Formula 1'e 12. takım geliyor

Güncelleme Tarihi:

Formula 1e 12. takım geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 13:36

Kuzey ve Orta Amerika'da düzenlenen NASCAR serisinde yarışan Stewart-Haas takımının sahiplerinden Gene Haas'ın, Formula 1'de mücadele edecek yeni bir takım kurma başvurusu kabul edildi

Haberin Devamı

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Amerikan Ulusal Stok Otomobil Yarışları'ndaki (NASCAR) Stewart-Haas takımının ortağı Gene Haas'ın, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek 12. takım olmak için yaptığı başvuruyu onayladı. Formula 1'in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2015 Formula 1 sezonunda takımıyla pistteki yerini almak istediğini söyleyen Haas, FIA'dan Formula 1 lisansı aldıkları için çok memnun olduklarını belirterek, "Şahsım, Haas Makine ve bir Amerikan takımın Formula 1?e dönmesini görmek isteyen herkes için heyecan verici bir an ancak asıl zor iş şimdi başlıyor. Araçları, seneye kadar yetiştirmek için büyük çaba sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 1983 yılında Haas Makine şirketini kuran 61 yaşındaki iş adamı, Batı dünyasının en büyük CNC makinesi üreticisi olarak tanınıyor. FIA ayrıca Formula 1'de yarışma lisansı almak isteyen bir diğer şirket Forza Rossa'nın da başvurusunu değerlendiriyor. Forza Rossa, 2007 yılından bu yana İtalyan otomobil üreticisi Ferrari'nin Romanya'daki resmi distribütörü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!