Florya'da Yıldız savaşı

Güncelleme Tarihi:

Floryada Yıldız savaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 00:00

G.Saray’ın genç teknik direktörünün "Yeni bir forvete ihtiyacım yok" sözlerine karşın, tecrübeli teknik danışmanın raporu üzerine yönetim pazarlıklara başladı.

G.SARAY’ın göz diktiği Sivasspor’un milli golcüsü Mehmet Yıldız, Kalli ile Skibbe’yi karşı karşıya getirdi. Skibbe’nin "Transferine gerek yok" dediği Mehmet Yıldız için Feldkamp "Mutlaka alınmalı" raporunu verirken yönetim, 75’lik Kalli’nin sesine kulak verip Sivasspor’un golcüsünü renklerine katmak için harekete geçti.

Onu mutlaka alın

Sarı kırmızılı yöneticilerin geçen sezonun devre arasında da ilgilendiği Mehmet Yıldız, G.Saray’ın ilgi alanına bir kez daha girerken teknik direktör Michael Skibbe, "Benim 3 tane forvetim var. Nonda ile Ümit Karan bile düzenli olarak forma şansı bulamıyor. Hücum hattımız bizi her kulvarda başarıya taşıyacak güce sahip" diyerek bu transfere karşı çıktı. Yönetim bunun üzerine Sivasspor’un 5 milyon Euro istediği Mehmet Yıldız’ın transferini askıya aldı. Ancak bu noktada devreye teknik danışman Feldkamp girdi. Kalli, 1.5 yıl önce istediği Sivasspor’un golcüsü için bu kez kararlıydı.

Çok iyi bir golcü

Başkan Adnan Polat’la bir görüşme yapan ’Beyaz Tilki’ lakaplı tecrübeli teknik adam, "Geçtiğimiz yıl da sizi uyardım. O zamandan bu yana Mehmet’in istatistiklerini inceleyin. Mehmet Yıldız iyi bir golcü ve son derece istikrarlı. Avrupa’da bile böylesine güçlü bir golcü yok. Onu mutlaka alın" dedi. Kalli’nin raporu üzerine G.Saray Yönetimi, Mehmet Yıldız için yeniden girişimde bulundu. Başkan Adnan Polat, bu konuda Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin’i görevlendirdi.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ile transfer pazarlığına oturan Sezgin’in Mehmet Yıldız’ın transferini bitirme aşamasına geldiği öğrenildi. G.Saray Yönetimi’nin istediği Sivasspor’un başarılı sağbeki Abdurrahman Dereli’ye ise Mecnun Odyakmaz’dan izin çıkmadı.

Hasan Florya’yı mesken tuttu

G.SARAY’da ligin ilk yarısında forma giyen as futbolcular İstanbul’u terk edip, tatil için yurt dışına giderken, sakatlıkları nedeniyle şans bulamayanlar ise Florya’da mesai yapmaya başladı. Sağ diz ön çapraz bağlarından ameliyat geçirdiği için nisan ayında sahalara dönmesi beklenen Hasan Şaş, Florya’da tedavisini sürdürüyor. Tecrübeli futbolcu planlanandan daha erken oynamak için büyük bir gayret gösterirken, ikinci yarıya formda girmek isteyen Emre Güngör, Serkan Kurtuluş ve Alparslan ise hazırlanan program çerçevesinde çalışıyor.

SKiBBE: GOLCÜLERiM YETERLi

"Benim 3 tane forvetim var. Nonda ile Ümit Karan bile düzenli olarak forma şansı bulamıyor. Hücum hattımız bizi her kulvarda başarıya taşıyacak güce sahip."

KALLi: AVRUPA’DA BiLE YOK

"Mehmet’in istatistiklerini inceleyin. Herhangi bir form düşüklüğü var mı? O iyi bir golcü ve son derece istikrarlı. Avrupa’da bile böylesine güçlü bir golcü yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!