Forum Mağazası bilmece oldu

DENİZLİ’de açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı alışveriş merkezi Forum’un çalışma ruhsatı iptal ediliyor.

Yıllar önce kullanım hakkı Denizli Belediyesi'ne geçen bölge, sadece sosyal tesisler için kullanabilecekti. Ancak Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası, bu alan için 4 ayrı dava açtı ve davaların hepsini de kazandı. TMMO Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aydın Yücel ile son gelişmeleri konuştuk.

Forum'un bulunduğu alan nasıl bir an da bilmeceye dönüştü?

Bizim TMMO olarak Forum Alışveriş Merkezi ile hiçbir sorunumuz yok aslında. Bu alan yıllar önce Denizli Belediyesi’nin imar uygulamaları ile hak sahiplerinden bedelsiz olarak alındı. Hak sahiplerine de başka alanlardan yer gösterildi. 18. madde uygulaması kapsamındaki bu alan sadece sosyal tesisler ve park alanı olarak kullanılabilir. Daha önceki belediye başkanları da zaten bu alanda bu tür eylemler içinde bulundu. Ancak son yönetim bu alanı önce meclis kararı ile belediye mülkiyetine geçirdi. Ardından ise yine ikinci bir meclis kararı ile bu alanı ticari alan ilan etti. Daha sonra satışı gerçekleştirdi. Biz bugünkü belediyeyi bu konuda uyardık. Bu alanın mülkiyet sahiplerinin haklarının hala geçerli olduğunu, bu alandan bu insanların bedelsiz olarak ayrıldıklarını söyledik. Düşüncelerimize itibar etmediler. Bunun üzere Denizli İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Açılan 4 ayrı dava da belediye aleyhine sonuçlandı. Böylece o bölgeden bedel almaksızın ayrılan vatandaşlarımızın da hakkını korumuş olduk.

Harita mühendisi genel sekreter

1966 Denizli doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Denizli'de yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Fakültesini bitirdi. TMMO da 10 yıldan buyana aktif görev alan Aydın Yücel iki yıldan bu yana da Genel Sekreterlik görevini yürütüyor, Aydın Yücel evli ve bir çocuk babası.

Belediye uyarılarımızı dikkate almadı

Forum Şirketi buraya yüklü miktarda para harcadı. Son durum ne olacak?

Olacak olan yasalar çerçevesinde olacak. Belediye mahkeme kararlarının kendisine tebliğ edilmesinden bir ay sonra buradaki firmaların tümünün işletme ruhsatlarını iptal etmek zorunda. Bu arada onlarda elbette ki yargı yoluna gidebilir. Ama bu girişimler de nafile olacak. Gerçek hak sahipleri bulunurken bu alanı hiç kimse belediyeye devredemez. Burada gerçek anlamda bir usulsüzlük yapılmıştır. Bunu da yapan belediye yönetimi ve meclis üyeleridir. Mahkeme kararları kesindir ve uygulanmaması halinde görevi kötüye kullanma durumu ortaya çıkacaktır. Biz davamızın haklılığının farkındayız ve bu alanın mutlaka kentin nefes alması için park ve sosyal tesisler haline getirilmesini sağlayacağız. Oraya bir çok firma geldi ve yatırım yaptı. Bu bizi de üzer. Belediye yönetimi bizim uyarılarımıza hiç kulak asmadı. Sonucuna da katlanacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları