"G.Saray'ı yendiğimiz maç da mı şike?"

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayı yendiğimiz maç da mı şike
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 13:40

Cemil Turan 3 Temmuz sürecinden sonra ilk kez Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe şike yapıyorsa Türkiye’de şike yapmayan takım yoktur. Bir tane delil yok. G.Saray’ı yendiğimiz maç da mı şike?”

“Fenerbahçeli olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. 8 ay yattım cezaevinde ama 80 ay da yatarım Fenerbahçe için.”

“Metris’ten çıktıktan sonra bir tane maça gitmedim. Gitmem de… Bir suç işlersin, ‘hata yaptım’ der çekersin. Ama öyle bir şey yoktu.”

CEMİL Turan, Fenerbahçe denilince akla ilk gelen isimlerden biridir... Adı, özellikle orta yaş ve üstünün gördüğü en yetenekli futbolcu olarak geçer sarı lacivert sohbetlerde... Çubuklu forma için akıttığı teri, sonrasında F.Bahçe Kulübü’ne verdiği hizmetle taçlandırmış, tek bir kart görmeden bitirdiği kariyeri ile de en sevilen simalardan olmuştur. 3 Temmuz sürecini cezaevinde geçirerek en büyük bedellerden birini ödeyen Cemil Turan, o günleri Hürriyet’e anlattı. İşte F.Bahçe efsanesinin kendi ağzından yaşadıkları...  

Haberin Devamı

BAŞKAN, ‘HER ŞEY HALLOLUR’ DEDİ

 “BANA gelen 3 polis son derece saygılıydı. Okudukları suçlarımı duyunca şaka yapıyorlar sandım. İnanmama imkan yok. Onlara ‘Bakabilir miyim?’ diye sordum.
‘Hayır’ dediler. ‘İyi o zaman duş alayım’ dedim. Beklediler. Benim dışımda herkesi aramışlar. Benim ne evime girdiler ne aradılar... Nezarethaneye girince başkan Aziz Yıldırım’ı gördüm. O ana kadar bilmiyordum. Çok şaşırdım. Bana, ‘Merak etme, her şey hallolur’ dedi. Aslanlar gibiydi...

‘F.BAHÇE’YE OYNANAN BİR OYUN BU’

U şeklindeydi emniyetteki hücreler. 5 kişilik koğuşlardı. Tek başıma kaldım. Yan tarafımda Mecnun Otyakmaz vardı. Bana döndü ve ‘Bu çok büyük bir operasyon, F.Bahçe’ye ve bizlere oynanan bir oyun. 10 yıldır başkanlık yapıyorum. Ne durumdayım burada’ dedi. Zaten 3 gün sonra cezaevine gönderildik. Herkesin nereye gideceği belliydi. Başkan daha tutuklanmadan adresi Metris gösterilmişti. İlk 2 ay hepimiz çok kötüydük. ‘Sağlam ve güçlü kalalım, başa gelen çekilir’ dedik. 8 ay kaldım. 80 ay da yatarım Fenerbahçe için.”

 

Gol sevincini tekrarladı

Gol sevinci ile F.Bahçe taraftarına ‘Kalbimdesiniz’ demek istediğini anlatan Cemil Turan, “Bugün 66 yaşındayım. Herkes tarafından hala seviliyorsam ne mutlu bana” diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaraylı arkadaşlarım ‘sıkmayın’ diye rica etti

“FUTBOLCUYKEN, Galata-saray’da arkadaşlarım oynuyordu. Saha içinde G.Saray’ın her zaman mağlup olmasını isterim. Ama saha dışında hepimiz dosttuk. Ailece görüşürdük. Küme düşme tehlikeleri olduğu zaman saha içinde bazı G.Saraylı arkadaşlarım ‘Kendinizi sıkmayın’ diye rica ettiler. G.Saray’ı kurtardığım yalan. Kimse bilerek oynamamazlık yapmaz. Ama biraz düştü performansım. İnsan olarak etkilendim çünkü. Elin kolun tutmuyor.”

