'G.Saray'da radikal kararlar şart'

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayda radikal kararlar şart
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2006 11:21

Galatasaray Kulübü'nün eski asbaşkanlarından Ali Dürüst, sarı-kırmızılı kulübün 18 Mart'ta, çoğunluk sağlanamazsa 25 Mart'ta yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bir seçim mücadelesine katlanacak tahammülünün olmadığını söyledi. Dürüst, "Bu dönemde radikal tedbirlerin alınmasının şart. Bugün ayrılığın değil, güçleri birleştirmenin zamanı" dedi.

Seçim sürecinde yapılan görüşmelerde sürekli olarak “Bütün güçleri birleştirelim, geçişi güzel atlatalım” dediğini anlatan Dürüst, “Önümüzde zor yollar var. Elbirliğiyle, maddi-manevi katkısı bulunacak bütün insanları içine alarak iyi bir dönem geçiririz diye ümit ediyorum. Yapılacak işler ağır olduğu için, Galatasaray'ın seçim mücadelesine tahammülü yok” şeklinde konuştu.

Galatasaray'da iki partinin olmadığını, kulübün de bir millet meclisi olmadığını vurgulayan Ali Dürüst, “Burada iki ayrı parti de yok. Bugün ayrılığın değil, güçleri birleştirmenin zamanı” dedi.

'RADİKAL TEDBİRLER ALINMALI'

Ali Dürüst, bu dönemde radikal tedbirlerin alınmasının şart olduğunu kaydederken, bu süre içinde karşıda muhalefetin olmaması gerektiğini vurguladı.  Bunun için de insanların asgari müşterekte birleşmeleri gerektiğini dile getiren Dürüst, “Seçimin, seçilme kaygısından uzak bir tek bir liste ile yapılması gerekir. Çok adayın katıldığı genel kurullarda, oluşturulan seçim yönetimi listesinden, 2 senede iyi bir yönetim tarzı çıkmadı. İnsanlar bu yüzden kaynaşamadı. Eğer seçim tek liste olursa, işe göre isim koyma şansı daha yüksek olur. Yeni dönemde radikal kararların alınmasının gerektiği için, buna muhalefet olmaması lazım” ifadesini kullandı. 

'DARBOĞAZDAN ÇIKILIR'

Galatasaray'ın potansiyelinin büyük olduğunu ve bunun harekete geçirilmesi gerektiğini belirten Ali Dürüst, kulübün yeni dönemde ekonomik darboğazdan arınabileceğine inandığını söyledi. Kulübün büyük varlıklarının bulunduğunu ve bunun hiçbir kulüpte olmadığını kaydeden Dürüst, “Bu varlıkların değerlendirilmesiyle ekonomik sorunlar giderilebilir. Varlıklarımız paraya çevrilmeye hazır, ancak bu, bir kerede satılıp tüketmekle değil, iyi değerlendirmek ve sürekli gelir elde etmekle olur. Güzel politikalar üretip, kavgalardan, kişisel mücadeleden ayrılmak lazım” şeklinde konuştu.
Ali Dürüst, kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek olmadığını dile getirerek, “Yeter ki bir araya gelelim. Galatasaray'ın altından kalkamayacağı bir sorun yok” dedi.

Ünal Aysal'ın hiçbir zaman duruşundan bir şey değiştirmediğini belirten Dürüst, kendisinin başka türlü lanse edildiği için rahatsız olduğunu kaydetti. Aysal'ın yöneticilikten uzak durması konusunda ise "'Madem böyle oluşum içinde beni istemiyorsunuz, ben de uzak duruyorum' dedi. Aysal'ın, yaşanan iç gelişmeler nedeniyle bu kararı aldığını düşünüyorum. Aysal'ın, planlanan yönetim modelinde, gerekli olan köprü krediyi sağlaması düşünülüyordu. Galatasaray bazı varlıklarını devreye sokana kadar, geçiş dönemini köprü kredi ile atlatmak lazımdı. Kimse kendisinden hibe beklemiyordu, zaten geri alacaktı. Bu kulübe rahatlık getirecekti, bu şimdilik gerçekleşmedi, inşallah yine de olur” dedi.

Ali Dürüst, kulüpte birleştirici çağrıyı başkan Özhan Canaydın'ın yapmasının gerektiğine de dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!