Futbolda yas var

Güncelleme Tarihi:

Futbolda yas var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deprem nedeniyle ligler ve milli maç ertelendi

Marmara Bölgesi'ni yerle bir eden felaket nedeniyle bugün oynanması gereken Norveç- Türkiye maçı ile dün yapılması planlanan İsrail- Türkiye ve Slovakya- Türkiye ümit milli maçları ertelendi. Futbol Federasyonu 1.lig ve 2.lig maçlarını bir hafta erteleyip fikstürü kaydırırken, atyarışları dahil olmak üzere dünkü tüm sportif faaliyetler ileri bir tarihe alındı.

Ligler ertelendi

Futbolumuz depremin yasını tutuyor. Marmara Bölgesi'ni önceki gece 6.7'lik şiddetiyle sallayan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan deprem nedeniyle Norveç- Türkiye milli maçı ve Türkiye Ligleri ertelendi. Bugün oynanması gereken hazırlık maçı ülkemizi yasa boğan felaket yüzünden ileri tarihte oynanmak üzere ertelendi.

Milli maç iptal

Teknik Direktör Mustafa Denizli, futbolcular ve kafile yöneticilerinin isteği üzerine önce Türkiye Futbol Federasyonu ile temasa geçildi. Uluslararası karşılaşmalarda tek taraflı iptalin sözkonusu olamayacağını belirten Futbol Federasyonu, Norveç Futbol Federasyonu ile temasa geçti. Karşılıklı görüşmeye Norveçliler olumlu cevap verince karşılaşma iptal edildi.

Oslo’da açıklama

Futbol Federasyonu Asbaşkanı Ata Aksu, Norveç Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Karen Espelund ile birlikte Oslo Büyükelçiliğimizde bir basın toplantısı düzenledi ve milli maçın ertelendiğini açıkladı. Aksu, evsahibi ülkenin yetkilileri ile karşılıklı olarak maçın iptali konusunda fikir birliğine varıldığını ve karşılaşmanın daha sonra belirlenecek bir tarihte oynanacağını söyledi.

Fikstür kaydırıldı

Norveç- Türkiye milli maçının ertelenmesinden sonra Futbol Federasyonu da bir açıklama yaparak Türkiye profesyonel liglerinin 20-21-22 Ağustos'ta oynanacak tüm maçlarının ertelendiğini açıkladı. Ertelenen tüm 1.lig ve 2.lig maçları 27-28-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Bu erteleme nedeniyle bütün fikstür bir hafta ileriye kaydırılacak.

KRAL tırnaklarını yedi

Hakan Şükür, depremden en çok etkilenen futbolcularımızdan birisiydi. Kral, kardeşi Gökhan ile telefon görüşmesi yaparken, neredeyse sıkıntıdan tırnaklarını yiyordu.

Norveç’te zor saatler

Aloo! Aloo! İyi misiniz

Adapazarı'nda bulunan anne ve babasından uzun süre haber alamayan, Hakan Şükür, kardeşi Gökhan ile görüştükten sonra rahatladı.

Rahatladım...

Türkiye'deki deprem haberi ile yıkılan milli takımın golcü oyuncusu G.Saraylı Hakan Şükür, öğle saatlerinde kardeşi Gökhan'dan gelen telefonla rahatladı. Hakan Hürriyet'te yaptığı açıklamada, ‘‘Kardeşim Adapazarı'nda bulunan annem ve babamla görüşmüş. İyi olduklarını öğrendim. İçim rahatladı’’ dedi.

Cana gelmesin

Adapazarı'ndaki kiraya verilen evlerinin yerle bir olduğunu dile getiren Hakan, ‘‘Önemli değil, zara yeterki cana gelmesin. Diğer yakınlarımızdan henüz haber yok. Aklım Türkiye'de maç iptal edilmeseydi, oynamamız mümkün değildi. Fiziksel ve psikolojik açıdan bitik vaziyetteyiz’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!