Foça'da bayram bereketi

Güncelleme Tarihi:

Foçada bayram bereketi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 16:04

Foça'da bayram bereketi

Haberin Devamı

Seyfi GÜL / FOÇA(İzmir), (DHA) - İZMİR'in turistik İlçesi Foça bayramda doldu taştı, butik otel, tatil köyü, pansiyon ve plajlar tatilcilerin akınına uğradı.
Kente arife gününden başlayan ilgi nedeniyle ana arterlerde araç kuyrukları oluştu. İlçede park yeri sorunu yaşandı. İZDENİZ vapurları, İZBAN aktarmalı belediye otobüsleri ile Foça- İzmir minibüsleri İzmir, Manisa ve çevre yerleşim birimlerinden gelenleri, yoğunluk nedeniyle taşımada sıkıntı yaşadı. Esnaf yoğunluk nedeniyle çifte bayram yaptı. Konaklama tesislerinde yüzde 100'e yakın doluluk oranı yaşandı. Gezi teknelerinin çoğu 10 Temmuz Pazar gününe kadar tam kapasite rezervasyon yaptı. Bazı tekneler günlük tur sayısını 09.00- 15.00 ve 15.00 - 20.00 saatleri arasında olacak şekilde ikiye çıkardı.
PLAJLAR DOLDU, SEYYAR SATICILAR İŞ YAPTI
Kent içindeki ahşap iskeleler, çevredeki açık ve ücretli plajlar tıka basa doldu. Midye dolmacısından, mısırcısına pek çok seyyar satıcı ile el emeği takı benzeri ürünler satan Foçalı kadınlar da, bayramda yaşanan yoğunluktan nasibini aldı. Dondurmacılar, soğuk içecek satan büfeler ve simit fırınlarında ara sokaklara taşan kuyruklar oluştu. Balık restoranları ve barlar sönük geçen bayram öncesinin acısını çıkarırcasına dolarken, ilave masalarla kapasitelerini zorladı.
Foçalı turizmciler, diğer tatil yörelerinde yaşanan boşlukların ilçede yaşanmayacağını, Foça'nın özel seçici bir kitlesi olduğunu belirterek, sezonu sıkıntısız anlatacaklarını umduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!