G.Kore tarih yazdı

Güncelleme Tarihi:

G.Kore tarih yazdı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2002 12:58

Güney Kore, çeyrek final maçında İspanya'yı penaltılarla 5-3 yenerek, yarı finale yükselen ilk Asya ülkesi oldu. Nefesleri kesen maçın normal süresi 0-0 sona erdi. Uzatma devrelerinde Morientes'in bir şutu direkten döndü. Penaltı atışları Almanya'nın rakibini belirledi.

Haberin Devamı

Gwangju Dünya kupası Stadı'nda oynanan maç nefesleri kesti. Maçın ilk 30 dakikasında her iki takım da rakip kalede pozisyon bulamadı. İlk devrenin sonlarına doğru İspanya, G.Kore ceza sahasında yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi. İkinci yarıya çok hizlı başlayan kupanın favorilerinden İspanya, Morientes ile girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Zorlu mücadelenin sonlarına doğru çok hareketlenen maçta gol gelmeyince uzatma devrelerine geçidi.

"Altın Gol"ün uygulandığı uzatma devrelerinin 100. dakikasında İspanya, Morientes ile yakaladığı pozisyondan yararlanamadı. Ani gelişen İspanya atağında ceza sahasına giren  Morientes'in vuruşunda top kale direğinden oyun alanına döndü. Golsüz eşitlik, uzatma devrelerinde de  bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Haberin Devamı

Güney Kore'de Sun Hong Hwang, Ji Sung Park, Ki Hyeon Seol, Jung Hwan Ahn ve Myung Bo Hong; İspanya'da da kaptan Hierro, Baraja ve Xavi penaltı atışlarını gole çevirirken, maçın başarılı isimlerinden Joaquin'in vuruşunda kaleci Woon-jee gole izin vermedi. Tarihinde ilk kez yarı finale çıkan evsahibi G.Kore, aynı zamanda bu başarıyı yakalayan ilk Asya ülkesi oldu.

Stat: Dünya KupasıÂ

Hakemler: Gamal Ghandour (Mısır), Ali Tomusange (Uganda), Michael Ragoonath (Trinidad Tobago)Â

Ä°spanya: Casillas, Puyol, Hierro, Nadal, Romero, Joaquin, Baraja, Helguera (Dk. 94 Xavi), De Pedro (Dk. 70 Mendieta), Valeron (Dk. 80 Luis Enrique), MorientesÂ

Güney Kore: Woon-Jae, Chong-Gug, Jin-Cheul, Myung-Bo, Tae-Young (Dk. 90 Sun-Hong), Ji-Sung, Sang-Chul (Dk. 61 Chun-Soo), Nam-Il (Dk. 32 Eul-Yong), Young-Pyo, Ahn Jung-Hwan, Ki-HyeonÂ

Sarı Kartlar: Dk. 53 De Pedro (Ä°spanya), Dk. 52 Sang-chul (Güney Kore)Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!