Fransa Bisiklet Turu'nda 16. Etap Costa'nın

Güncelleme Tarihi:

Fransa Bisiklet Turunda 16. Etap Costanın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2013 19:09

Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) 16. etabını, Movistar takımının Portekizli bisikletçisi Rui Alberto Costa kazandı.

Turun 16. etabı, Fransa'nın Vaison-la-Romaine ile Gap bölgesi arasındaki 168 kilometrelik parkurda düzenlendi. Movistar'dan Portekizli Rui Alberto Costa, 3 saat 52 dakika 45 saniyelik derecesiyle en yakın rakibi AG2R La Mondiale'den Fransız Christophe Riblon'un 42 saniye önünde, etap galibiyetini elde etti. FDJ.FR takımından bir diğer Fransız bisikletçi Arnold Jeannesson ise tekerlek farkıyla üçüncü oldu.

Genel klasman liderine verilen "sarı mayo"yu taşıyan Sky Takımı'ndan Büyük Britanyalı Christopher Froome, genel klasmanda ikinci sıradaki Belkin'den Hollandalı Bauke Mollema ve üçüncü olan Saxo-Tinkoff'tan İspanyol Alberto Contador, etabı, aynı süreyle liderin 11 dakika 8 saniye arkasında bitirdi. Böylece Froome, Mollema'nın 4 dakika 14 saniye ve Contador'un 4 dakika 25 saniye önünde liderliğini korudu.

Turun 17. etabı, yarın Embrun ile Chorges bölgesi arasındaki 32 kilometrelik bireysel zamana karşı parkurunda yapılacak. 21 etaptan oluşan 3 bin 404 kilometrelik tur, 21 Temmuz'da Paris'te sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!