G.Saray:2 Sivasspor:1

Güncelleme Tarihi:

G.Saray:2 Sivasspor:1
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2011 18:45

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Sivasspor'u ağırlayan Galatasaray, son dakikalarda 9 kişi mücadele ettiği Türk Telekom Arena'da gülen taraf oldu: 2-1.

Ev sahibi adına golleri 45+1'de Engin Baytar ve 59. dakikada penaltıdan Milan Baros kaydetti. Erman'ın 71. dakikada attığı gol ise Sivasspor'a yeterli olmadı.

Mersin idman Yurdu ve Beşiktaş beraberliklerinin ardından 3 puanla tanışan sarı-kırmızılı takım, aynı zamanda taraftarı önünde 2 maç sonra galibiyet elde etti.

Bu sonuçla Galatasaray, 12 maç sonunda puanını 22'ye yükseltti. Bu sezon 5. yenilgisini alan Sivasspor ise 15 puanda kaldı.

MAÇTAN KARELER - Süleyman Arat ve Semih Bahadır'ın objektifinden

3 oyuncu cezalı duruma düştü

Dakikalar 81'i gösterdiğinde kaleci Borjan'a kafa atan Engin, 88. dakikada ise Hayrettin'e sert bir faul yapan Elmander, direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldılar. Ayrıca karşılaşmanın 40. dakikasında sarı kart gören Ujfalusi de cezalı duruma düştü. Bu 3 oyuncu Galatasaray'ın 13. haftada Gençlerbirliği ile deplasmanda yapacağı maçta forma giyemeyecek.

Sercan ısınmadan çıktı

Karşılaşmanın 76. dakikasında Kazım'ın yerine oyuna giren Sercan Yıldırım, Engin Baytar'ın kırmızı kart görmesi üzerine kenara geldi.

Teknik direktör Fatih Terim, takımı bir kişi eksilince, 84. dakikada genç oyuncunun yerine Servet'i oyuna soktu.

Muslera'nın gol orucu sona erdi

Sivasspor maçında kalesinde gol gören Fernando Muslera'nın gol orucu sona erdi.

Galatasaray'ın 2-0 kazandığı Kayserispor ve 0-0 berabere kaldığı Mersin İdmanyurdu ile Beşiktaş maçlarını gol yemedan tamamlayan Muslera'nın 3 maç süren gol orucuna, 71. dakikada attığı golle Erman Kılıç son verdi.

Baros 3 gole ulaştı

Galatasaray'da Sivasspor maçının ikinci golünü penaltıdan atan Milan Baros, bu sezonki 3. golüne imza attı.

Ligde Bursaspor ve Ankaragücü maçlarının ardından Sivasspor karşısında da ağları havalandırarak gol sayısını 3'e çıkaran Çek futbolcu, maçtaki mücadelesiyle de eski günlerine dönüşünün işaretlerini verdi.

İstanbul'da Sivasspor'a puan yok

Galatasaray, Sivasspor'la kendi evinde yaptığı lig maçlarında rakibine puan şansı tanımadı.

Lig tarihinde Sivasspor'la kendi seyircisi önünde 7. maçını oynayan “Cim-bom”, bugün de kazanarak tüm maçlarından 3 puan çıkarmayı başardı.

Penaltı rekortmenleri karşılaştı

Spor Toto Lig'in en çok penaltı atan takımı Galatasaray ile en çok penaltı verilen takımı Sivasspor'un karşılaşmasında gelenek devam etti.

Hakem Bülent Yıldırım, ceza sahası içinde Milan Baros'un düşürülmesi sonrası Galatasaray lehine penaltı kararı verirken, sarı-kırmızılı takım bu sezonki 4. penaltısını kazandı. Galatasaray 4 penaltının 4'ünü gole çevirdi.

Bu sezon ligin aleyhine en çok penaltı kararı verilen takımı olan Sivasspor, Galatasaray karşısında da penaltı golü yedi. Sivas ekibinin bu sezon 7 kez aleyhine penaltı kararı verilirken, bunların 5'i golle sonuçlandı.

Galatasaray: 2 - Sivasspor: 1
Stat
: Türk Telekom Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan  Balta, Kazım Kazım (Dk. 76 Sercan Yıldırım - Dk 84 Servet Çetin), Engin  Baytar, Selçuk İnan, Riera, Elmander, Baros (Dk. 76 Ayhan Akman)
Sivasspor: Borjan, Uğur Kavuk, Navratil, Faty, Hayrettin  Yerlikaya, Erman Kılıç, Kıvanç Karakaş (Dk. 64 Mehmet Nas), Kadir  Bekmezci, Grosicki (Dk. 87 Kerim Zengin), Rasmussen (Dk. 64 Cerny),  Pedriel
Goller: Dk. 45 1 Engin Baytar, Dk. 59 Baros (Penaltıdan)(Galatasaray),  Dk. 71 Erman Kılıç (Sivasspor)
Kırmızı kartlar: Dk. 81 Engin Baytar, Dk. 89 Elmander (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 10 Kıvanç Karakaş, Dk. 58 Borjan, Dk. 90 2 Faty  (Sivasspor), Dk. 40 Ujfalusi (Galatasaray)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!