G.Saray'ın kozu Nihat Kahveci

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayın kozu Nihat Kahveci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2013 00:25

Tahkim’e başvuracak sarı kırmızılı sporcular, milli futbolcunun İspanya’daki statüsünü örnek alacak.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılılar, sadece futbolda değil, diğer bütün branşlarda yetkili federasyonlara, sporcularının bireysel başvuru yapacaklarını açıkladı. Böylece Galatasaray, Türk sporunda bir ‘Bosman etkisi’ yaratmaya soyundu.

TÜRKİYE Futbol Federas-yonu’nun yabancı sınırlaması konusunda en büyük muhalefeti gösteren kulüp olan G.Saray, talebini eyleme dönüştürdü. 10 yabancı oyuncusu bulunan sarı kırmızılılar, AB üyesi ülkelerin vatandaşlarını yerli statüsünde oynatmak için 7 oyuncusunun bireysel olarak Tahkim Kurulu’na başvuracağını açıkladı.
G.Saray’ın en büyük kozu ise Nihat Kahveci’nin Villarreal’de yerli statüsünde top koşturması olacak. Aslan, Nihat kararını bir içtihat olarak gösterip tersinin de Türkiye’de uygulanması gerektiğinin altını çizecek.

Haberin Devamı

DİĞER ÖRNEK İBRAHİM KUTLUAY

DÜN Sedat Doğan, Drogba, Sneijder, Elmander, Dany, Chedjou, Riera ve Amrabat’ın TFF’ye bireysel başvuracağını açıklarken, Türkiye’nin AB’ye aday bir ülke olduğunu ve bu sebeple de bu oyuncuların Türkiye’de yabancı kontenjanını doldurmaması gerektiğini iddia edecek. Örnekler göz önüne alındığında sarı kırmızılıların haksız olduğu söylenmez.
Sadece Nihat değil, İtalya’da Hakan Şükür ve Emre Belözoğlu da AB statüsünde forma giymişti. Galatasaray’ın diğer branşlarda kozu ise İbrahim Kutluay’ın Yunanistan örneği.

18 Temmuz’da Karar açıklanacak

FEDERASYONLARIN bu bireysel başvuruları reddetmesi halinde ise Galatasaray, konuyu Lüksemburg’taki Avrupa Adalet Divanı’na kadar götürecek. Bir anlamda ‘Bosman kuralı’ etkisi yaratmaya çalışan sarı kırmızılılar, özellikle uluslararası anlaşmalarının kanun hükmünde görülmesini dayanak olarak belirledi. Konuyu 18 Temmuz’da görüşecek olan Tahkim Kurulu eğer bu başvurular üzerinden bir değişikliğe gitmez ise, Türk futbolu için hem içeride hem de dışarıda uzun bir hukuki sürecin başlayacağını de öngörmek mümkün.

‘Drogba oynayamazsa Arda da oynayamaz’

G.SARAY yöneticisi Sedat Doğan yabancı serbestisinin çıkması gerektiğini belirtip “Bugün Drogba yerli statüsünde oynamazsa, yarın Arda da İspanya’da yerli statüsünde oynayamaz. Bu konunun daha detaylı inceleneceğini ve müspet şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum. Haftaya Tahkim’in toplantısı var ve duruşmalı olması için başvurduk. Tribünde oturacak yabancılar, açacakları tazminat davalarını kazanır” dedi.

Haberin Devamı

‘Tahkim olmazsa başka merciler var’

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, 7 futbolcularının TFF’ye başvuracağını açıkladı.

GALATASARAY’da yabancı sınırlamasına karşı çalışmalar sürerken dün Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Avrupa Birliği (AB) vatandaşı sporcuların yerli statüsünde sayılmaları için federasyonlara başvuruda bulunacaklarını söyledi. Yedi futbolcularının da TFF’ye kişisel başvuru yapacağını açıklayan Doğan, kulübün mücadele verdiği tüm branşlardaki AB vatandaşı sporcuların yerli statüsünde olmaları için bağlı oldukları federasyonlara başvurular yapacaklarını da ifade etti.

Politikamızla çelişiyor

Sedat Doğan, başvuruyu kendilerinin değil futbolcularının yaptığının altını çizip “TFF kararları, yapılan antlaşmalarla ve Türkiye’nin politikalarıyla çelişmektedir. Tahkim Kurulu bu konuyu düzeltmezse ve devreye girmezse, bu işin başka mercileri de var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Terim’den ‘lejyoner’ uyarısı

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, lejyoner futbolcuları ile toplantı yaptı. TFF’nin almış olduğu 6+0+4 yabancı sınırlaması hakkında futbolcularına bilgi veren Terim “Zaman zaman kadroda olamayacaksınız. Ayrıca statü gereği, hiç istemesek de bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayırabiliriz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!