Formayı yan hakemler aldı

Güncelleme Tarihi:

Formayı yan hakemler aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sürhat Müniroğlu ve Burhan Mermer, G.Saray-Altay maçı sonrasında forma aldıklarını kabul etti. Orta hakem Ali Aydın'ın forma istemediği ortaya çıktı.

G.SARAY'ın 6-1'lik galibiyetiyle biten Altay maçı sonrasında, sarı kırmızılı futbolculardan formalarını aldıkları ortaya çıkan, müsabakanın iki yardımcı hakemi Sürhat Müniroğlu ve Burhan Mermer'e ceza geliyor. MHK üyeleri Talat Tokat ve Bülent Yavuz'un ortaklaşa yürüttükleri soruşturma sonucunda, iki yardımcı hakem G.Saray forması aldıklarını kabul etti.

Karşılaşmanın bitiminde Hagi'nin yanına giden Burhan Mermer, bu oyuncudan formasını istedi. Benzer bir talebi, diğer yardımcı hakem Müniroğlu, Hakan Şükür'e yaptı. Ayrıca, karşılaşmanın gözlemcisi ve MHK üyesi Salih Türktunç ile maçın temsilcisi Hüdai Doğan da forma talebinde bulundular. Hakemler ve gözlemci ile temsilci soyunma odasına gittikten sonra, hakemlerin yanına gelen Hakan Şükür 9 numaralı formasını verdi. Ardından 13 ve 18 numaralı formalar da hakemlerin odasına geldi. Bu formalardan birisini alan Türktunç, hakemlerin de aldığını görünce telaşa kapılıp, formaları top toplayıcı çocuklara verdi. Doğan ise aldığı formayı yanında götürdü.

HAKEMLERE AĞIR CEZA

G.Saraylı futbolculardan forma aldıkları kesinleşen iki yardımcı hakem, disiplin kuruluna sevkedilecek. Her iki hakemin 3 ila 6 ay arasında hak mahrumiyeti cezası alması ve Müniroğlu'nun FIFA kokartının da sökülmesi bekleniyor. Ayrıca, formayı yanında götürdüğü kesinleşen temsilci Hüdai Doğan'ın bu görevi yeniden gözden geçirilecek. Hakemlerle birlikte forma alan, ancak bu formaları daha sonra top toplayıcı çocuklara verdiği anlaşılan MHK üyesi gözlemci Salih Türktunç'tan da konuyla ilgili ayrıntılı rapor istenecek.

AYDIN VE BAŞDEMİR TEMİZ

Öte yandan, maçın hakemi Ali Aydın ile dördüncü hakem Hasan Başdemir'in forma alma olayına karışmadığı kesinleşti. Formalar hakem odasına geldiğinde Ali Aydın'ın sinirlenip duşa girdiği, Başdemir'in ise olayla hiç ilgilenmediği, iki MHK üyesinin yaptığı araştırmada ortaya çıktı.

Cüneyt Tanman görevi bıraktı

Milli Takımlar Koordinatörü Cüneyt Tanman görevini bıraktı. 2 yıldır Mustafa Denizli ile birlikte görev yapan Cüneyt Tanman, Futbol Federasyonu'na görevden ayrıldığını bildirdi. Bugünkü yapı içinde görev yapmasının güç olduğunu bildiren Tanman görevden ayrılma kararını Futbol Federasyonu Futbol Şubesi Sorumlusu Selami Özdemir'e iletti. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bu konuyu pazar günü yapacağı toplantıda ele alacak. Tanman, görevden ayrılmasına rağmen Rusya maçı ile ilgili tüm organizasyonun da yapıldığını ifade etti ve Milli Takıma başarılar diledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!