Futbola şike kongresi

Güncelleme Tarihi:

Futbola şike kongresi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2002 03:00

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü dün Ankara'da bir açıklama yaparak, Haziran ayı sonunda futbol genel kurulunu toplayacağını açıkladı.

Bombayı patlattı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Futbol Genel Kurulu'nu ‘‘şike gündemi’’ ile 2002 Haziran ayı sonunda toplayacağını açıkladı. Ünlü, 48 yıl aradan sonra Dünya Kupası Finallerine giden milli takımımızın başarısı nedeniyle Futbol Federasyonu'nu kutladı, ardından da ‘‘şike kongresi’’ bombasını patlattı.

Rahatsız ediyor

Fikret Ünlü, ‘‘Futbolumuzla ilgili çirkin iddialar ortaya atıldığından bu yana devletin en üstünden, sokaktaki adama kadar her kesimden sorular alıyorum. Futbol Genel Kurulu, futbolun başarını ve başarısızlığını değerlendiren bir kurumdur. Yüksek sesle tartışılan şike konuları beni de fazlasıyla rahatsız ediyor’’ dedi.

BBDK araştırıyor

Bağımsız yargının değerli temsilcilerinin gerekli araştırmayı yaptığına dikkat çeken Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü: Toprakbank'tan çekilen 700 bin dolar var, başka iddialar var. BBDK bunu araştırıyor. Bakan olarak Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçirebilirdim ama, bu soruşturma geniş boyutta zaten yürütülüyor.

Sağlıklı karar

2'inci ve 3'üncü lig kulüplerinin gereksinimlerinin ne ölçüde karşılandığı da tartışılır. Özerk futbolun genel kurulunda en sağlıklı sonuçlara ulaşılacağından hiç şüphem yok. Bakan Ünlü, Haziran ayı başında toplanacak mali genel kurulun, önerdiği toplantıyla bir bağlantısı olmadığını sözlerine ekledi.

Torbadan yanayım

Ünlü, toplanacak genel kurulda, gelecek sezona dair önemli kararların da çıkabileceğini söyledi. Özellikle hakem atamaları konusunda kararların alınabileceğini ifade eden Ünlü, ‘‘Kongrede, belki hakem atamalarıyla ilgili olarak ‘Torba Sistemi‘ne geçilsin denecek. Ben de bu sistemi doğru buluyorum‘‘ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!