Fransız rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Fransız rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Paris Saint Germain Kulübü, Fener maçına gelmiyor

Okocha'nın transferi nedeniyle oynanması gereken özel karşılaşmayı, ‘‘Can güvenliğimiz yok’’ diyerek tek taraflı olarak iptal eden Fransız kulübü, Fenerbahçe'ye 825 bin dolar tazminat ödeyeceğini bildirdi.

PARİS Saint Germain Kulübü, bir kez daha karar değiştirerek, bugün Fenerbahçe ile oynayacağı özel maça kesinlikle gelmeyeceğini açıkladı. Fransız kulübünün Başkanı Laurent Perper, maçı iptal ettiklerini ve Fenerbahçe'ye 825 bin dolar tazminat ödemeye hazır olduklarını bildirdi.

Okocha'nın transferi nedeniyle yapılması gereken özel maçı oynamaya baştan beri istekli olmayan Paris Saint Germain yönetimi, geçtiğimiz çarşamba günü Fenerbahçe'ye faks çekerek, ‘‘Türkiye'de can güvenliğimiz yok. Maçı başka bir tarihte oynayalım’’ isteğinde bulunmuştu.

Ancak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ‘‘Türkiye her yönden güvenlidir. Buna rağmen gelmek istemezseniz, bize 825 bin dolar tazminat ödemek zorunda kalırsınız’’ diyerek, tehdit edince Paris SG yönetimi geri adım atmış ve ‘‘Maça geliyoruz’’ açıklamasını yapmıştı.

Futbolcular korkuyor

Sarı lacivertli kulüp, bugün oynanması gereken maç için ön hazırlıkları tamamlamışken, Paris SG'den dün akşam gelen bir faks mesajı herkesi şok etti. Fransızlar, maçı tek taraflı olarak iptal ettiklerini belirttiler. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Paris SG Başkanı Laurent Perper, ‘‘Türkiye'deki terör olaylarından endişe ediyoruz. İstanbul'a kesinlikle gitmeyeceğiz. 825 bin dolar tazminatı Fenerbahçe'ye ödemeye hazırız’’ diye konuştu. Kulübün Basın Sözcüsü Jean Philipe D'Halleville de, ülkemizde son günlerde yaşanan olayları gerekçe göstererek, ‘‘Bazı futbolcularımız gitmek istemiyor’’ dedi.

Türkiye'nin davası

Fenerbahçe yönetimi ise maçın iptaline büyük tepki gösterdi. Futbol Şubesi Sorumlusu Ali Yıldırım, karşılaşmanın biletlerinin büyük bölümünün satıldığını ve naklen yayın için ATV ile anlaştıklarını belirterek, ‘‘Bu dava sadece Fenerbahçe'nin değil, Türkiye'nin davasıdır. Ek tazminat talep edebiliriz’’ diye konuştu. Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada ise, ‘Fenerbahçe Kulübü’nün tüm hakları dahil olmak üzere maddi ve manevi gereken girişimler yapılacaktır’ denildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!