"Futbolumuzda içinden çıkılmaz bir kaos olacak"

Güncelleme Tarihi:

Futbolumuzda içinden çıkılmaz bir kaos olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2006 15:47

Beşiktaş Kulübü Futbol Altyapı Komitesi Başkanı Sinan Vardar, yabancı oyuncuların Türk statüsüne geçişinin olumsuz yansımaları olacağını savunarak, "Önümüzdeki yıl yüzde 50, bir sonraki sezon da takımların tamamına yakını yabancı olacak. Ne olduğu belli olmayan Brezilyalı oyuncularla Türk futbolu içinden çıkılmaz bir kaosun içine girecek" dedi.

Haberin Devamı

Radyospor'un programına katılan Vardar, burada yaptığı açıklamalarda, Türk futbolunda çok olumsuz kararlar alındığını savunarak, özetle şunları kaydetti: “İki sene sonra her takım Türk vatandaşlığına geçmiş 3-4 fazladan yabancı oyuncuyla oynayacak. Milli Takımı nasıl yapacağız, nasıl başarılı olacak? Önümüzdeki yıl yüzde 50, bir sonraki sezon da takımların tamamına yakını yabancı olacak. Bu da gelirlerin yüksek oluşundan kaynaklanıyor. Ama paraların yanlış kullanılmaması lazım. Ne olduğu belli olmayan Brezilyalı oyuncularla, Avrupa'da işi bitmiş 35'lik oyuncularla Türk futbolu içinden çıkılmaz bir kaosun içine girecek. Bunu yapanları hiçbir zaman Türk futbolu affetmeyecak. Kimler bu işe 'Evet' deyip, yol verdiyse, büyük sorumluluğun altına girdiler.”

“MİLLİ TAKIM'DA VE LİGDE EN İYİSİ ARDA”

A Milli Takım'da ve ligde şu sıralar en iyi oyuncunun Galatasaray'ın genç futbolcusu Arda Turan olduğunu savunan Vardar,  "Mehmet Aurelio'nun yarinde Nuri'yi görmek isterim. Sonra bu çocuklar nasıl gelişme gösterecek? Arda oynuyor, Galatasaray yöneticisi 'Arda 15 milyon euroluk futbolcu' diyor, doğrudur. Vestel Manisaspor ve Gençlerbirliği yerli-yabancı transferinde gençleri tercih ediyor. Ama onun dışındakiler demode kalmış transfer politikaları yürütüyor” diye konuştu.

“ŞAMPİYON BİZİZ”

Beşiktaş'ın bu sezon şampiyonluğa ulaşacağını öne süren Vardar,  “Bizde kimse kimsenin işine müdahale etmiyor. Doğrular bulundu. Bu reform 2 yıl önce yapılsaydı, şimdi bütün taşlar yerine oturmuştu. Bu sene çok doğru transferler yapıldı ve takımımız genç, üretken hale geldi. Sonuçlarını da almaya başladık. Hafta sonundaki rakibimiz Trabzonspor'da ise iç çekişmeler, huzursuzluklar var. Ama bir sürpriz oldu, evladımız Ziya Doğan takımın başına geçti. Bu Trabzonspor'a doping olacak. Ama biz Trabzonspor'u geçeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!