G.Saray'dan Terim'e teklif

Güncelleme Tarihi:

G.Saraydan Terime teklif
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2004 01:17

100. yılda futbolla ilgili tüm projelerimizi o tasarlayacak ve yönetecek. Tarihe damga vurmuş bir kişi olarak Fatih Terim, bu göreve en iyi yakışacak isimdir.

2G.Saray Meşalesi’ni yakacağız. Sarı kırmızılı gözlükler dağıtacağız. 7000 GS plakalı bir araç konvoyu oluşturacağız. Deplasmanlarda ise konser verilecek. 3Kutlamalar 16 ay sürecek. 100. yılımız 31 Ekim 2005. Fakat bu sene de ligde şampiyon olmamız gerektiği için dünyayı sallamaya erken başlayacağız.

G.SARAY’ın genel kurulu öncesi, spor camiası onun adını öğrendi. Sonra başkan Özhan Canaydın ile birlik oldu, yönetime girdi. Gülen yüzü herkesin dikkatini çekti. Açık sözlülüğü, G.Saray’a olan aşkı ve hizmet duygusu onu bir anda taraftarların ve camianın kalbine yerleştirdi.

Cimbom’un başarısı için gece gündüz çalışan asbaşkan Turgay Kıran, tüm sarı kırmızılıları saran 100. yıl heyecanı içinde dünyada unutulmayacak bir yıl geçirtmek için çalışıyor.

100. yıl Proje Komite Başkanı da olan Kıran, herkesten saklanan planları ve projeyi HÜRRİYET’e anlattı.

2 saatlik sohbetimizin sözüne, ‘Dünyada G.Saray meşalesini yakacağız’ diyerek giren asbaşkan, şöyle devam etti: ‘Hem sportif alanda, hem de kutlamalarımızla dünyaya G.Saray damgasını vuracağız. Çin’den, Amerika’ya kadar herkes bizi konuşacak. Kimsenin aklına gelmeyecek sürprizler G.Saraylıları bekliyor. Uzaydan bile Cimbomlu indireceğiz.

Bu yıl herkes dünyaya sarı kırmızılı gözlüklerle bakacak. Olimpiyat Meşalesi’nde olduğu gibi bizde bu sene G.Saray Meşalesi’ni yakacağız. Florya’dan başlayacak yürüyüşümüz, Galatasaray Lisesi’nden, Ali Sami Yen’e ve oradan da Olimpiyat Stadı’na kadar uzanacak. Konvoyumuzdaki tüm araçlar Türkiye’nin her yerindeki GS plakalı araçlardan oluşacak.

Yaklaşık 7000 araç bize eşlik edecek. Hepsini araştırdık. Ve bütün herkes sarı kırmızılı gözlüklerle dünyanın ne kadar güzel olduğunu görecek. Meşale günü herkese sarı kırmızılı gözlükler dağıtılacak.’ Turgay Kıran, özel bir projelerini de nefes almadan açıklıyordu:

G.Saray’da dışarıdan üye alınmama kuralı vardı. Bu 100. yıl için özel olarak yıkılıyor. Bu seneye özel kulübümüzün kapılarını herkese açarak üye sayımızı arttıracağız. Bu prosedürü bir yıllığına çiğneyip herkesi mutlu edeceğiz. 5 milyar girişle yeni üyelerimizi kucaklayacağız.’

Asbaşkan, kutlamaların her alanda süreceğini dile getirirken, ‘100. yıl senfonisi kuracağız. Kimsenin para ile beste yaptıramayacağı sanatçılar aylardır evlerine kapanıp G.Saray’a unutulmayacak marşlar hazırlıyor. Örnek mi; Ahmet San, Candan Erçetin, Timur Selçuk’ dedi.

Yönetimin gülen yüzlü asbaşkanı durdu durdu sonunda baklayı ağzından çıkardı. Turnuvalar düzenleyeceklerini ve bunu yönetecek kişinin Fatih Terim olacağını açıklayan Kıran, sözlerini şöyle sürdürdü:

O G.Saray tarihine damgasını vurmuş bir isim. Bu göreve en iyi yakışacak isim odur. Kabul ederse yine aramızda olacak. Başkanımız sayın Özhan Canaydın’ın bu projeyi onaylaması halinde plan yürürlüğe girecek. 100. yılını doldurmuş dev kulüplerle bir turnuva düzenleyeceğiz.’

Kutlamaların 16 ay süreceğini sözlerine ekleyen Turgay Kıran, projelerini anlattıkça yüzünde gülücükler açtı. Sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim asıl 100. yılımız 31 Ekim 2005. Fakat bu sene de ligde şampiyon olmamız gerektiği için dünyayı sallamaya erken başlayacağız. Tüm gittiğimiz deplasmanlarda konserler ve şenlikler düzenleyeceğiz. Mobil arabamızla her gittiğimiz yerde G.Saray’ı tanıtıp road showlar düzenleyeceğiz. Başarılarla da birlikte zafer sarhoşu olacağız.

G.Saray şu anda doğum sancıları yaşıyor. Ve bebeğimiz kupa ile dünyaya gelecek. Her takımın iniş ve çıkış dönemi vardır. Fakat biz iniş dönemini atlattık.Hagi ile futbolcular birlikte yükselecekler. Çünkü takımda Hagi de kendisini kanıtlamak amacında.’

Kıran, ard arda yeni sürprizler verirken, sözü Rivaldo’ya getirdi ve şöyle konuştu: ‘İnanın Hagi kendi gibi bir futbolcuyu takımında istemiyor. Örnek arıyorsunuz fazla uzağa gitmeyin, Rivaldo. Adam Yunanistan’a gitti, yer yerinden oynadı. Şimdi belki de herkes bizi konuşacaktı. Çünkü onun aklı G.Saray’daydı. Fakat Hagi bu futbolcuya onay vermedi. Biz tribünleri ayağa kaldıracak, şov yapacak oyuncumuzu seneye alacağız. G.Saray’ın büyüklüğünü 3 yıl aradan sonra yine göstereceğiz.

100. yıl projeleri ve kutlamaları

Sporda barış kampanyası

100. Yıl Piyangosu

100. Yıl Balosu/ Dolmabahçe Sarayı

Sporcular günü şenliği

GS Meşalesi Koşusu

100. yıl senfonisi

100.yıl GS’lı besteciler

Stat içi ve dışı etkinlikler

Bedensel engelli sporcular için turnuvalar

100. yıl belgeseli

100. yıl pul ve para

Kurucular Sinema Filmi

Müze tanıtım filmi

100. yıl unutulmaz maçlar

100. yıl futbol tarihi kitabı

100. yılını doldurmuş dünya kulüpleriyle turnuva

Müzik festivalleri

Yurt içi turne kampanyası

Tiyatro ve sanat projeleri-gösterileri

Resim Sergileri

Mustafa Erdoğan’ın uluslararası Truva Gösterisi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!