Metin Oktay ‘10 numaralı formam bundan sonra senin’ dedi

“ÇOCUKLUĞUMDA Lef-ter’in ve Metin Oktay’ın hayranıydım. Çok fanatik bir F.Bahçeli’ydim. Sarıyer’de oynarken Metin Oktay beni görmeye geldi.  ‘Futbolu bırakacağım. 10 numara senin. Benim yerime sen geçeceksin. Seni almaya geldim’ dedi. Beni Çeşme’ye götürdü. 15 gün kaldık birlikte. Kendisine, ‘Sarıyer Başkanı Selahattin Abi’nin lafından çıkmam. O ne derse, onu yaparım. Beni öldürseniz imza atmam’ dedim. İş kötüye gidince de Metin Oktay’ın Turgan Ece’yi havalanından almaya gitmesini fırsat bilip, ‘plaja gidiyorum’ dedim ve kaçtım. Ardından İstanbulspor’a transfer oldum. Metin Oktay uzun süre benimle konuşmadı. Sahada elini öptüm yine barışmadı. Çok sonraları bir araya geldik ve sözümde durmamı takdir ettiğini söyledi.

Sivas’ta hepimiz ağladık

Haberin Devamı

Trabzonspor ‘kupa, kupa’ diyor. Biraz vicdanlı olsunlar. Sivasspor maçından sonra tribünden aşağı inemedik.

“F.BAHÇE şike yapıyorsa, Türkiye’de şike yapmayan takım yoktur. Bir tane delil yok. Fenerbahçe’nin tüm maçlarını incelesinler. Hatta bir komisyon kurulsun. 10 tane Fenerbahçe ve 10 tane de Trabzon maçını incelesinler. Şike varsa kimin yaptığı ortaya çıkar... Biz o sezon Galatasaray’ı da Arena’da yendik. Şike miydi o? Trabzon’u yendik. O da mı şikeydi? A.Gücü maçında ilk 20 dakika rakip tek kale oynadı. Sonra Alex’in mükemmel golleri ile kazandık. Bir de Trabzon’un Buca maçına baksınlar. Top gelmeden rakip düştü. Ben Trabzonluyum. Ama Trabzon’daki Bursa maçına baksınlar... Trabzon ‘kupa, kupa’ diyor. Vicdanlı olsunlar. Sivas maçından sonra Serkan Acar ve Tamer Yelkovan ile birlikte tribünden aşağı inemedik. Birlikte ağladık. Öyle zor kazanılmış bir şampiyonluktu o. Biz 9 puan gerideydik. O puanları kaybetmeseler, zaten şampiyondular.”

Haberin Devamı

Cezaevinde yemek yaptım

“İÇERİDE 2 koğuştuk. Mecnun’lar (Otyakmaz) bir koğuşta, biz F.Bahçeliler 7 kişi ayrı bir koğuştaydık. Cezaevi yetkilileri bize çok iyi davrandı. Her gün spor yaptık. Yemekler yaptık. Ben iyi yemek yaparım. Sac kebabı vardı konservelerde. Alıp içindeki yağları ayıklıyordum. Bir havlu kağıdından tamamen alıyordum, yayla çorbası yapıyordum, tavuk da geliyordu bazen dışarıdan...”

Volkan’a çok kızdım

DERBİDEKİ olayları ne Volkan’a ne Sabri’ye yakıştırdım. Hele ki Volkan’a çok kızdım. 3 oyuncu değişmişti. Tahrik olsa bile bunu yapma hakkı yok. Delikanlılık insanı bu hale getiriyor. Orada biri Volkan’ı çekip almalıydı.

Yıldırım sayesinde herkes maç izledi

Haberin Devamı

“BİZ oradayken cezaevine Lig TV bağlandı. Yalnız kendimiz değil tüm mahkumlar Aziz Yıldırım sayesinde maçları izliyordu. Başkansa kendi yerinde izliyordu. Ama çıktıktan sonra futboldan soğudum. Şimdi daha çok alt yapı maçlarını izliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!