G.Afrika'nın bayrağı Semenya'nın ellerinde

Güncelleme Tarihi:

G.Afrikanın bayrağı Semenyanın ellerinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 14:34

Bayanlar 800 metrede dünya şampiyonu olmadan önce kendisinden cinsiyet testi istenen ve adı uzun süre gündemden düşmeyen Güney Afrikalı atlet Caster Semenya, Londra Olimpiyat Oyunları'nda ülkesinin bayrağını taşıyacak.

Semenya, Güney Afrika'nın bayrağını taşıyacak olmaktan duyduğu onuru dile getirerek, “Böyle büyük bir görevi yerine getirecek olmak benim için büyük önem arz ediyor. Güney Afrika kafilesinin bayrağını taşımak, muhteşem bir şey” dedi.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF), 2009 yılında Almanya'da düzenlenen 12. Dünya Atletizm Şampiyonası bayanlar 800 metre finalinde 1:55.45'lik derecesiyle birinci gelerek, altın madalya kazanan Semenya'yı, “performansı bir bayan atlet için fazla olduğu” gerekçesiyle müsabaka öncesinde cinsiyet testine tabi tutmuştu.
Güney Afrika Hükümeti, Semenya'nın avukatları ve IAAF arasında 2009 Kasım ayında varılan ortak karara göre, “masum” olduğu anlaşılan atletin “Bayanlar 800 metre dünya şampiyonu” unvanı, altın madalyası ve para ödülü kendisinde kalmıştı.

Süreç devam ettiği için 11 ay pistlerden uzak kalan Semenya, tıbbi kurulun verdiği karara uyan IAAF'ın izniyle Haziran 2010'da yarışlara geri dönmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!