Futboldaki kriz onlara yaradı

Güncelleme Tarihi:

Futboldaki kriz onlara yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 00:00

Spor Toto Süper Lig'de 6 haftalık bölümü lider tamamlayan Fenerbahçe'nin, geçen sezonki başarısının ardından bu sezona da iyi başlamasında yedek kulübesinden gelen isimlerin katkısı da büyük oldu.

Futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecinde sıkıntılı günler geçiren, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edildikten sonra da 3 önemli oyuncusunu takımdan gönderen sarı-lacivertli ekipte, Bekir İrtegün, Caner Erkin, Bilica ve Gökay Iravul, buldukları şansları iyi değerlendirerek, kriz dönemini adeta fırsata çevirip hem kendilerine hem de takımlarına katkılar sağladılar.

Teknik direktörleri Aykut Kocaman'a kadro derinliği anlamında da destek olan bu futbolcular, takımdan giden Diego Lugano, Andre Santos ve Niang'ın yokluklarının hissedilmemesi konusunda, önceki sezonlara göre üstlendikleri rolle mücadelenin daha çok içinde yer aldılar.

Bekir 5 maçta ilk 11 oynadı

Lugano'nun Paris Saint Germain'i transferinin ardından mevkisine yeni bir transfer yapılmayınca, Bekir İrtegün için ilk 11 şansı daha da arttı.

Bu sezon Gökhan Gönül'ün sakatlığı nedeniyle savunmanın sağında da görev yapan Bekir, Fenerbahçe formasını giydiği 3. sezonda daha tempolu bir başlangıç yaparak, 6 maçın hepsinde forma giyip, 5 maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2009-2010 sezonunda ligin ilk 6 haftalık bölümünde sadece bir maçta forma şansı bulan Bekir, sezonu 7 lig maçında görev alarak tamamladı. 2010-2011 sezonunda ise ilk sezonuna göre daha çok fırsat verilen Bekir, ilk yarıyı 4 maçta 360 dakika süre alarak kapatırken, sezonu toplamda 14 maçta 743 dakikayla bitirdi.

Bu sezon ise ilk 6 haftadaki bütün maçlarda forma giyen sarı-lacivertli futbolcu, 5 maçta 11'de sahaya çıkarak 447 dakika süreyle görev yaptı.

Caner, orta alanın solu için en güçlü aday

Her ne kadar sol kanat için oyuncu fazlalığı nedeniyle rekabet fazla olsa da Andre Santos'un Arsenal'e gidişinin ardından fırsatı en iyi değerlendiren futbolcu Caner Erkin oldu.

Bekir gibi 6'da 6 yapan Caner, 4 maçta ilk 11'de sahaya çıkarken toplam 366 dakika görev yaptı.

Fenerbahçe'ye transfer olduğu geçen sezon toplamda 22 maçta forma giyip 1423 dakika saha kalan, ligin ikinci yarısında sadece 9 maçta toplam 365 dakika forma şansı bulan Caner, bu sezon yükselttiği performansıyla Kocaman'ın 11 tercihi için ilk sırada düşündüğü isimlerden birisi oldu.

Bilica adeta hayata döndü

Sarı-lacivertli ekibin geçen sezon çıkışa geçtiği ligin ikinci yarısında sadece 1 maçta 6 dakika oynama şansı bulan Bilica, Lugano'nun boşalttığı mevki ve ilk haftalar itibarıyla sakatların çokluğu sebebiyle 6 haftada 4 kez 11'de yer aldı.

Geçen sezonu 8 maçta 546 dakika görev yaparak ile tamamlayan, ilk yarıda 7 maçta 540 dakika oynayıp, ikinci yarıda forma yüzü göremeyen Brezilyalı savunma oyuncusu, bu sezon 6 haftalık periyotta 4 maçta 360 dakika sahada kaldı.

Kocaman, genç Gökay'a güveniyor

Teknik direktör Aykut Kocaman, geçen sezondan itibaren görev vermeye başladığı genç futbolcu Gökay Iravul'a olan güvenini, 6 maçlık periyotta biri ilk 11 olmak üzere, 2 maçta 165 dakika görev vererek gösterdi.

Geçen sezon Fenerbahçe formasıyla ligde toplam 11 maçta toplam 299 dakika süre alan, ilk yarıda 5 maçta 260 dakika, ikinci yarıda da 6 maçta 39 dakika oynayan genç oyuncu, bu sezon bir maçta ilk 11 oynayıp 90 dakika, bir maçta da sonradan oyuna girerek 75 dakika ile toplamda 165 dakika forma giydi.

Kocaman'ın Kayserispor deplasmanında ilk 11'de sahaya sürdüğü Gökay'ın, bu sezon daha çok maçta uzun sürelerde şans bulması bekleniyor.

Sakatlık dönemini atlatmasının ardından son haftalarda şans bulan Özer Hurmacı ile geçen hafta Mersin İdmayurdu karşısında Volkan Demirel'in yokluğunda kaleyi başarıyla koruyan Mert Günok, takımda önemli alternatifler olduklarını gösterdiler.

Savunma oyuncuları Yobo ve Ziegler ile birlikte 6 maçta da 90 dakika forma giyen Cristian ise sarı-lacivertli ekip için adeta yeni bir transfer oldu.

Fenerbahçe'nin “Nöbetçi golcüsü” Semih Şentürk ise, Niang'ın Katar'a transferinin ardından yakaladığı fırsatı iyi kullanamadı. Semih 6 haftada 4 maçta görev almasına rağmen golle buluşamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!