Fıstık Evi, Dubai'nin gözdesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Fıstık Evi, Dubainin gözdesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 11:53

Fıstık Evi, Dubai'nin gözdesi oldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te kurulu Fıstık Evi, Dubai'de düzenlenen fuarın gözdesi oldu. Fıstık Evi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kavsara, "Fıstık Evi’ni yenilikçi yaklaşımlarla Türk ve dünya fıstık pazarında söz sahibi yaptık. Avrupalıya ve bütün dünyaya fıstığı sevdirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Antep fıstığından farklı lezzetler üreten Fıstık Evi, Dubai’de düzenlenen Gulfood 2017 Gıda Fuarı'nın dikkat çeken stantlarından biri olurken dünyanın bir çok ülkesinden gelen alıcıların adeta uğrak noktası haline geldi.

Fıstık Evi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kavsara, dünyanın gıda markalarının bir araya geldiği uluslararası bir fuara katılmanın kendileri için büyük önem taşıdığını ve sektörel alanda Fıstık Evi markasıyla dünyaya Antep fıstığı ve mamullerini sevdirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Fuarın birinci gününden itibaren yoğun ilgi gördüklerini ve markalarıyla birlikte ürünlerinin de büyük beğeni topladığını ifade eden Kavsara, birbirinden lezzetli ve farklı ürünlerin üretildiği markanın fuarda yer almasının ziyaretçiler tarafından da beğeni topladığını ifade etti. Fıstık Evi’nin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kavsara, Antep fıstığı başta olmak üzere, fındık, badem ve ceviz gibi ürünleri işleyerek yurt içi ve yurt dışında bu alanda faaliyet gösteren firmalara yaklaşık 60 çeşit ürün olarak sunduklarını dile getirdi. Çikolata, lokum, helva, kuruyemiş, baklava, krokan, ezme, dondurma ve pastane sektörlerine de hizmet verdiklerini anlatan Kavsara, geniş bir yelpazede iş yaptıklarını ifade etti.

Fıstık Evi’nin en önemli ürünlerinin Fıstıkella, Bademella ve Enerjix Fıstık olduğuna dikkati çeken Kavsara, fıstığın artık sadece kuruyemiş olarak tüketilmediğini belirterek, fıstığın çikolatadan helvaya, baklavadan yemeklere kadar çok farklı alanlarda kullanıldığına dikkati çekti. Fıstığın bir sanayi ürünü olduğunu vurgulayan Kavsara, kendileri de fıstıktan farklı lezzetler üreterek yenilikçi ürünler ürettiklerini dile getirdi. Kavsara, “Fıstık Evi’ni yenilikçi yaklaşımlarla Türk ve dünya fıstık pazarında söz sahibi yaptık. Fuarda bu anlamda bizim için büyük bir avantaj oldu. Farklı lezzet arayan gıdacılar standımıza ilgi gösterdi. Ürünlerimiz hakkında geniş bilgiler aldılar, Fıstık Evi yakında dünyanın birçok ülkesinde aranan marka olacak. Bunu fuarda edindiğimiz izlenimin ardından çok rahat söylüyorum" diye konuştu.

Gıdaya yönelik gerçekleştirilen bütün organizasyon, etkinlik ve fuarlara katıldıklarını anlatan Kavsara, uluslararası gıda fuarlarına da katılarak hem ürünlerinin tanıtımını hem de Antep fıstığını tanıtımını yaptıklarını dile getirdi. Bir şehrin ismiyle özdeşleşen üründen farklı lezzetler çıkardıkları için kısa sürede tanındıklarını vurgulayan Kavsara, fuarda da katılımcıların ürünlerine ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!