Galatasaray 0 - 3 Trabzonspor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 0 - 3 Trabzonspor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 16:28

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor deplasmanda Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti. Bordo mavilileri zafere götüren golleri Medjani (2) ve Yusuf Erdoğan kaydetti. Trabzonspor bu galibiyetle 976 gün sonra bir derbi maçından zaferle ayrılmış oldu. Bordo mavililer son derbi galibiyetini 21 Mart 2012'de Beşiktaş karşısında 1-0'lık skorla almıştı.

Haberin Devamı

Galatasaray 0 - 3 Trabzonspor


Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Mehmet Cem Satman, Ekrem Kan
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Koray Günter, Hakan Balta (Dk. 67 Tarık Çamdal), Yekta Kurtuluş (Dk. 61 Sneijder), Selçuk İnan, Melo, Olcan Adın, Emre Çolak (Dk. 46 Umut Bulut), Burak Yılmaz
Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadopoulos, Medjani, Musa Nizam, Salih Dursun (Dk. 46 Fatih Atik), Constant, Mehmet Ekici (Dk. 77 Sefa Yılmaz), Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı, Cardozo (Dk. 87 Yatabare)
Goller: Dk. 58 ve 76 Medjani, Dk. 86 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 17 Musa Nizam, Dk. 22 Salih Dursun, Dk. 34 Mehmet Ekici, Dk. 78 Papadopoulos (Trabzonspor), Dk. 37 Hakan Balta, Dk. 56 Umut Bulut (Galatasaray)

Haberin Devamı


GALERİ / SÜLEYMAN ARAT, EMRE OKTAY VE ADEM KABAYEL'İN OBJEKTİFİNDEN


YUSUF ERDOĞAN'DAN HARİKA GOL
86. dakikada sol çaprazdan topla ilerleyen Yusuf, Melo, Sabri ve Chedjou'yu çalımladıktan sonra ceza sahası içinde harika bir plaseyle golü buldu ve farkı 3'e çıkardı.


TT ARENA'DA MEDJANI ŞOV
Trabzonspor farkı 2'ye çıkartırken golün altında yine stoper Medjani'nin imzası var. 76'da bu kez sağ kanattan kazanılan korner atışında Özer topu ön direğe kesti. Stoper Papadopoulos'un dokunduğu topu Medjani arka direkte tamamladı ve hem kendisinin hem de bordo mavililerinin 2. golünü kaydetti.


GOLÜN ADI MEDJANI
58. dakikada sol kanattan kazanılan korneri bordo mavililer Özer Hurmacı ile kullandı. Oluşan karambolde Trabzonsporlular penaltı itirazı yaparken hakem devam dedi. Devam eden pozisyonda akıllı bir kafa vuruşu yapan Medjani golü buldu ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.


PRANDELLI 47 MİLYON EURO'YU KULÜBEYE ÇEKTİ
Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, Trabzonspor maçının kadrosunda büyük bir sürprizlere imza attı. Sarı-kırmızılılarda tam 5 ilginç hamle yapan İtalyan çalıştırıcı; Koray Günter, Hakan Balta, Olcan Adın, Emre Çolak ve Yekta Kurtuluş'u ilk 11'e yazdı.

Milli maçlar nedeniyle verilen arada Trabzonspor hazırlıklarını yaparken idmanda çeşitli varyasyonlar deneyen ve çift forvetli sisteme döneceği konuşulan Prandelli bunu yapmazken, kararlarıyla herkesi şaşırttı. Takımın kilit isimleri Semih Kaya ve Wesley Sneijder'i de kulübeye çeken İtalyan taktisyen, burayı adeta yıldızlar karmasından oluşturdu. Toplam değerleri ise 47 milyon euro ediyor...

İşte kulübedeki oyuncuların değeri
Sinan Bolat-------- 1.50 milyon euro
Tarık Çamdal------- 4.50 milyon euro
Semih Kaya--------- 10 milyon euro
Hamit Altıntop----- 3 milyon euro
Umut Bulut--------- 4 milyon euro
Wesley Sneijder---- 18 milyon euro
Goran Pandev------- 6 milyon euro


KARŞILAŞMAYI 23 BİN KİŞİ İZLİYOR
Açıklanan resmi rakamlara göre TT Arena'daki karşılaşmayı 23 bin 50 kişi izliyor.


MAÇ ÖNCESİ
Galatasaray ligde oynadığı 9 karşılaşmada 6 galibiyet alırken 1 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı ve 2 kez de mağlup oldu. 19 puanla 2. sırada bulunan sarı kırmızılılar 12 gol atarken kendi kalelerinde 11 gol gördü. Galatasaray kendi evinde oynadığı 4 karşılaşmada ise 3 galibiyet alıp 1 kez berabere kaldı.

Bordo mavililer ise ligin en fazla berabere kalan takımı. 9 maçta 2 galibiyet alıp 6 kez eşitliği bozamayan Trabzonspor 1 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Karadeniz temsilcisi bu maçlarda 13 gol bulurken kendi kalesindeki 13 gole ise engel olamadı.

Trabzonspor teknik patronu Vahid Halilhodzic ile yollarını ayırdıktan sonra Ersun Yanal ile anlaşmıştı. Bu karşılaşma Yanal'ın bordo mavililerdeki ilk karşılaşması olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!