Foça 1887 Otel antik ve etnografik öğelerle keyifli tatilin adresi

Güncelleme Tarihi:

Foça 1887 Otel antik ve etnografik öğelerle keyifli tatilin adresi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 09:19

Foça 1887 Otel antik ve etnografik öğelerle keyifli tatilin adresi

Haberin Devamı

İZMİR'in turistik ilçesi Foça, 2017 turizm sezonuna, dekorasyonu ve hizmet anlayışıyla öne çıkan yeni bir aile işletmesi otelle girdi. Girişinden odalarına kadar her noktası antik ve etnografik öğelerle döşenen Foça 1887 Otel, yılın bütününde konuklarının hizmet verecek.

Foça Kaymakamı Ali Çetin, CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ilçe turizm yetkilileri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı otel açılışında, anne oğul işletmeciler Gülören Özer ve Doğa Özer, 'tatlı başlasın' diyerek pasta kesip, konuklara ikram etti.

8'i Foça tipi balkonlu 19 odası bulunan, 45 kişiye kadar gruplara hizmet verebilen otel, adını hiç değişmeyen tarihi giriş kapısında yapılış tarihini ifade eden 1887 rakamından alıyor. Foça Devlet Hastanesi ve Foça'nın ünlü Girit Sakız Dondurmacısı Nazmi Usta'nın hemen arka sokağında yer alan Otel daha girişte amforaları andıran testilerde çiçekler ve Foça'nın simgelerinden 'Gal Horozu'yla konuklarını karşılıyor. Giriş holü Anadolu'nun çeşitli yerlerinden toplanmış başta kanaviçe işlemelerle ve otantik malzemelerle bezenmiş durumda. Yerel ve doğal ürünlerden seçilerek bizzat Gülören Özer tarafından yapılmış karabaşotu, ayva, mandalina, incir reçellerinin sıralandığı ahşap dolabın rafları ve bir zamanların çok tercih edilen pikaplı mobilyalı müzik dolabı hemen dikkati çekiyor. Aslen öğretmen olan, ancak uzun yıllar tekstil işiyle uğraştığı için Anadolu'yla haşır neşir olan Gülören Özer'in ürettiği mis kokulu hoş görünümlü zeytinyağlı sabunlar da girişte yerini alan ürünler arasında bulunuyor.

Rumlar'ın yaşadığı dönemde şarap mahzenlerinin bulunduğu rivayet edilen bina rustik, vintage ve loft tarzlar kullanılarak otele çevrilmiş. Önceleri Foça'nın, daha sonra Foçalılar'ın kurduğu Marsilya kolonisinin ve en sonunda Fransa'nın simgesi olan Gal Horozu otelin de simgesi olarak seçilmiş. Diriliş, uyanış, güç ve yayılma anlamına gelen Gal Horozu yeni dekoru, güçlü ve dinamik ekibiyle turizm dünyasında yerini alan otelin, enerji ve moral kaynağı olarakta görülmüş.

BAHÇEDE KAHVALTI VE YEMEK KEYFİ YAŞATIYOR

Otelin kahvaltı ve yemek için ayrılan bahçe kısmı, Foça'daki benzerlerinin birçoğundan farklı olarak jakuzili bir yüzme havuzunu da barındırıyor. Oda açık büfe kahvaltı sistemiyle çalışmalarına karşılık talep halinde gruplara akşam yemeği olanağı sunuluyor. Denize 40 metre mesafede bulunan Foça 1887 Otel müşterileri dilerse Küçükdeniz sahilindeki ahşap iskelelerde güneşlenip Foçanın maviliklerinde yüzebiliyorlar. Güneş ve ısı pompası sistemleriyle donatılmış binada 24 saat sıcak su olanağı sağlanıyor.

ANTİKACILARDAN TOPLANMIŞ ODA TAKIMLARI İLE DONATILDI

Odaların tamamı antik yatak ve mobilyalarla ve büyük özenle döşenmiş. Çeşitli kentler ve değişik antikacılardan toplananlarla her oda farklı bir takımla donatılmış. Kaloriferli ısıtma sistemi ve klimanın yanısıra, özellikle klimadan rahatsızlık duyabilecek konuklar için ayrıca her odaya tavan vantilatörleri takılarak tatlı bir serinlik sağlanmış. Özellikle yaz akşamları imbatı doya doya içine çekmek isteyenler için Foça'nın engin maviliklerine bakan teras akşam sohbetlerine mekan olmak üzere düzenlenmiş.

Girişinden merdivenlerine, odalarından terasına, havuzundan kahvaltı salonuna kadar otelin her yeri Mimar Tuncer Şengün'ün imzasını taşıyan özenli bir çalışmanın ürünü olarak göz alıyor. Yurtdışı turizm eğitimli genç işletmeci Doğa Özer ve Foçalılar'dan oluşan ekibiyle konukseverliğin en güzel örneklerini uygun konaklama ücretleriyle harmanlayarak sunuyor.

İşletmeci Gülören Özer kahvaltısıyla dekorasyonuyla ve diğer tüm detaylarıyla mekanlarını büyük bir heyecan, emek ve mutlulukla hazırladıklarını söylüyor. Özer, "Mutluluğumuzu ve heyecanımızı paylaşmak, güzel deneyimler sunabilmek adına kapılarımızı sizlere açtık. Bu yıl hizmet anlayışımızla Foça'nın parlayan yıldızı olmayı hedefliyoruz" dedi.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!