Futbolun şakası yok

Güncelleme Tarihi:

Futbolun şakası yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1998 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

Yani ben İspanyolum, ortalığı yakar yıkarım diye, ipe un serip, kafanı boğa güreşleri ile, daha da önemlisi Barnebau ve Nou Camp'ları tıka basa dolduracağım diye kulüplerini yabancı transferlerle şişirirsen, başına gelene katlanacaksın kardeşim. Yazıktır o harcanan trilyonlara. Aynı bizlerdeki gibi. İspanya-Paraguay maçının eleştirisine utanmasam, ‘‘Benim Nijeryam lider olunca’’ diye gireceğim. Ama nereden baksanız İspanya'yı da oldum olası severim beyler. Futbol adına yıllardır bir yanda Real Madrid, bir yanda da Barcelona'sıyla başta Avrupa, sonra dünyaya büyük heyecanlar içinde renkli yıllar yaşattılar.

Ancak gelin görün ki, devreye dünya takımları girince boğaların nefesi nedense kesiliveriyor. Bu nedenle Nijeryamın ilk maçta attığı çelme beni hiç de rahatsız etmedi. Üstüne üstlük benim Uche ve Okocha'mın da yer aldığı Afrika panterlerinin başarısına vallahi de billahi de Milli Takımımız galip gelmiş gibi sevindim.

Bu grubun Bulgar ve Paraguay takımlarının da çağdaş futbola uymaması, düğüm üstüne kör düğüm oluyor. Oysa herşeye rağmen Luis Enrique ve oyundan çıkana kadar Raul'lu İspanya'nın hiç değilse, yarı finale kadar savaşmasını bekliyordum. Ama başta da söylediğim gibi iki takım da iki yara daha alınca ümitler gruplardaki son maçlara kaldı. Hayırlısı olsun.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!