Futbolun kitabı

Güncelleme Tarihi:

Futbolun kitabı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1998 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Futbolun kitabını okumaya başladım! Kitapta aynen şu yazıyor, ‘‘Bir takım rakip kaleye ne kadar şut atarsa maç kazanma ihtimali o kadar artar.’’ Birinci bölümde G.Saray'a baktım, üç tane şut atmış. Bir tanesi Hakan Şükür'ün kafa vuruşu, diğerleri de öylesine... Kitapta ayrıca, ‘‘Topu kendinde ne kadar fazla tutarsan oyuna o kadar hakim olursun’’ diyor. Yine ilk bölümde G.Saray'da böyle birşey yoktu. Aksiyon bağlantılarını kim yapacak? Tabii ki orta alan. Bakıyorum, Ergün YOK, Hagi YOK, Tugay YOK, Ümit gücüyle VAR-YOK. Ee, ne olacak, bu işi kim yapacak? Dün G.Saray'da kim birşeyler yaptı? Hasan Şaş. Hücumda oynayan Şaş, aksiyon bağlantılarını kuran adamdı. G.Saray bu bölümde üç pozisyon bulduysa hep Hasan Şaş'ın yaptığı organizasyonlarla oldu.

İkinci bölümün ortalarında G.Saray şut yüzdesini çoğaltmaya çalıştı. Bir de belirtmek istediğim şu. Hafta içinde izlediğim idmanlarda Fatih Terim kadroyu değişik bir şekilde hazırlamıştı, ama maça farklı bir 11'le çıktı. Tabii takımın patronu o. Kimin ne yaptığını, yapmadığını bilen de o. Belki yanlışlıkları görünce ikinci bölümdeki değişiklikleri yaptı.

Futbol oyununda her zaman kazanmak gibi bir kanun yok. Ben G.Birliği'nde 8 yıl futbol oynadım, kaptanlığını da yaptım. G.Saray'ın Başkent ekibine karşı şansı pek tutmaz. Çünkü bu takım, rakibinin gücünü bildiği için, daha fazla güç kazanır, ona göre sahaya çıkar.

G.Saray böyle bir rakip beklemiyordu. Karşısındaki takım korkak, ürkek değildi, her türlü oyun şekline yanıt veriyordu. G.Saray için burada en üzücü olay ise, sarı kırmızılıların en kötü döneminde 4-5 oyuncusu iyi olur, takıma yön verirdi. Dün akşam bu tabloyu göremedik.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!