Futbollu hayat ooh ne rahaaat

Güncelleme Tarihi:

Futbollu hayat ooh ne rahaaat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erkekler haftasonları da evlerine kapandı ve eğlence yerleri sinek avlamaya başladı. Ancak maç yayını yapan bar, disco gibi eğlence yerlerinin dolu olma şansı diğerlerinden yüksek.

Batı basınında ‘‘Kupa dulları’’ olarak anılan kadınlar eşlerinden bağımsız alternatif programlar yapıyor. Altınlı kadın günlerinin sayısı arttı, kadın kadına sinemaya gitmeler başladı. Cumartesi akşamları da barlarda her zamanki alışık olduğumuz görüntülerin dışında her beş kadına bir erkeğin düştüğü görülebiliyor.

Dünya Kupasıyla birlikte bira, çerez ve televizyon satışlarında inanılmaz bir artış oldu. Türkiye'nin en büyük satış merkezlerinden Carrefour SA yetkilileri mayıs ayı sonundan itibaren televizyon satış hacimlerinin yüzde 60 oranında arttığını belirtiyor. Özellikle büyük ekran televizyonlarda çok büyük bir artış kaydedilmiş. Sony, maç seyretmekten hoşlanmayan kadınları düşünerek sesten rahatsız olmamaları için televizyon kulaklık kampanyası başlattı. Vestel ve Sony firmaları haziran ayından itibaren televizyonlarda indirim uygulamasına gitti. Vestel televizyon satışlarında da son iki haftadır yüzde 30'luk bir artış gerçekleşmiş. ‘‘Kabul edin artık eşiniz futbolu sevmiyor’’ başlıklı kampanya ile 55 ekran televizyon alanlar çok küçük bir fark ödeyerek 37 ekran TV sahibi olabiliyor. Kupa öncesi buzdolapları bira ile dolduruldu, çerez stoku yapıldı. Bira pazarının yüzde 74'üne hakim olan Efes Pilsen, Dünya Kupası etkisiyle haziran ayında satışların yüzde 5 artacağını tahmin ediyor. İkinci sırada gelen Tuborg (Yüzde 21) ise Dünya Kupası nedeniyle çok geniş bir kampanya sürdürüyor. Tuborg özel olarak yaptırılan yeşil kapakların altında tüketilcilere ‘‘Bedava bira’’ sunuyor. Aynı zamanda 5 adet herhangi bir Tuborg Gold şişe kapağı gönderen 3 şanslı tüketici, noter huzurunda yapılacak çekilişle 3 adet son model Suzuki Vitara'nın sahibi olacak.

‘‘İnsanlar futbol seyrederken en çok cips tüketiyorlar’’ Uzay Gıda Müdürü Özant Kamacı bu tespitten yola çıkarak, reklamlarında ünlü Brezilyalı futbolcu Romario'yu oynattıklarını söylüyor. Nitekim Türk pazarının yaklaşık yüzde

80'ine hakim olan cips üreticisi Uzay Gıda'nın son iki haftadır satış rakamları ortalamanın yüzde 30'u üzerinde gerçekleşmiş.

EKRANLAR BÜYÜYOR

Maçlar 72 ekran televizyonda seyredilmeye başlandı. Heyecan arttıkça, ekranlar da büyüyor. Çeyrek, yarı final ve final maçları içinse barkovizyon ve 3x3 perde getirtildi. Birçok mekanda sırf bu nedenle faaliyet var. Mesela Holiday Inn Crowne Plaza Oteli Dünya Kupası'nı müşterileri adına daha zevkli hale getirmek için böyle bir yöntem geliştirmiş. Otelin köy kahvesinde müşteriler Dünya Kupası'nı seyrederken, Fransa '98 için hazırlanmış özel mönüyü iştahla mideye indiriyorlar. Bu mönüde ambiyansa uygun Fransa '98 baskılı peçeteler ve Amerikan servisler kullanılıyor.

Maçsever müşterilerini mutlu etmek için arayışlara giren yerlerden biri de Hotel Bilkent. Burada konaklayanlar, her gece saat 22.00'de, patlamış mısırlarını, içeceklerini ellerine alıp, beyaz perdenin önüne geçiyorlar. Ankara'nın serin geceleri futbolla coşuyor. Hotel Bilkent-Ankara 200 kişilik açıkhava sinemasından her gece canlı futbol yayını yapıyor. Patates kızartmaları, köfteler eşliğinde...

TRT'nin altın günleri

TRT, Fransa '98'le birlikte altın günlerini yaşıyor. Dünya Kupası maçlarının yayınına başladığı günden bu yana TRT 1 tüm kanalların önüne geçti. Rating rekorları kıran televizyon kanalı, tarihinde ilk kez rating ölçtürmeye başladı. Futbol meraklısı bütün erkeklerin ve hatta kadınların maç saatlerinde ekran başına geçtiğini söyleyen TRT Genel Müdür Yardımcısı Bülent Varol, şu anda Kupa için TRT'nin tam 5 milyon dolarlık reklam rezervasyonu yaptığını söylüyor. TRT'nin reklam geliri ise önceki aylara göre tam 29 misli artış göstermiş...

Maç ekrana, işler tatile... İşte bir elektrikçi düknanından enstantane

Büyük oteller futbolsever müşterilerini memnun etmek için imkanlarını seferber etmiş durumda. İstanbul Hilton Oteli'nin müşterileri de birlikte maç izlemenin keyfini yaşıyor.

En özgür maç izleme mekanlarından biri de birahaneler.

Her türlü tezahürat serbest!

Dünya Kupası maçlarını izleyebilmek için engel tanınmıyor.

Kokoreç tezgahına televizyon yerleştirmek dahil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!