G.Saray yerlebir: 4-2

Güncelleme Tarihi:

G.Saray yerlebir: 4-2
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2001 00:00


Seyfi ÇELİKKAYA
Haberin Devamı

Aslan, Real mucizesini Yozgat'ta gerçekleştiremedi

Cimbom, F.Bahçe'nin Denizlispor yenilgisi sonrası sahaya hem 3 puan, hem de puan farkını kapatmak için çıktı. Hakem Mustafa Çulcu'nun düdüğü ile neye uğradığını şaşırdı. İki dakikada skor 2-0 oldu.

Ayew ve Preko ikişer golle Y.Yozgat'ın galibiyetine imza attı. G.Saray'a bu sene en farklı yenilgiyi tattırdı. Fatih ve Hasan sonucu değiştiremedi. Ümit penaltıdan faydalanamadı.

Cimbom, Yozgat'ta hüsrana uğradı. Maçın ilk 1.5 dakikasında 2 gol birden yiyerek, ilginç bir rekor kıran sarı kırmızılı takım, ligdeki 5. yenilgisini aldı...

G.SARAY için Y.Yozgat maçı dönüm noktasıydı. Çünkü F.Bahçe, Denizlispor'a boyun eğmiş, puan farkının kapanması için yalnızca önlerinde 90 dakika vardı. Ancak Y.Yozgat hakem Mustafa Çulcu'nun başlama düdüğü ile birlikte G.Saray kalesine çullandı. Saniyeler 35'i gösterirken savunmanın arkasına atılan topta Ayew fileleri havalandırdı. Herkes şaşırmıştı. Yine de G.Saray toparlanır denildi. Bu sefer saniyeler 108'i gösterirken, Popescu, Bülent ve Fatih'ten oluşan defans bloğu ilk golün şokunu üzerinden atmadan Proke ikinci defa fileleri havalandırdı. Aslan neye uğradığını şaşırdı. G.Saray şokta. Y.Yozgat 2-0'a hala inanamıyordu.

HASAN ŞAŞ VE PENALTI

Skorla birlikte Aslan ağırlığını koydu. Ne var ki sahada uyur gezer gibi dolaşan Serkan ve Jardel pozisyonları bir bir harcıyor, G.Saray ilk yarıyı önde kapatacağı skoru da elden kaçırıyordu. 21. dakikada Hasan Şaş inanılmaz bir gol kaçırdı. Şaş topa dokunacağı yerde sert vurdu, meşin yuvarlak boş kale yerine üstten auta gitti. Cimbom yılmıyor, bastırıyordu. Dakikalar 22'yi gösterirken, Selim, Hasan Şaş'ı ceza sahasında yere indirdi. Hakem Çulcu penaltı noktasını gösterdi. İşte maçın dönüm noktası gelmişti. Atılacak bir gol Aslan'ı maça ortak edecek, belki de galibiyete ulaştıracaktı. Ancak Ümit, Diallo'ya takılınca hayallerde sona erdi.

DEFANS DAĞILDI

İkinci yarıda herkes yine G.Saray'dan umutluydu. Ancak Preko ve Ayew ikilisi defansı hallaç pamuğu gibi dağıtırken, birkaç gün önce Real Madrid mucizesini gerçekleştiren takım sahada yoktu. Bülent Akın, Ergün, Jardel ve Serkan'ın sahada adı vardı, kendileri yoktu. O muhteşem orta saha Yozgat'ta kayıptı. Durum böyle olunca yenilgi kaçınılmaz oldu... 56. dakikada Preko, Popescu'yu geçtikten sonra farkı 3'e çıkardı. Fatih 65. dakikada farkı 2'ye indirmesine rağmen 82.dakikada Ayew, Cimbom'u bitiren golü keydetti: 4-1. 86. dakikada Hasan Şaş maçın skorunu tayin etti: 4-2.

STAT: YOZGAT ŞEHİR

Y.YOZGAT

1 Diallo (***)

3 Gökmen (***)

16 Selim (***)

4 Cihat (***)

2 M. Özer (**)

8 İlker (**)

61 (Dk.87 Mutlu )

7 Cengizhan (**)

16 Hüseyin (**)

6 (Dk.78 Murat *)

5 İlyas (***)

22 Preko (****)

10 (Dk.87 M. Kocabey )

20 Ayew (****)

G.SARAY

1 Taffarel (*)

14 Fatih (**)

4 Popescu (*)

3 Bülent (**)

67 Ergün (*)

7 Okan (*)

28 Bülent Akın (*)

22 Ümit (*)

11 Hasan Şaş (**)

9 Jardel (*)

36 (Dk.78 Marcio *)

20 Serkan (*)

33 (Dk.57 Arif *)

GOL

Dk.1 Ayew

Dk.2 Preko

Dk.56 Preko

Dk.65 Fatih

Dk.84 Ayew

Dk.86 Hasan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!