Galatasaray 1 - 0 Bursaspor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 1 - 0 Bursaspor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2015 13:36

Süper Kupa Galatasaray'ın! Sarı kırmızılı ekip Ankara'da Osmanlı Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Bursaspor'u Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi oldu. Sarı kırmızılı ekip böylece Süper Lig ve Türkiye Kupası'ndan sonra Süper Kupa'yı da kazanarak 3'te 3 yaptı.

Haberin Devamı

Stat: Osmanlı
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Sneijder (Dk. 77 Umut Bulut), Podolski (Dk. 84 Jem Paul Karacan), Burak Yılmaz (Dk. 63 Emre Çolak)
Bursaspor: Mert Günok, Erdem Özgenç, Sivok, Serdar Aziz, Aziz Behiç (Dk. 70 Ozan İpek), Şamil Çinaz, Jorquera (Dk. 72 Advincula), Ozan Tufan, Josue, Emre Taşdemir, Bakambu
Gol: Dk. 21 Yasin Öztekin (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 88 Emre Çolak (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 35 Selçuk İnan, Dk. 52 Yasin Öztekin, Dk. 81 Podolski (Galatasaray), Dk. 90+4 Ozan İpek (Bursaspor)


SÜPER KUPA MAÇINDAN VE ÖDÜL TÖRENİNDEN EN GÜZEL KARELER / ADEM KABAYEL'İN OBJEKTİFİNDEN


Galatasaray 1 - 0 Bursaspor

Galatasaray kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı.


SABRİ'NİN KÜSKÜNLÜĞÜ SÜRÜYOR
Galatasaray'ın emektar oyuncusu Sabri, kupa töreninde kenarda kalmayı tercih ederken saha içinde kupa ile verilen kareye girdikten sonra soyunma odasına gitmeyi tercih etti. Sarı kırmızılı takım,sahada kupa ile tur atıp tribünleri selamlarken Sabri buna katılmayıp soyunma odasına gitti.

Galatasaray 1 - 0 Bursaspor


GALATASARAY SÜPER KUPA ZENGİNİ
TFF Süper Kupa'yı 4. kez müzesine götüren Galatasaray, bu alanda en fazla kupa kazanan takım oldu. Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda Bursaspor ile oynadıkları TFF Süper Kupa maçını 1-0 kazanan sarı-kırmızılılar, bu yıl 9'uncusu düzenlenen organizasyonda 4. zaferine ulaştı. Daha önce bu kulvarda Fenerbahçe ile beraber 3'er şampiyonluğu bulunan "Cim Bom", Süper Kupa'yı 4. kez kaldıradak, zirveye tek başına yerleşti.

Haberin Devamı

TFF Süper Kupa'yı daha önce 2008, 2012 ve 2013'te kaldıran Galatasaray'ın, 2007, 2009 ve 2014'ün şampiyonu Fenerbahçe ile aynı sayıda kupası bulunuyordu.

Galatasaray 1 - 0 Bursaspor
SAĞLAM'IN KADRO İSYANI VE TRANSFER İSTEĞİ



BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Galatasaray, çifte şampiyonluk yaşadığı sezonun ardından TFF Süper Kupa'yı kazanan ilk takım unvanını da aldı. TFF Süper Kupa adıyla 2006'da başlayan organizasyonda sezonu çifte kupayla kapattıktan sonra final oynayan tek takım Beşiktaş'tı. 2008-2009 sezonunda hem ligi hem de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Beşiktaş, TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye yenilerek, üç kupa şansını kaybetti.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlıların ardından ilk kez üç kupa şansını yakalayan Galatasaray, bu fırsatı tepmedi ve Spor Toto Süper Lig ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının ardından TFF Süper Kupa'yı da müzesine götürdü.

Organizasyonun daha önce Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlendiği dönemde Trabzonspor 1976-1977, Galatasaray ise 1992-1993 sezonlarında çifte şampiyonluk yaşadıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da almayı başarmıştı.

Galatasaray 1 - 0 Bursaspor


HAMZAOĞLU TARİHE GEÇTİ
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, hem teknik adam hem de futbolcu olarak bir yılda 3 kupa alarak tarihe geçti.

Galatasaray'ın şampiyon bitirdiği ve Türkiye Kupası'nı alarak çifte zafer yaşadığı 1992-1993 sezonunda futbolcu olarak kadroda bulunan Hamzaoğlu, 1993'te oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da kaldırdı.

Haberin Devamı

Hamzaoğlu aradan geçen 22 yıldan sonra bu kez Galatasaray'ın başındaki teknik adam olarak aynı başarıyı tekrarladı.

Galatasaray 1 - 0 Bursaspor


SON 4 SEZONDA 3. KEZ ŞAMPİYON
Galatasaray, son 4 TFF Süper Kupa mücadelesinde yer alırken, 3 kez mutlu sona ulaştı. 2011-2012, 2012-2013 ve 2014-2015 sezonlarında Spor Toto Süper Lig şampiyonu, 2013-2014 sezonunda ise Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olan Galatasaray, 3 kez Fenerbahçe, 1 defa da Bursaspor ile karşılaştı.

Fenerbahçe'ye karşı 2012 ve 2013'te zafer kazanan "Cim Bom", 2014'te sahadan üzgün ayrıldı. Bu sene ise TFF Süper Kupa'da Bursaspor'la rakip olan Galatasaray, rakibini 1-0'lık skorla mağlup etti ve son 4 finalin 3'ünde kupaya uzanmış oldu.

Galatasaray 1 - 0 Bursaspor



GALATASARAY TARAFTARLARI SAHAYA MEŞALE ATTI
Galatasaray tribünleri 34.dakikada sahaya yanıcı maddeler attı. Ancak yanıcı maddelerin tartan piste gelip görüş açısını engellemediği için hakem Cüneyt Çakır duruma müdahale etmedi.

Galatasaray 1 - 0 Bursaspor


ANKARA'DA ORTALIK KARIŞTI
Galatasaray takım otobüsüne çekiç ve taşlar ile saldıran Bursaspor taraftarı bu kez emniyet güçleri ile tartıştı. Bursaspor tribünleri, bir stat ve saha görevlisini darp edip yaralayınca emniyet görevlileri devreye girdi. Çevik kuvvetin müdahalesi sonrasında yeşil beyazlı tribünler karıştı.

Galatasaray 1 - 0 Bursaspor
REAL MADRID, GALATASARAY'I AÇIKLADI


Galatasaray 1 - 0 Bursaspor
ANKARA'DA OLAY! GALATASARAY'A TAŞ VE ÇEKİÇ...



Haberin Devamı


Galatasaray 1 - 0 Bursaspor

HAMZAOĞLU O KADAR SİNİRLENDİ Kİ...


Galatasaray 1 - 0 Bursaspor

SNEIJDER'DEN ŞOK TEPKİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!