Forvet Paris defans Elazığ

Güncelleme Tarihi:

Forvet Paris defans Elazığ
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 01:27

Siyah beyazlılar, Paris Saint Germain’den 3 maç daha az oynamasına rağmen Fransa lideriyle eşit sayıda gol attı. Süper Lig’in en çok gol pozisyonu üreten ekibi, yediği 33 golle ise düşme hattındaki Elazığspor’la aynı seviyede kaldı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ın ligdeki durumu, futbol kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor. Bunun sebebi ise siyah beyazlıların attığı ve yediği gol sayısının çok olması... Süper Lig’in 47 golle en çok gol atan takımı olan Kartal, önceki sezonlara nazaran rakip kalecileri avlamakta sıkıntı yaşamıyor. Ancak Beşiktaş, defans ve kalede büyük problemlerle karşı karşıya...

Öyle ki Aybaba’nın öğrencileri, geride kalan 22 haftada kalesinde tam 33 gol gördü. Puan tablosunun son sırasında yer alan Akhisar Belediyespor dahi, rakiplerine 32 gol şansı tanıdı. Lig üçüncüsü Beşiktaş’tan fazla gol yiyen 3 ekip ise, Elazığspor (34), Gençlerbirliği (34) ve Karabükspor (35) oldu.

FRANSA GOL AÇISINDAN ‘KISIR’ OLSA DA...

22 karşılaşmada 47 golle maç başına 2 gol ortalamasını bile aşan Kartal, hücum hattıyla ise Avrupa ekiplerine nazire yaptı. Şu anda 25. haftası geride kalan ve ‘kısır bir lig’ olarak bilinen Fransa Ligue 1’in lideri Paris Saint Germain, Beşiktaş’tan 3 maç fazla oynamış olmasına rağmen 47 gole zor erişti. Forvetinde Zlatan İbrahimoviç, Ezequiel Lavezzi, Jeremy Menez ve Kevin Gameiro gibi dünya yıldızları bulunan Katar sermayeli Paris Saint Germain, hafta fazlasıyla Kartal’la eşit gol attı.

Haberin Devamı

Her mevkiden katkı

Burada Beşiktaş’ı başarılı kılan ‘altın nokta’ ise, siyah beyazlıların forvetinin yanı sıra orta saha ve savunmasındaki oyuncularından aldığı skor katkısı oldu. Ancak orta alan ve forvetten aynı destek savunmaya yapılamayınca Beşiktaş, açık ara önde olabileceği ligde lider G.Saray’ın epey uzağında kaldı.

VERİLEN POZİSYONDA AKHİSAR SEVİYESİ

GERİDE kalan haftalarda yakaladığı 129 gol pozisyonu ile Süper Lig’in en çok fırsat üreten takımı haline gelen Beşiktaş, rakiplerine 97 gol şansı verdi. Bu rakamla siyah beyazlılar, ligin son sırasında bulunan ve oynadığı takımlara 99 pozisyon veren Akhisar Belediye’ye yaklaştı.
Böylelikle Kartal’da yaşanan ana sorunun, savunma hattında olduğu, rakiplere fazla fırsat tanındığı da söylenebilir. Mevcut durumda attığı gol Beşiktaş’la eşit olan PSG’nin başarı ve liderlik sırrının yediği gollerde yattığı da görülüyor.
Ünlü teknik adam Carlo Ancelotti’nin öğrencileri, 25 haftada sadece 16 gol yiyerek Fransa Ligue 1’in en az gol yiyen takımı unvanını da koruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!