Funda Pala: Biz aklanmak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Funda Pala: Biz aklanmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 16:52

Kulübü'nün, futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecinde yaşananlarla ilgili atılan adımların ve izlenen yolun kulüp üyeleriyle paylaşılması amacıyla düzenlediği olağanüstü genel kurul toplantısında, kongre üyeleri söz alarak, süreçle ilgili görüşlerini aktardı.

Haberin Devamı

Kongre üyelerinden Funda Pala bu süreçte teknik direktör Aykut Kocaman'ın, hem yönetimin hem de taraftarının sesi olduğunu söyledi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın bir televizyon kanalında “Fenerbahçe Kulübü Başkanı görevini bıraksaydı, Fenerbahçe şampiyonlar ligindeydi” dediğini belirten Pala, “Bırakmadığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Hepimiz sadece adalet istiyoruz. Asla pes etmeyin, asla pazarlık masasına oturmayın, gerekiyorsa takımı ligden çekmek için bizden yetki isteyin. Gerekirse amatör kümeye düşeriz, küllerimizden yeniden doğarız. Hiçbir zaman tarihimize kara leke koymayız. Biz aklanmak istiyoruz” diye konuştu.

Kulüp içindeki muhalefeti de eleştiren Funda Pala, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“İçimizdeki İrlandalılar, şike yaptığından emin olduğunu buldukları kameralara söyleyenler; demek ki sizlere aynı maçı izlememişiz, onlar son dakikada gelen Gaziantepspor maçındaki golle birlikte havaya fırlamamışlar. Size söyleyeceğim şudur; Hiç kimse beni Fenerbahçe başkanı ve yöneticilerinin şike yaptığına ikna edemez. Çünkü ben o maçları orada izledim. Şu şike diyenler; siz futboldan gerçekten anlıyor musunuz, anlıyorsanız Güiza'nın gol atacağını nereden tahmin ettiniz.”

ÖZBEK, BAŞKANIN MESAJINI İLETTİ

Eski yöneticilerden Köksal Özbek, kongrede üyelerinin konuşmasının 5 dakika ile sınırlandırılmasını eleştirerek, hazırladığı konuşmanın 16 dakika süreceğini, sınırlama nedeniyle konuşma yapmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Bu kongrenin Sivas Kongresi'ne benzetildiğini kaydeden Özbek, “Sivas Kongresi'nde herkes fikrini söyledi. Hiçbir süre, sınırlaması yapılmadı. Bu durum çok doğal. Çünkü kongre başkanı Mustafa Kemal Paşa'ydı” dedi.

Köksal Özbek, konuşma yapmayacağını, sadece kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın bir mesajını iletmekle yetineceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“21 Eylül'de, Metris Cezaevi'nde bulundurulan başkanımızı ve diğer yöneticilerimizi ziyaret ettik. Hemen belirtmeliyim ki hepsi de masum olduklarından emin, neşeli ve sıhhatliydi. Bu ziyaret sırasında Aziz Yıldırım, yönetim kurulumuza şu mesajını iletmemi istedi:

Haberin Devamı

Yönetim kurulu üyelerimiz, kulübümüzün haklarını savunmak ve yöneticilik görevlerini ifa etmek yönünde gereken her yasal eylem ve söylemde bulunsunlar. Bu yüzden 'acaba başkanımıza bir zarar verir miyiz' diye asla düşünmesinler.”

Eski yöneticilerden Rahmi Eyüpoğlu da konuşmasında başkan Yıldırım ve diğerlerinin, kongre üyelerinden desteklerini görmek için mektup beklediğini söyledi.

Kemal Açıkgöz ise kulübe gelir getirmesi için 10-20 bin yeni üye yapılabileceğini, derbi maçlar dışında maç bileti fiyatlarında indirim yapılabileceğini kaydetti.

TOMUŞ: “KULÜBÜMÜZÜN EN SON EKONOMİK DURUMU NEDİR”

Kongre üyelerinden Lütfü Tomuş, kongrenin statta yapılabileceğini vurgulayarak, “Kongremize gelenler havuzun başında, bu kongreden gerekli keyifi alamadıklarını gördüm. İnşallah bir daha böyle kongre görmeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Yönetimin, genel kurula danışmadan Futbol Federasyonu'na “Bank Asya'ya düşelim” önerisi götürmesinin yanlış olduğunu kaydeden Tomuş, bir gazetede soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk, Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın ihracının isteneceği şeklinde haber çıktığını, bunun yanlış olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz, “Böyle bir şey söz konusu değil. Yönetim kurulu böyle bir bilgiyi gündeme almaz” dedi.

