Fuarda 'Hindustani müzik' dinletisi

Güncelleme Tarihi:

Fuarda Hindustani müzik dinletisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 08:55

Fuarda 'Hindustani müzik' dinletisi

Haberin Devamı

İZMİR Enternasyonal Fuarı'nda, sokak gösterileri kapsamında, 'tabla' ve 'sarod' enstrümanları ile sunulyan Hindustani müzik dinletisi ilgi çekti.

Odak ülke olarak Hindistan'ın yer aldığı 87. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Hindustani müzik icra eden tabla sanatçısı Gürkan Özkan ve sarod sanatçısı Selim Ergen, kuzey klasik Hint müziği tarzında bir resital sundu. Sokak gösterileri kapsamındaki etkinlik fuar ziyaretçilerinden ilgi gördü.

VÜCUDU DEĞİL, RUHU EĞLENDİRİYOR

Tabla çalan Gürkan Özkan (35), "Biz buraya Hindistan Büyükelçimizin davetiyle geldik. Kuzey klasik Hint müziği yapıyoruz, buna 'Hindustani müzik' deniyor. Sarod ve tabla adlı müzik aletleriyle bir resital gerçekleştirdik. Resitalimiz tamamen klasik eserlerden oluşmaktaydı. Son bölümde ise Hindistan'ın Kuzeydoğu bölgesi olan Bengal Bölgesi'nden bir halk melodisi icra ettik" dedi.

18 yıldır sarod çalan Selim Ergen (49) ise icra ettikleri müziğin özelliklerinden bahsederek, "Hint müziğinin Bollywood tarzı eğlence için olanları var. Bizim icra ettiğimiz klasik Hint müziğinin eğlentisi, insanın içinde gerçekleşiyor. İçte eğlence, değişik hisler uyanıyor ve müziğin ruhu yakalanıyor. Vücudun eğlenmesi değil, ruhun eğlenmesi, dinlenmesi, huzur bulması gibi derin ifadeleri yansıtmaya çalışıyoruz. Sokak gösterisi olarak değil de klasik Batı müziği nasıl dinleniyorsa, bizim tarzımız da o şekilde dinlense daha çok haz verir. Hint enstrümanlarıyla İzmir'in Kavakları'nı çaldık, insanların ilgisini çekti. Hint melodileri ve Türk melodilerini karıştırarak insanların beğenisine sunduk" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!