Floransa ayaklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Floransa ayaklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2001 00:00


Fatih Terim’in Fiorentina’dan istifası etmesi sonrasında Floransalılar, ard arda yaptıkları toplantılarda sokaklara dökülme ve başkan Cecchi Gori’ye karşı protesto eylemleri düzenleme kararları aldılar.
Haberin Devamı

İtalyan Corriere dello Sport Gazetesi, bugün verdiği haberde, "Tüm Floransa, kulüple olan anlaşmazlıklarını bağırmak için meydanlara inmeye hazırlanıyor. Taraftar dernekleri başkanları toplantılar yapıp, bu akşam kesin kararı verecek" denildi.

Kulüp tarihindeki eski başkanlardan Pontello’ya karşı verilen mücadelenin bu kez Cecchi Gori’ye karşı verileceği savunulurken, Roberto Baggio’yu satan Pontello’nun, halkın kendisine karşı gösterdiği tepki sonrasında görevinden istifa etmek zorunda kaldığı hatırlatıldı.

FLORANSA AYAKLANIYOR
Fiorentina Taraftarlar Derneği ve Viola Kulüp Başkanı Filippo Pucci de yaptığı açıklamada, "Bize öyle geliyor ki Pontello’da olduğu gibi tarih yeniden yaşanıyor. O zaman olduğu gibi şimdi de aynı hava var. Floransa, tek bir proje tek bir güç için birleşiyor. Temenni ederim ki o dönemde olduğu gibi şimdi de belediye başkanı gösterilere ve girişimlerimize katılır. Kentteki ekonomik, kültürel ve politik gücü olanlar da Cecchi Gori ve işbirlikçilerinin kötü yaptıklarının farkına varmalılar“ dedi.

Pucci, "Terim olayında bütün İtalya'ya hatta Türkiye'ye rezil olduk. Başkan'ın kaprisleri yüzünden küme düşmeye doğru gidiyoruz. Yönetim sahipsiz. Efsane, sembol Antognoni bile gitti" yorumunda bulundu.

MANCINI'YE İZİN YOK
Bu arada Terim'in yerine teknik direktörlük görevine getirildiği açıklanan Mancini’nin, Futbol Federasyonu Teknik Bölümü’nden onay almasının zor olduğu belirtiliyor. Haberlerde, Üst Komiser Gianni Petrucci’nin 7 Mart’ta kararını açıklayacağı ancak kurallar gererği bu kararın Mancini’yi sevindirmeyeceği dile getirildi.

ARAYIŞLAR SÜRÜYOR
AC Fiorentina Kulübü İkinci Başkanı Mario Sconcerti de federasyonun kararından umutlu olduğunu açıklamasına karşın, kulübün yeni teknik direktör arayışında olduğu, Ottavio Bianchi ve bir yabancı teknik adamın isminin geçtiği iddia edildi.

COSTA TAKIMIN BAŞINDA
Gazeteler, Bari karşısında Pazar günü yapılacak maçta kulübede Luciano Chiarugi’nin bulunmasına karşın sahada teknik direktörün kaptan Rui Costa olacağını yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!