G.Saray'da Yılmaz Toköz'den şartlı adaylık

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayda Yılmaz Toközden şartlı adaylık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2005 15:45

Galatasaray'da 2004 yılında yapılan olağan genel kurulda başkan adayı olan Yılmaz Toköz, 2006 Mart ayında yapılacak seçimlerde şartlı aday olduğunu açıkladı.

Toköz, Elmadağ'da bir işyerinde düzenlediği basın toplantısında, hiç bir zaman yarıştan kaçmadığını belirterek, “Adaylığımı daha önceki seçimde olduğu gibi açıklıyorum. Eski başkanlarımız Selahattin Beyazıt, Faruk Süren veya Divan Kurulu Başkanı Semih Haznedar aday olmadığı takdirde başkanlığa adayım. 21. yüzyılın Galatasaraylı Don Kişot'u olmak kaderde var mı, yok mu göreceğiz” dedi.

Galatasaray yönetimini “İskambilden bir kule” ye benzeten Yılmaz Toköz, “Galatasaray yönetimi şu anda dağınık ve küskün bir görüntü vermektedir. Seçimin yakınlaşmış olması hiçbir şekilde buna gerekçe olamaz. Tek dayanakları Ünal Aysal'dır. Bu Galatasaray Lisesi mezunu eski sporcumuz hızır gibi yetişmiştir. 100. yılımızda Aysal, özel olarak ödüllendirilmelidir” diye konuştu.

Ünal Aysal'ın başkanlık yapmak istediğini, ancak kulüp üyelik süresinin buna yetmediğini anlatan Yılmaz Toköz, 10 yıllık bu sürenin 5 yıla indirilmesi gerektiğini ifade etti.

“CANAYDIN, FEDERASYON BAŞKANI ADAYI OLMALI”

Toköz, başkan Özhan Canaydın'ın Mart'taki seçimlerde aday olmaması gerektiğini ima ederek, “Kendisine tavsiyem Futbol Federasyonu başkanlığına aday olsun” dedi.

Canaydın'ın kulüp için nasıl çalıştığını, yorulduğunu ve didindiğini bildiğini söyleyen Yılmaz Toköz, “Bunu çok takdir ediyorum. Futbol takımımız da iyi durumda. Temennim kulübümüze olan 'Borcunu ödemeye' şerefli bir nokta koymasıdır. Hiç seçim kaybetmemiş bir başkan olarak görevini huzur içinde tamamlayacaktır. Bu arada, Türk sporuna ve futboluna olan borcunu ödemek için Futbol Federasyonu başkanlığına talip olmasını arzu ediyorum. Fair play ödülü sahibi başkanımıza bu yeni görev yakışır” şeklinde konuştu.
Toköz, Galatasaray'da yönetim kurulunun Lucescu, Fatih Terim ile Hagi'ye haksızlık ve vefasızlık yaptığını da dile getirerek, Fatih Terim, Bülent, Hagi ve Gündüz Kılıç'ın heykellerinin Florya'ya dikilmesi gerektiğini kaydetti.

“RİVA'NIN SATIŞINA KARŞIYIM”

Riva'nın “Altın yumurtlayan tavuk” olduğunu ileri süren Yılmaz Toköz, buranın satışına karşı olduğunu açıkladı.
Buranın şartları gereği inşaatın 3-4 seneden önce başlamayacağını söyleyen Toköz, şöyle devam etti: “(Villaları satışa çıkartıyorlar ve bir kaç ay sonra paralar geliyor) deniliyor. Böyle bir şeyin olması zor. Buranın değeri şu anda 100 milyon dolar. Bir sene sonra 200 milyon dolar eder. Bu arazi satılmamalı. Kemer Country gibi üst hakkını satmak daha iyi, böylece banka borçlarını da ödeyebiliriz. Bu yeri Galatasaray'a eski başkan Selahattin Beyazıt'ın kazandırması nedeniyle oraya (Beyazıtland) adının verilmesini öneriyorum.”

Yılmaz Toköz, Galatasaray Adası için projesinin de bulunduğunu anlatarak, buraya Dubai'de olan “Burj el Arab” oteli gibi bir otel yapılmasının uygun olacağını savundu.

“AYSAL VERMEDİĞİ İÇİN PARALAR ÖDENMİYOR”

Galatasaray yönetiminin Ünal Aysal'dan aldığı paralarla Heinz ve Iliç transferini gerçekleştirdiğini ileri süren Toköz, Aysal'ın artık para vermediği için futbolculara olan borçların ödenmediğini söyledi.

Yılmaz Toköz, yönetimin Ünal Aysal'a güvenerek borçlandığını dile getirirken, “O artık borç vermeyince para bulamıyorlar. O da artık vermiyor” dedi.

Riva arazisinin satılmaması durumunda bankaların buraya haciz koyacağını düşünmediğini anlatan Toköz, “Bankalar, Galatasaray'dan aldığı faizi hiçbir yerden alamıyorlar. Bankalar neden bizden kurtulmak istesin? Başkanımızın Riva konusunda aldatıldığı kanaatindeyim. Kendisi yeterli bilgi almamış ve bazı kimseler kendisini aldatıyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!