ise protesto ıslıkları yükseldi.

Haberin Devamı

Baros'un attığı ikinci golde de saha içinde oyuncular sevinirken, bu kez ıslıklarla birlikte, “Sevgimiz renklere, sizlere değil” tezahüratları yükseldi. Bu sırada, tribünden maçı izleyen Kewell'ın, takım arkadaşı Emre Aşık'a, tribünlerin ne dediğini sorması dikkat çekti.

TARAFTARLAR BÖLÜNDÜ

Mücadele oynanırken bir grup taraftarın takımı destekleyen tezahüratlar yapmaya başlaması, diğer tribünlerin tepkisiyle karşılaştı. Maraton tribündeki taraftarların destekleyici tezahüratlarına diğer bölümlerden ıslıklı tepki gelirken, “Sosyete şaşırma, sabrımızı taşırma” tezahüratları yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!