Futbol bu

FENERBAHÇE dün gece farklıydı. Kazanmak için oynayan takım işte böyle mücadele eder. Bastırır, topa hakim olur. Topa girer, ikili mücadeleye girer, rakibinden topu söker alır.

Fenerbahçe oynadığı maçların hiçbirinde dün akşamki kadar çok şut atmamıştı. Fenerbahçe istekliydi. Önemli olan da buydu.

Tabii doğru gitmeyen birşeyler yine vardı. Fenerbahçeliler defansları sıkıştığında topu rastgele ileri doğru vuruyorlar. Halbuki topa hakimsin, ona sahip ol, telaşa kapılma. Ama nerede... Netice de bu yüzden iki gol yediler. Hem de 2 farklı galibiyetten beraberliğe razı olarak.

Şansı da yoktu

Denizlispor sakindi. Fark yememeyeyim anlayışındaydı belki, ama beraberlikle ayrıldı sahadan.

Bakıyorsun Fenerbahçe kötü oynamadı. Böyle oynayan bir takım berabere kalabilir, yenilebilir de söylecek çok fazla bir şey bulamazsın. Bazen şans da yanında değildir, tıpkı dün akşamki gibi. Deniz 3 tane şut attı kaleye. Olumlu işler yaptı. Orta sahadaki markajcı adamdı, ileride de oyuna girebildi. Oyunu kuralına göre oynadılar, ama dedim ya şans da yoktu. Alex’in bir şutu da direkten döndü. Kezman’ın şutları kaleci Süleymanou’nun üstüne geldi diyebilirsiniz, ama bir gerçek de var ki Denizlispor kalecisi de günündeydi. Fenerbahçe ile oynanan ilk maçta hasta gibi yatıyordu, dün biraz vakit geçirmeye çalıştı, ama Denizli’nin en iyi futbolcusuydu. Çok önemli kurtarışlar yaptı.

Çirkin tartışma

Bu arada Tuncay ile Kezman’ın sahada sebep olduğu çirkinlikler var ki, Kezman haklıydı gösterdiği tepkide. Tuncay’ın Kezman’ın kızdığı o pozisyonda Sırp oyuncuya pas vermesi gerekirdi. Vermedi, üstelik bir takım hareketler yaptı. Kezman da ona aşırı tepki gösterdi.

F.Bahçe kötü oynamadı dedik. Yalnız beraberlik de bir işaret. Demek bazı şeyleri yanlış yaptı. Yoksa o 2 beraberlik golü yenmezdi. Neticede kıran kırana bir maç oldu. Fenerbahçe şampiyonluk kovalıyor, Denizlispor kümede tutunma çabasında. Puan iki taraf için de aslanın ağzındaydı.

Hakeme söyleyecek bir şey yok, mükemmel idare etti, taviz vermedi. Herşeyi de gördü. Fenerbahçe 2 puandan daha oldu. Fenerbahçe seyircisi, yönetimi rahatsız ama futbol bu. İyi oynarken kaybedebiliyor, kötü oynarken de kazanabiliyorsun.
Yazarın Tüm Yazıları