Lütfü Tomuş, Şampiyonlar Ligi'ne katılamamak nedeniyle kulübün ne gibi kayıpları olduğu konusunda yönetimin üyeleri bilgilendirmesi gerektiğini kaydederek, “Kulübümüzün en son ekonomik durumu nedir, kulübümüzün mali durumuyla ilgili yönetimden üyeleri bilgilendirilmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

BEDRİ BAYKAM'DAN ÖNERİ

Kongre üyelerinden ressam Bedri Baykam, kadın ve çocukların gittiği Manisaspor maçının oynandığı 20 Eylül'ün 'Geleceğin kanaryaları ve dişi kanaryalar' günü olarak kabul edilmesini genel kurula önerdi.

İnternette bütün taraftar gruplarının bunu istediğini vurgulayan Baykam, “20 Eylül 'Dünya kadınlar ve çocuklar, geleceğin kanaryaları, dişi kanaryalar günü olsun' diyorlar. Bu öneriyi genel kurulumuza sunuyorum. Ayrıca kadın futbol takımımız da kurulsun” dedi.

ENİŞTE'NİN ÖNERİSİNE YILMAZ KARŞI ÇIKTI

Üyelerden Kaya Enişte de üyelerin aidatlar için 50 lira yerine seneye 100 lira ödeyerek kulübe katkı sağlayabileceğini ayrıca 'Fenerbahçe için günde 1 lira' kampanyasının başlatılabileceğini, her Fenerbahçe'nin günde 1 simit parasını ayırarak, bir yılda 365 lira kulübe yardım yapabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Enişte, yönetim kurulu üyesi Ali Koç'un, Trabzonspor'u Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İnter galibiyeti nedeniyle tebrik etmesinin yüzyılın fair play örneği olduğunu da belirterek, “Onlar da Lille maçına davet etmişler. Ben yöneticilerimizin gitmesini istiyorum” dedi.

Enişte'nin konuşmasının ardından Talat Yılmaz, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri'nin kulübü derleyip, toparlayacağını vurgulayarak, “Borç vermek gerekirse verirler, kredi bulmak gerekirse bulurlar. Öyle mendil açalım gibi 'Simit parası verelim' önerileri verilmesin.

Ayrıca Ali bey tebrik etmiş güzel. Bizim rakiplerimiz bizim yaptıklarımız karşısında rakip olmayı unutup, hasım oldular. Bütün kulüpleri bize rakip olmaya davet ediyorum, hasım olmayı değil” diye konuştu.

KONUŞMA SÜRESİ KISITLANDI, ZAMAN ZAMAN GERGİNLİK YAŞANDI

Kongrede üyelerin konuşma süresi 5 dakika ile sınırlanırken, daha sonra Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz'ın “Yeteri kadar arkadaşlar konuştu, tekrarlar oluyor. Genel kurul epeyce yoruldu. İsmini yazdıran arkadaşlar müsaade edip, konuşmazsa erken bitirelim” demesi üzerine bazı üyeler tepki gösterdi.

Bir üyenin başkanlık divanına doğru yönelerek “Yazıklar olsun” demesi üzerine sinirlenen Yılmaz, “(Yazıklar olsun) ne demek. Buyurun konuşun. Bir arkadaş, Kemal Açıkgöz 'Ben konuşmazsam mahkemeye giderim' diyor. Bunlar yakışmaz” dedi.

Kongrede konuşmak için 46 üyenin divan başkanlığına isim yazdırdığı, bunların 30'unu kürsüye gelip, görüşlerini bildirdiği açıklandı.

Bu arada, bir üyenin konuşmasının ardından, Talat Yılmaz, tek tek yönetim kurulu üyelerinin görevlerini genel kurul üyelerine aktarırken, üyeler yöneticileri alkışladı. Yılmaz daha sonra “Aydınlık bir gelecek var. Bu yönetim kurulunun gayretlerini devam etmesi için kuvvetli bir şekilde alkışlayalım” deyince üyeler yönetimi ayakta alkışladı. Yönetim Kurulu Üyeleri da ayağa

kalkarak, kongre üyelerine alkışla karşılık verdi.

Öte yandan, Talat Yılmaz, yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil'den Metris Cezaevi'ne gittiğinde, sevgi ve saygılarını iletmesini isteyerek, “Genel Kurul Başkanlık Divanı adına, Yasemin hanım cezaevine giderse, başkanımıza, yöneticilerimize, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan'a bizim sevgilerimizi saygılarımızı, onların arkasında dimdik durduğumuzu iletmesini istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!