Fotoğraf ve sinema dünyasına yolculuk

Ben pek becerikli değilim ama fotoğraf makinelerini kullanmayı öğrenmekte fayda var.

Fotoğraf sanatçısı Pemra Yüce, çocuklar için bir kitap hazırlamış, ismi Küçük Fotoğrafçılar. Sinan için ben de bir tane aldım ama ona vermeden önce kendim okudum. Çocuklara fotoğrafı daha çok tanıtmak, onların fotoğrafla ilgili sorularına yanıtlar vermek ve fotoğraf çekme becerilerini geliştirmek için yazılmış. İçinde, fotoğraf ne demek, hiç 3 metre boyunda bir fotoğraf makinesi gördünüz mü, film kullanan makineler tarih mi oldu, dijital makinelerle fotoğraf çekmek daha mı iyi, hangisini tercih edelim, bir fotoğrafa baktığımızda, bize “Ne kadar güzel bir fotoğraf!” dedirten şey nedir, fotoğraf çekmek ne kadar eğlenceli gibi soruların cevapları var. Bol resimli kitabın fiyatı 13 lira.

FESTİVALİN ÇOCUK MÖNÜSÜ

Uluslararası İstanbul Film Festivali, Çocuk Mönüsü bölümüne bu yıl da devam ediyor. Mönüde bu kez, birçok uluslararası çocuk filmleri festivalinde izleyicilerden tam not alan iki film var: Parti Tırtılları ve Büyülü Kitap.
Parti Tırtılları eğlenceli, renk cümbüşü ve müzik dolu bir film. Mükemmel dans eden Solucan Barry, senede bir düzenlenen şarkı yarışmasına katılmak için bir grup kurmaya karar verir. Ancak Barry ve arkadaşları bir gün, yem niyetine topraktaki yuvalarından koparılıp alınıverirler? 80’lerin unutulmaz disko parçalarından oluşan müzikleriyle Parti Tırtılları, çocukların olduğu kadar büyüklerin de hoşuna gidecek: Village People’ın “YMCA”sinden Gloria Gaynor’ın “I Will Survive’ına, Tina Charles’ın “I Love to Love”ından Baccara’nın “Yes Sir, I Can Boogie”sine film boyunca yerinizde duramayacaksınız. Türkçe dublajlı olarak 19 Nisan Pazar, 13.30’da Kadıköy Rexx Sineması’nda izlenebilir.
Büyülü Kitap, heyecan, macera, sihir ve tehlikeyle dolup taşan harika bir canlandırma. Filmde, bir kitabı bitirebilmek için bir kristalin peşine düşen, Vikinglerle ve ateş saçan canavarlarla savaşması gereken on iki yaşındaki Brendan’ın maceraları anlatılıyor.
Meraklı Brendan’ın hayatı, kitap süsleme ustası Aidan ve kedisinin gelişiyle alt üst olur. Kitabı tamamlayabilmek için en derin korkularını yenmesi, büyülü ormanın efsane yaratıklarıyla yüzleşmesi ve ak yüzlü kurt kızla arkadaş olması gerekir.
Bugün ve 18 Nisan Cumartesi 13.30’da, Nişantaşı CityLife Cinema’da, yarın 13.30’da Kadıköy Rexx Sineması’nda simültane Türkçe seslendirmeli olarak gösterilecek.
Festivalin Çocuk Mönüsü’ndeki filmlerin bilet fiyatları tam 10, öğrenci 7 lira. www.iksv.org/film
Yazarın Tüm Yazıları