Fransa'da "yaprak dökümü"

Güncelleme Tarihi:

Fransada yaprak dökümü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 11:22

Fransa Milli Takımı'nda Franck Ribery, Samir Nasri, Eric Abidal gibi yıldız oyuncuların üst üste emeklilik kararı almasının şoku yaşanıyor.

Haberin Devamı

Milli takımda uzun yıllar başarıyla forma giymelerine rağmen ayrılık kararı alanlarla, Brezilya'da iki ay önce düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda kadroya alınmayan ya da çıkarılanların aynı futbolcular olması dikkati çekiyor. Teknik direktör Didier Deschamps'ın takımdaki bazı futbolcularla arasında anlaşmazlıklar yaşandığı yönünde basında çıkan iddiaların da söz konusu futbolcuların milli takımdan ayrılma kararı almasında etkili olduğu düşünülüyor.

"Ayrılık rüzgarı", Nasri ile başladı

Fransa'daki "yaprak dökümü"nün ilk sinyali, Premier Lig'in son şampiyonu Manchester City'nin yıldız ismi Samir Nasri'nin, Dünya Kupası öncesinde açıklanan aday kadroda adının sürpriz bir şekilde yer almaması ile başladı. Takımı için oynamadığı ve bu nedenle kadroya alınmadığı yönünde Deschamps tarafından olumsuz eleştirilere maruz kalan Nasri, basına yaptığı açıklamalarda çok üzgün ve kırgın olduğunu ifade etmişti. Milli takımda 2007'den bu yana 41 kez forma giyen Cezayir kökenli Fransız futbolcu, ilk kez emeklilik kararı almayı düşüneceğini de belirtmişti. Fransa'nın kupayı müzesine götüren Almanya'ya çeyrek finalde yenerek elemesinin ardından bir süre daha sessizliğini koruyan 27 yaşındaki oyuncu, kararını ise geçen hafta verdi.

Deschamps'la arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve basının tutumu nedeniyle Fransa Milli Takımı'nı bıraktığını vurgulayan Nasri, "2016 Avrupa Şampiyonası'nda yalnızca 29 yaşında olacağım ama Fransa Milli Takımı'nda kendimi mutlu hissetmiyorum. Oraya her gidişimde daha fazla sorunla karşılaşıyorum. Her defasında suçlamalarla karşı karşıya kalıyorum ve bu, ailemi fazlasıyla üzüyor. Artık ailemi üzmek istemiyorum. Bu yüzden milli takımı bırakıp kulüp kariyerime odaklanmak en doğrusu olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Ribery de veda etti

Fransa'nın "ayrılık rüzgarı"ndaki en sürpriz isim ise bir dönem Galatasaray forması da giyen ve dünyanın en iyi futbolcuları arasında yer alan Franck Ribery oldu. UEFA tarafından düzenlenen 2012-13 sezonunda önemli rakipleri Barcelona'dan Lionel Messi ve Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'yu geçerek Avrupa'nın en iyi oyuncusu ödülünü kazanan Bayern Münih'in yıldız ismi, Nasri'nin açıklamalarının 3 gün ardından milli takımı bıraktığını açıkladı. Ayrılık konusunu Deschamps ile konuştuğunu ve Fransız teknik adamın onay verdiğini aktaran Ribery, bu yönde bir karara varmasının nedenlerinin "daha fazla ailesiyle ilgilenmek, Bayern Münih'teki görevine konsantre olmak ve milli takımda iyi durumda bulunan çok sayıdaki genç oyuncuya yer açmak" olduğunu dile getirmişti.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet ise basına yaptığı açıklamada, 31 yaşındaki oyuncunun formunun zirvesinde olduğunu ve milli takımın ona çok ihtiyaç duyduğunu belirterek, kararını yeniden gözden geçirmesi için onunla konuşacağını söylemişti. Fransa basını, Dünya Kupası'nın hazırlık aşamasında sakatlanarak aday kadrodan çıkarılan Ribery'nin de Deschamps ile sorunlar yaşadığını öne sürüyor. Fransız oyuncu, milli takım formasını 82 kez terletmişti.

Haberin Devamı

Son kayıp halka Abidal

Son olarak Yunanistan temsilcisi Olympiakos'un formasını giyen milli takımın bir diğer tecrübeli ismi Eric Abidal de yaprak dökümünün son halkası oldu. Dünya Kupası'nda Fransa Milli Takımı kadrosunda yer almamasının bu yönde bir karar almasında etkili olduğunu belirten 34 yaşındaki futbolcu, büyük hayal kırıklığı yaşadığını kaydederek, "Artık kapıyı kapatmanın vakti gelmişti. Aslında kupada iyi bir performans göstererek emekli olmak isterdim" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!