Galatasaray 2-1 Trabzonspor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 2-1 Trabzonspor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2016 17:52

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın en önemli maçında Galatasaray, sahasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Trabzonspor'un golünü penaltıdan Erkan Zengin atarken, Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 63. dakikada Podolski ve 89. dakikada penaltıdan Selçuk İnan kaydetti. Son dakikaları olaylı geçen maçta Trabzonspor'dan Özer Hurmacı, Aykut Demir, Cavanda ve Salih Dursun kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 37'e yükselterek 3. sıraya çıkarken, Trabzonspor 27 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom Arena 
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Kemal Yılmaz, Ceyhun Sesi?güzel 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 84 Linnes), Koray Günter (Dk. 58 Bilal Kısa), Hakan Balta, Carole, Donk, Chedjou, Podolski, Selçuk İnan, Olcan Adın (Dk. 58 Sneijder), Umut Bulut 
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Bosingwa, Akakpo, Özer Hurmacı, Sefa Yılmaz (Dk. 62 Salih Dursun), Erkan Zengin, Marin (Dk. 67 Yusuf Erdoğan), Muhammet Demir (Dk. 76 Musa Nizam) 
Goller: Dk. 25 Erkan Zengin (penaltıdan) (Trabzonspor), Dk. 63 Podolski, Dk. 89 Selçuk İnan (penaltıdan) (Galatasaray) 
Kırmızı kartlar: Dk. 59 Özer Hurmacı, Dk. 70 Aykut Demir, Dk. 86 Cavanda ve Salih Dursun (Trabzonspor) 
Sarı kartlar: Dk. 70 Podolski, Dk. 79 Sneijder (Galatasaray)

Haberin Devamı

Galatasaray 2-1 Trabzonspor


PUAN DURUMU VE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇIN GOL POZİSYONLARI
24. dakikada
sol çaprazdan ceza alanına giren Erkan Zengin, Koray Günter ile girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı kararı verdi. 25. dakikada atışı kullanan Erkan, kaleci Muslera ile topu ayrı köşelere gönderdi ve takımını öne geçirdi: 0-1. 
63. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışı sonrası Selçuk İnan ve Donk'un vuruşlarını çelen Onur, Podolski'nin sert şutu karşısında çaresiz kaldı: 1-1.
86. dakikada ceza alanı içinde topla buluÅŸan Umut Bulut, Cavanda'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Deniz AteÅŸ Bitnel penaltı kararı verdi. 89. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk Ä°nan, takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1.Â

Galatasaray 2-1 Trabzonspor
SNEIJDER KULÃœBEDE
Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Trabzonspor maçında büyük sürpriz yaparak Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'i yedek soyundurdu. Sarı kırmızılılarda ayrıca Denayer, Linhnes, Bilal, Emre Çolak ve Rodriguez yedek bekledi. 

Haberin Devamı

TRABZON'UN YEDEKLERÄ°NDE FORVET YOKTU
Ligin özellikle ikinci yarısında sakatlıklardan başı bir türlü kurtulmayan Trabzonspor, Galatasaray karşısına hamle şansı az bir yedek kulübesiyle başladı. Sahaya tek forvet olarak çıkan Muhammet Demir dışında kadroda başka santraforu bulunmayan bordo mavililerde teknik direktör Hami Mandıralı genç golcü Muhammet Beşir'i de kadroya dahil etmedi.

ERKAN PENALTIYI BIRAKMADI
TT Arena'da 24. dakikada kazanılan penaltı öncesi topun başına geçen hafta Kayserispor karşısında penaltı kaçıran Muhammet Demir geldi. Ancak penaltıyı kazandıran Erkan Zengin topu bırakmak istemedi. İkili bir süre kendi aralarında konuştuktan sonra Erkan Zengin Muhammet'i öperek gönlünü aldı ve penaltı atışını kullanarak gole çevirdi.

Haberin Devamı

HAMÄ° MANDIRALI'DAN AKAKPO SÃœRPRÄ°ZÄ°
Trabzonspor'da yaşanılan sakatlıklar nedeniyle özellikle ön libero mevkiinde sıkıntı yaşayan ve bu bölge için hafta içindeki tüm idmanlarda Jose Bosingwa'yı deneyen teknik direktör Hami Mandıralı maç öncesi sürpriz bir hamle yaparak Akakpo'ya görev verdi. Asıl bölgesi ön libero olan ve M'Bia'nın gidişinden sonra o boşluğu doldurmak üzere alınan Serge Akakpo'ya ilk kez ilk 11'de görev veren Mandıralı, Jose Bosingwa'yı da tekrar sağ beke çekti. Devre arası transferinde 1461 Trabzon'dan kiralık olarak kadroya dahil edilen 28 yaşındaki Togo'lu oyuncu ligde sadece geçen hafta Kayserispor karşısında son 15 dakika forma giymişti.

HAKEMLER OTOPARKTAN ÇIKARILDI
Verdiği kararlar nedeniyle bordo-mavili kulübün tepkisini çeken hakem ekibi, otoparktan çıkarıldı. Karşılaşma sonrasında hakemlerin çıkış yapacağı yerde, yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti. Ancak hakem ekibi, yoğun güvenlik önlemleri altında otoparktan çıkış yaptı. Bu sırada yayıncı kuruluş dahil hiçbir basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilmedi. Hakem ekibi, Türkiye Futbol Federasyonu'na ait araçla eskort eşliğinde stattan ayrıldı.

Haberin Devamı

3 MAÇ SONRA KAZANDI
Galatasaray, Süper Lig'de 3 maç sonra galip geldi. Son 3 lig maçında Osmanlıspor (2-3), Torku Konyaspor (0-0) ve Mersin İdmanyurdu'na (1-2) karşı kazanamayan sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor önünde kötü serisini sonlandırdı.

125. MAÇTA 250. GOL
Karşılaşmanın 89. dakikasında attığı penaltı golüyle Galatasaray'ı 2-1 galibiyete taşıyan isim olan Selçuk İnan, Türk Telekom Arena'da atılan 250. gole de adını yazdırdı. Türk Telekom Arena'daki 125. resmi maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, Selçuk İnan'ın ayağından burada 250. golüne ulaşmayı da başardı. Stadın açılış maçında ilk gol Servet Çetin'den gelirken, 50. golü Johan Elmander, 100. golü Didier Drogba, 150. golü Wesley Sneijder, 200. golü ise Hakan Balta atmıştı.

Haberin Devamı

PODOLSKI VE SNEIJDER CEZALI
Galatasaray'da Lukas Podolski ve Wesley Sneijder, sarı kart cezalısı durumuna düştü. Trabzonspor maçının öncesi 3 sarı kartı bulunan Podolski, 70. dakikada Aykut Demir ile yaşadığı tartışmanın ardından sarı kart görerek cezalı duruma düşerken, ligde 7 sarı kartı bulunan Sneijder ise 79. dakikada sarı kart görerek, cezalı duruma düşen bir diğer sarı-kırmızılı oyuncu oldu. Her iki oyuncuda 23. haftadaki Gaziantepspor maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray 2-1 Trabzonspor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!