Fuar ziyaretçilerine terör bilgilendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Fuar ziyaretçilerine terör bilgilendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 10:32

Fuar ziyaretçilerine terör bilgilendirmesi

Haberin Devamı

İZMİR Enternasyonal Fuarı'nda stant açan İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi görevlileri, 'Görüyorum, Duyuyorum, Söylüyorum', 'Gölge Oyunu' gibi projeleri tanıtıp, vatandaşları terörle mücadele konusunda bilgilendiriyor.

Bu yıl 87'inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda stant kuran Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, her gün çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Terör uzmanları, suç odaklarının ya da terör örgütlerinin gerçekleştirebileceği eylemlere karşı vatandaşın 'görmelerini, duymalarını ve teröre hayır diyebilmelerini' sağlamaya yönelik olarak başlatılan 'Görüyorum, Duyuyorum, Söylüyorum' isimli sosyal sorumluluk projesi hakkında vatandaşı bilgilendirerek broşürler dağıtıyor. Ergenlik döneminde, terör örgütlerinin propagandasına maruz kalan bireylerde gözlemlenen fizyolojik ya da psikolojik değişimler hakkında aileler bilgilendiriliyor. Ekipler, ebeveynleri, çocukları üzerinde benzer değişimler gözlemlerse, buna karşı önlem almaları ve kendileriyle iletişime geçmeleri konusunda uyarıyor. Olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten uzmanlar, 'Görüyorum, Duyuyorum, Söylüyorum' projesine vatandaşların ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Ziyaretçiler ayrıca, stantta bulunan terörle mücadele operasyon kıyafeti, yunus polis kıyafeti, çelik kuvvet robocop kıyafeti ve trafik polisi kıyafetinin bulunduğu maketlerle fotoğraf çektirerek, sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olarak operasyonel faaliyetlerin dışında terörün önlenmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten görevliler şu bilgileri verdi:

"Burada bulunma amacımız öncelikle 'Görüyorum, Duyuyorum, Söylüyorum' projesi kapsamında vatandaşları bilgilendirmek. Hepinizin bildiği gibi suçla ilgili bazı olaylar gerçekleştiğinde, görmezden gelebiliyoruz. Üç maymundan esinlenerek, tam tersi bir hareket başlattık. 'Gölge Oyunu Terör' isimli broşür ile terör örgütlerinin yol ve yöntemlerini anlatıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm terör örgütleri, eylemlerini gerçekleştirebilmek için iki unsura ihtiyaç duyuyor. Birincisi eleman, diğeri finans. Vatandaş, eleman temin etme yol ve yöntemlerinde kullanılan argümanları bilirse, terör örgütlerinin hangi konularda insanları kandırarak kendi hain eylemlerine kişileri dahil etmeye çalıştığını bilirse, hem kendisini hem de yakınlarını koruyabiliyor. Finans temin etme ile ilgili olarak vatandaşı bilgilendirmeye çalıştığımız konu ise en küçük örneğiyle kaçak sigaralarda olduğu gibi örgütlere para aktarmasını sağlayan eylemlerden uzak durmak. Bunun dışında, otopark mafyaları veya dilencilere verilen paralar bile örgüte aktarılan gelirler haline dönüşebiliyor. Etraflarında gelişebilecek şüpheli şahıs, eylem ve araçlarla ilgili hangi suç grubunda olursa olsun vatandaşın gerekli yerleri bilgilendirmelerini istiyoruz. O yüzden de böyle bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Herkes görsün, duysun ve buna karşı bir tavır geliştirsin. Terörle mücadelede toplumsal mücadele yöntemleri aktif bir şekilde kullanılır olsun. Bu tarz sosyal sorumluluk projeleri arttıkça terör örgütleri eleman temininde sıkıntıya düşüyor" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!