Frank Rijkaard Galatasaray'da

Güncelleme Tarihi:

Frank Rijkaard Galatasarayda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 12:08

Galatasaray Kulübü, Bülent Korkmaz ile yollarını ayırmasının ardından teknik direktörlük için Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard ile anlaştı.

Haberin Devamı

G.Saray ve Rijkaard UEFA'nın manşetinde

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı teknik direktörülüğüne Frank Rijkaard getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz” denildi.

YARDIMCISI NEESKENS

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard'ın yardımcılığına Johan Neeskens getirildi.

Hollanda Milli Takımı'nın unutulmaz futbolcularından olan Neeskens, 1974 Dünya Kupası finalinde Almanya'ya penaltıyla Hollanda'nın tek golünü atmıştı. Frank Rijkaard Barcelona'yı çalıştırırken, Neeskens yine yardımcılığını yapmıştı.

17.30'DA GELİYOR

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirilen Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard'ın, bu akşam İstanbul'a gelerek, resmi sözleşme imzalayacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Galatasaray TV'den yapılan açıklamada, sarı-kırmızılı kulübün Rijkaard'la 2 yıllık anlaşmaya vardığı belirtilirken, Hollandalı çalıştırıcının bu akşam İstanbul'da olacağı duyuruldu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve futbol şubesi yöneticilerinden Haldun Üstünel'in Frank Rijkaard'la birlikte saat 17.30'da İspanya'dan İstanbul'a geleceği, Rijkaard'ın da saat 20.00'de Polat Renaissance Otel'de sözleşme imzalayacağı aktarıldı.

FRANK RİJKAARD'IN KARİYERİ

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirilen Frank Rijkaard (Franklin Edmunda Rijkaard), Hollanda futbolunun en önemli isimlerinden biri olarak dikkati çekiyor.

Futbolculuğu döneminde Ajax, Real Zaragoza ve Milan formaları giyerek önemli başarılara imza atan ekiplerde yer alan 47 yaşındaki Rijkaard; Gullit ve Van Basten ile birlikte Hollanda Milli Takımı'nın en başarılı dönemine imza koyan isimlerden de biri oldu.

TEKNİK DİREKTÖR OLARAK BARCELONA'DA PARLADI

Özellikle Ajax ve Milan formaları altında lig ile Avrupa kupalarında birçok başarı kazanan Rijkaard'ın, teknik direktörlük kariyerinde ise yıldızı Barcelona'nın başında parladı.

Futbolu bırakmasının ardından Hollanda Milli Takımı'nda Guus Hiddink'in yardımcılığını üstlenen ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'na milli takımın başında çıkan Rijkaard, elenilmesinin ardından istifa etti.

Haberin Devamı

Frank Rijkaard, Hollanda'nın Sparta Rotterdam takımında teknik direktör olarak yeniden görev almasının ardından, 2003 yılında İspanya'nın Barcelona takımının başına geçmesiyle birlikte, teknik adam olarak Avrupa'nın önde gelen isimlerinden biri olmayı başardı.

BARCELONA İLE 1 ŞAMPİYONLAR LİGİ, 2 LİG VE 1 İSPANYA KUPASI KAZANDI

Barcelona'nın başında 5 sezon kalan ve 2007-2008 sezonunun ardından görevinden alınan Rijkaard, geçirdiği 5 yıllık sürede Barcelona takımıyla 1 Şampiyonlar Ligi, 2 lig ve 1 de İspanya Kupası kazandı.

RÜŞTÜ İLE SORUN YAŞAMIŞTI

Frank Rijkaard, Barcelona'da olduğu dönemde kaleci Rüştü Reçber ile yaşadığı sorunla da Türk futbol kamuoyunun gündemine gelmişti.

Haberin Devamı

Rüştü Reçber'in kendisi tarafından değil, Barcelona yönetimi tarafından takıma transfer edildiğini belirten Rijkaard, o dönem kalede tercihini Portekizli file bekçisi Valdes'ten yana kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!