Fizik tedavide yeni akım

Güncelleme Tarihi:

Fizik tedavide yeni akım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:00

Etkisini, omurga üzerinden bedene yayarak gösteren yöntem olan ‘Dorn Terapisi’, özellikle sırt ve eklem ağrılarından yakınanlar için ‘kendi kendine yardım metodu’ olarak adlandırılıyor.

Haberin Devamı

Tıpta her gün gelişmeler yaşanırken, fizik tedavide kullanılan ‘Dorn terapisi’, özellikle sırt ve eklem ağrısı çekenler için, yeni bir sayfa açtı. “Dorn Terapisi” etkisini, omurga üzerinden bedene yayan bir terapi yöntemi. Yöntem ile sırt ve eklem ağrılarının yanı sıra iç organlarla ilgili şikayetler de terapi edilmekte, hatta düzeltilmekte. Eğitmen fizyoterapist Mehmet Şen, Medifit Sporcu Sağlığı Merkezi’nde uygulamalı tanıtım terapisi gerçekleştirip, şu bilgileri verdi:
“Kendi-kendine yardım metodu olarak adlandırılan “Dorn Terapi” ile omurga ve eklemlerdeki hizalanma ve sıralanma düzenlenir. Hastanın, aktif katılımla gerçekleşen tedavide, mobilizasyon tekniğiyle zarar verilmez ve hasta yan etkiye maruz bırakılmaz. Bu düzeltme sayesinde sinirler rahatlar. Kan dolaşımının artmasıyla hücreler beslenir, vücut kendini yeniler. Ağrılar yok olduğu gibi ilgili organlarda rejenerasyon dahi başlar. İki büklüm şeklinde, ağrılar ile gelip, dimdik, ağrısız ve mutlu olarak ayrılmak Dorn Terapi ile çok normaldir. Üstelik, bunlar ilaca operasyona gerek kalmadan yapılır. Skolyoz, bel-boyun fıtığı, siyatik, kalça kemiğinde ve ekleminde ağrı, diz ağrısı, migren, karın bölgesi, bağırsak ve mesane problemleri, rahim sarkması gibi hastalıkların büyük kısmına, eğri leğen kemiği pozisyonu ile hizası bozulan bir omurga neden olabilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!