Futbolda zirvedekiler ve diptekiler

Güncelleme Tarihi:

Futbolda zirvedekiler ve diptekiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2013 11:30

Profesyonel futbol liglerinde 2013-2014 sezonunda mücadele eden 127 takımdan 5'i yenilgi 6'sı galibiyet göremedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de, profesyonel futbol liglerinde 2013-2014 sezonunda mücadele eden 127 takımdan 5'i henüz mağlubiyet yüzü görmedi. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 8 haftada 18 takım da mağlubiyet üzüntüsü yaşadı. Lider Fenerbahçe ile Galatasaray, birer kez yenilerek ligin “en az mağlubiyet üzüntüsü yaşayan takımları" oldu.

PTT 1. Lig
Bu sezon 19 takımın mücadele ettiği PTT 1. Lig'de de tamamlanan 9 hafta sonunda namağlup unvanına sahip takım bulunmuyor. Puan cetvelinin ilk 2 sırasında yer alan Orduspor ve Ankaraspor, aldıkları birer mağlubiyetle bu ligin "en az yenilen takımları" olarak dikkati çekiyor.

Spor Toto 2. Lig
Spor Toto 2. Lig'de, 18'er takımın yer aldığı "Beyaz" ve "Kırmızı" gruplarda ise 2 takım, yollarına yenilgisiz devam ediyor. Beyaz Grup'ta 10. sıradaki Sarıyer, 1 galibiyet, 7 beraberlik, Kırmızı Grup'ta ise 2. sıradaki Bandırmaspor 5 galibiyet, 3 beraberlikle 8'er haftaları tamamladı ve taraftarlarına mağlubiyet üzüntüsü yaşatmadı.

Spor Toto 3. Lig
Spor Toto 3. Lig'in 3 grubunda yarışan 54 takımdan, 1. Grup lideri Ümraniyespor, 2. Grup'ta ilk sırada bulunan Düzyurtspor, 3. Grup'ta birincilikte yer alan Menemen Belediyespor, yenilgi yüzü görmedi. Ümraniyespor ile Düzyurtspor, 8'er maçta 6'şar galibiyet, 2'şer beraberlik, Menemen Belediyespor da aynı süreçte 5 galibiyet, 3 beraberlikle sahalardan ayrıldı.

Haberin Devamı

DİBİ GÖREN TAKIMLAR
Türkiye'de, profesyonel futbol liglerinde 2013-2014 sezonunda mücadele eden 127 takımdan, biri PTT 1. Lig, 5'i Spor Toto 3. Lig'de olmak üzere 6'sı henüz galibiyetle tanışamadı. Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 takım, sezonun geride kalan 8 haftası sonunda en az birer kez galibiyet sevinci yaşadı. Ligde, aynı kentin temsilcileri Kayseri Erciyesspor ve Kayserispor ile Başkent ekibi Gençlerbirliği, birer galibiyetle "en az kazanan takımlar" oldu.

Bu sezon 19 takımın yer aldığı PTT 1. Lig'de ise 9 hafta sonunda sadece Kahramanmaraşspor 3 puanı bir arada göremedi. Kahramanmaraş temsilcisi, 8 maçta 2 beraberlikle yetinerek 2 puanla son sırada yer aldı ve 3 puan ümidini gelecek haftalara taşıdı.

Spor Toto 2. Lig
Spor Toto 2. Lig'de, 18'er takımın yer aldığı "Beyaz" ve "Kırmızı" gruplarda da tıpkı Spor Toto Süper Lig'de olduğu gibi galibiyet sevinci yaşamayan takım kalmadı. Beyaz Grup'ta Sarıyer, Dardanelspor, Çankırıspor, Konya Anadolu Selçukluspor ve Tarsus İdman Yurdu, Kırmızı Grup'ta ise Bayrampaşa, İskenderun Demir Çelikspor, Bozüyükspor ve İstanbul Güngörenspor, 8'er haftalık periyotta sadece birer kez galip gelebildi.

Spor Toto 3. Lig
Spor Toto 3. Lig'de ise 3 grupta yarışan 54 takımdan 5'i, 8'er haftalık dilimde 3 puana hasret kaldı. Ligde, 1. Grup'ta Silivrispor ve Belediye Bingölspor, 2. Grup'ta Çıksalınspor ve Elazığ Belediyespor, 3. Grup'ta ise Kırıkhanspor, taraftarlarına şu ana kadar 3 puan sevinci yaşatamadı.



BAKMADAN GEÇME!