G.Saray'da yeni başkan Canaydın

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayda  yeni başkan Canaydın
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 23, 2002 13:31

Galatasaray Kulübü'nün olağan seçim genel kurulunda açılan 15 sandık sonucunda, geçerli 3479 oyun 2089'unu alan Özhan Canaydın başkan seçildi.

Haberin Devamı

Galatasaray Lisesi'nde yapılan oylamada , açılan 15 sandık sonucunda, başkan adaylarından Özhan Canaydın 2089, Mehmet Cansun ise 1338 oy aldı. Bu sonuçla Canaydın, Galatasaray Klübü'nün 33. başkanlığına seçildi.

51 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonunda, baÅŸkanlığa aday olmayıp, Canaydın'ın listesinde yer alan Ali Dürüst'e de baÅŸkanlık için 1 oy çıkması dikkati çekti.Â

Seçim sonuçlarını açıklayan Divan Kurulu BaÅŸkanı Duygun Yersuvat, yanlışlıkla seçimi Mehmet Cansun'un kazandığını söyledi. Salonda gülüşmeler olurken, Yersavut, hatasını düzelterek, "Kusura bakmayın, dil sürçmesi oldu" dedi ve seçimi Canaydın'ın kazandığını açıkladı. Â

DÄ°VAN BAÅžKANI DUYGUN YARSUVAT

Galatasaray Kulübü'nün olağan seçim genel kurul toplantısında divan başkanlığına Duygun Yarsuvat, oy çokluğu ve başkan adaylarının ortak görüşüyle seçildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, başkan adayları Mehmet Cansun ve Özhan Canaydın, üyelere son konuşmalarını yaptılar. 

CANAYDIN: 2 YILDIR HAZIRLANIYORUM

İlk olarak kürsüye gelen Özhan Canaydın, kendisi için çok önemli bir gün yaşadığını ifade ederek, ''50 yıl önce bunu sadece hayal edebilirdim. 2 yıldır bugün için kendimi hazırlıyorum'' dedi.

Kulübün sportif ve mali durumunu çok yakından takip ettiğini  anlatan Canaydın, Galatasaray'a hizmet etmek boynumuzun borcudur. başkan seçilecek kişi tüm Galatasaray'ın başkanıdır. Mehmet Cansun, 'Galatasaray geleneklerinde 8 aylık yönetimler yoktur' diyor. Ben de aynı geleneklerde, başkanı istifa etmiş bir yönetimin içinden başkan adayı olma geleneğinin bulunmadığını biliyorum'' diye konuştu.

Canaydın, bayrağın bugün el değiştirmesinin gerektiğini iddia ederek, ''Galatasaray'ın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Tüm mesaimizi bunları çözmek için harcayacağız. Galatasaray'a hayatım boyunca güvendim. Bugün de güveniyorum'' dedi.

"Herşey Galatasaray için olsun. Sayın Cansun ve ekibine de başarılar diliyorum. Saygı ve dostlukla...'' diyerek kürsüden indi.

CANSUN: ALNIM AK, BAÅžIM DÄ°K

Canaydın'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Mehmet Cansun ise, ''14 Temmuz'da devrettiğiniz emaneti ya devam ettirmek, ya da teslim etmek için huzurlarınıza geldim'' diyerek başladığı konuşmasında,  ''Alnım ak, başım dik biçimde huzurlarınıza geldim. Benim bir iddiam var. Galatasaray tarihinde 7.5 ay sürede sportif ve mali açıdan bu kadar müspet iş yapan başka bir başkan ve yönetimi hatırlamıyorum. Bizim büyüklerimiz bize çok iyi miras bıraktılar. Bugün Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri tesislerini bitirmeye  çalışırken, biz Florya'yı hazır bulduk.'' dedi.

VİZYONUMUZ DÜNYA KULÜBÜ OLMAK

Galatasaray'ın mali sıkıntıyı geride bıraktığını söyleyen başkan  Cansun, ''Galatasaray artık asfalt bir yolda yürümeye başlayacaktır. Bunu yaparken ben ve arkadaşlarımız, başladığımız işleri  bitirebilmek için 2 yıl daha süre istedik. Stadımızı bir an önce bitirmek istiyoruz. Galatasaray'ın bundan sonraki vizyonu dünya kulübü olmasıdır ve bu 2 ana nedene bağlıdır. Birincisi mutlaka gelirlerimizi artırmak gerekiyor. Bu da stat ve yurtdışında açacağımız mağazalarda Galatasaray'ın pazarlanmasını yaparak olacaktır. Bunun yanında belki de son dönemlerin en büyük tesisi Dragos tesisini, dün akşam gelen evrağıyla kulübe resmen kazandırdık. Yaklaşık 17 milyon dolarlık bir tesis." diya konuştu.

GÃœNAH SEVAP HANESÄ°NE BAKIN

Üyelerden 14 Temmuz günü ile bugünü düşünmelerini isteyen Cansun, "Oy verirken bizim sevap hanemiz fazlaysa bizi, günah hanemiz fazlaysa sevgili büyüğüm ve bugünkü rakibim Canaydın'ı tercih edin. 7.5 aylık sürede  bir tek Galatasaraylı ile kavga etmedim. Buna, bana en ağır eleştirileri yapan sevgili Hıncal bile dahil. Bugün böyle güzel bir yarış oluyorsa, bunda bizim de payımız büyük.'' dedi.

Başkan Mehmet Cansun da Özhan Canaydın'a başarılar dileyerek kürsüden indi.

LÄ°STELER

Başkan adaylarının listelerinde şu isimler yer alıyor:

Mehmet Cansun

Asil üyeler: Engin Kaptanoğlu, Adnan Polat, Yiğit Şardan, Selçuk Uygur, Celal Erkut, Abdurrahim Albayrak, Eren Talu, İbrahim Özdemir, Tuncer Hunca, Eşref Hamamcıoğlu. 

Yedek üyeler: Nasuhi Sezgin, Osman Güneri, Jerfi Fıratlı, Haluk Hamurculu, Coşkun Yılmaz. 

Özhan Canaydın

Haberin Devamı

Asil üyeler: Alp Yalman, Özkan Olcay, Ali Dürüst, Şükrü Ergün, Temel Aksoy, Özer Saraçoğlu, Mete Başol, Burak Elmas, Refik Arkan, Derya Taşdelenler. 

Yedek üyeler: Bikem Ardakoç, Mehmet Şencan, Orhan Yüzen, Niyazi Yelkencioğlu, Ahmet Raif Ünüvar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!