Fransa 0 - 1 Almanya

Güncelleme Tarihi:

Fransa 0 - 1 Almanya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 18:47

2014 FIFA Dünya Kupası çeyrek final ilk maçında Almanya, Fransa'yı 1-0 yenerek yarı final biletini kaptı. Almanya'ya yarı finali getiren golü Hummels 13. dakikada buldu. Erken gelen gol sonrasında kalesini iyi koruyan 'panzerler' Fransa'nın yolculuğuna nokta koydu ve yarı finalde Brezilya-Kolombiya maçından gelecek rakibini beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Stat: Maracana
Hakemler: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)
Fransa: Hugo Lloris, Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Mamadou Sakho (Dk. 72 Laurent Koscielny), Patrice Evra, Paul Pogba, Yohan Cabaye (Dk. 73 Loic Remy), Blaise Matuidi, Mathieu Valbuena (Dk. 85 Olivier Giroud), Antoine Griezmann, Karim Benzema
Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Mats Hummels, Jerome Boateng, Benedikt Höwedes, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Toni Kroos (Dk. 90+1 Cristoph Kramer), Mesut Özil (Dk. 83 Mario Götze), Thomas Müller, Miroslav Klose (Dk. 69 Andre Schürrle)
Gol: Dk. 13 Mats Hummels (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 54 Sami Khedira, Dk. 80 Bastian Schweinsteiger (Almanya)


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-Maçın son düdüğü geldi. Almanya yarı finale uzandı.
-Uzatmanın son dakikasında Benzema ile inanılmaz bir fırsat kaçırdı Fransa. Benzema sol çaprazdan vurdu kaleci Neuer müthiş bir refleksle kaleye giden topu çıkartmayı başardı.
-Karşılaşmaya 4 dakika uzatma eklendi...
-Fransa oyuna 84'de bir forvet daha sürüyor. Valbuena oyundan çıkıyor Giroud oyuna giriyor.
-82'de Almanya'da Mesut oyundan çıkıyor Götze oyuna giriyor.
-81'de Almanya en etkili pozisyonunu yakaladı. Mesut soldan etkili geldi ve topu arka direkteki Schürrle'ye çıkardı. Bu oyuncu çok müsait pozisyonda vurdu kaleci lloris topu ayaklarıyla çıkardı.
-80'de Fransa bir kez daha soldan yüklendi. Schürrle, Evra'yı düşürünce kazanılan serbest atışda oluşan karambolde top Hummels'e çarptı ve az farkla auta çıktı.
-71 ve 73'de Fransa'da iki değişiklik var. Sakatlanan stoper Sakho çıkarken yerine Koshielny giriyor. Orta sahadan ise Cabaye oyundan çıkarken yerine forvet Remy giriyor.
-69'da Löw maça ilk müdahalesini yapıyor. Maçın başından beri etkisiz olan forvet Klose oyundan çıkarken yerine Schürrle giriyor.
-60'da Fransa sol kanattan Matuidi ile geldi. Bu oyuncunun ortasında defans araya girdi ve topu kornere attı.
-GriezmannFransa'yı hızlı atağa çıkartırken Khedira bu oyuncuyu arkadan çekip indiriyor. Sarı kart Khedira'ya....
-Maçın 2. yarısına Fransa başladı.
-Karşılaşmada ilk yarının son düdüğü geliyor...
-35'de Fransa Fransa Valbuena ile yine sol kanattan etkili geldi. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Neuer topu tokatladı; seken topu defans uzaklaştırdı.
-GOOLLLLL...Almanya golü buluyor... 13. dakikada soldan kullanılan serbest atışta Hummels kafayı vuruyor ve golü buluyor...
-İlk pozisyon 8. dakikada Fransa'dan geliyor. Valbuena soldan geldi ve pasını Benzema'ya çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda top yandan auta çıktı.
-Maça Alman futbolcular başladı...


Tarihi Maracana Stadyumu'nda karşılaşmayı izleyen futbolseverler...

Fransa 0 - 1 Almanya


Paris'in ilk kadın belediye başkanı Anne Hidalgo da maçı Paris'te, meydana kurulan büyük ekrandan takip ediyor.

Fransa 0 - 1 Almanya


Fransa - Almanya / İlk yarı istatistikleri

Fransa 0 - 1 Almanya



Paris ve Berlin'de karşılaşmayı izleyen coşkulu kalabalıklar...

Fransa 0 - 1 Almanya


Fransa 0 - 1 Almanya


İki stoperin; Varane ve Hummels'in kafa topu mücadelesinden Hummels galip çıktı ve golü buldu...

Fransa 0 - 1 Almanya


Tribünler heyecanla maçın başlamasını bekliyor...

Fransa 0 - 1 Almanya


Fransa 0 - 1 Almanya


Haberin Devamı

GÖZLER ONLARIN ÜZERİNDE
Karim Benzema: Fransa'nın gol bölgesinde en güvendiği isim olan Cezayir asıllı forvet Honduras maçında 2, İsviçre maçında da 1 gole imza atmıştı. Daha 26 yaşında olmasına rağmen Lyon ve Real Madrid formalarıyla Fransa şampiyonluğu, Fransa Kupası, İspanya şampiyonluğu, İspanya Kral Kupası gibi başarıları tadan Benzema bu sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna da ulaştı. Milli takım formasıyla 69 maçta 24 gol kaydeden Benzema rakip ceza sahası içinde sakinliği ve son vuruşlardaki başarısı ile öne çıkıyor.

Thomas Müller: Panzerlerin gol makinesi Müller bu turnavaya da damga vuran isimlerden biri oldu. Portekiz maçında 3 gole imza atan, ABD maçında galibiyeti getiren tek golü bulan Müller Cezayir karşısında ise asistiyle öne çıkan isim oldu. 24 yaşındaki yetenek rakip ceza sahası çevresinde her pozisyonda görev alabilmesi ve son vuruşu kadar öldürücü paslarıyla da dikkat çekiyor. Bayern Münih formasıyla Almanya şampiyonluğu, Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Müller milli takım formasıyla 52 maçta 21 gol kaydetti.



KARŞILAŞMA ÖNCESİ
Brezilya 2014'e E Grubu'nda başlayan Fransa, Honduras'ı 3-0 ve İsviçre'yi 5-2 mağlup ederken Ekvador ile golsüz berabere kaldı ve 7 puanla grubunu lider tamamladı. 2. turda Nijerya ile karşılaşan 'horozlar' bu engeli de 2-0'la geçti ve çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Almanya ise G Grubu'ndaki ilk maçında Portekiz'i 4-0 gibi flaş bir skorla mağlup ettikten sonra Gana ile 2-2 beraber kalmış ve ABD'yi 1-0 mağlup etmişti. 'Panzerler'in 2. turdaki rakibi Cezayir'i ise 2-1 mağlup ederek çeyrek final biletini aldı.

İki ekip bu maçla beraber 26. kez karşı karşıya gelmiş olacak. Oynanan 25 maçta Fransa 8 galibiyet alırken Almanya 6 galibiyette kaldı. 6 maçta ekipler eşitliği bozamazken gol sayıları iki ekip adına birbirine yakın oldu; Fransa'nın 41 golüne karşılık Almanya'nın 42 golü...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!