FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE

Güncelleme Tarihi:

FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 15:33

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından, MIPIM’de bu yıl ‘Onur Ülkesi’ Türkiye oldu.

Haberin Devamı

 

FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE
   
FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE
   
FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE
   
FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE
   
FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE
        

FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE
   
FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE
   
FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE
    
FIRSATLAR DİYARI TÜRKİYE

 

DÜNYANIN en büyük gayrimenkul fuarlarından, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM’de bu yıl ‘Onur Ülkesi’ Türkiye oldu. Avrupa şehirleri arasında ön plana çıkan İstanbul’daki potansiyel ve gelişen Anadolu şehirleri sayesinde yatırımcılara birçok fırsat sunan Türkiye, fuarda tüm bu imkanlarını gözler önüne serecek. Fuarda bu yıl ilk kez Türkiye Çadırı da kurulacak.

Haberin Devamı

En İyi Türk Projesi Seçiliyor!

GAYRİMENKUL fuarı MIPIM’de her yıl belirli kategorilerde en iyi projelerin seçildiği bir ödül töreni de düzenleniyor. MIPIM Ödülleri’ne bu yıl 46 ülkeden 175 proje başvururken,Türkiye’den başvuran firma sayısı da 32 oldu. ‘En İyi Gayrimenkul Geliştirme’ kategorisinde Akasya Acıbadem, ‘En İyi Alışveriş Merkezi’kategorisinde ise Marmara Park finale kaldı.

Türkiye’yi dinleyin

TÜRKİYE, ‘MIPIM Onur Ülkesi’ programı kapsamında fuar boyunca hem Türkiye Çadırı’nda hem de Palais des Festivals içindeki ana salonda etkinlikler ve konferanslar düzenleyecek. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş fuar boyunca hem konferanslarda yer alacak, hem de etkinliklere katılacak.

Açılış Gecesi Türk Firmadan

MIPIM’in açılış gecesi organizasyonunu Türk şirketi NEF gerçekleştirecek. MIPIM’e 80 ülkeden ve 20 bini aşkın ziyaretçi katılıyor. Açılış gecesi 12 Mart’ta.

İstanbul’un Mega Projeleri

TÜRKİYE’nin büyüyen ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, önümüzdeki yıllarda da mega projelerle hareketini sürdürecek. Türkiye genelinde planlanan kentsel dönüşümün yanında planlanan mega projeler, yalnızca İstanbul’u yeniden şekillendirmekle kalmayacak, hem yerli hem de yabancı yatırımcılar birçok fırsat sunacak. İSTANBUL’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılına kadar bitirilmesi planlanan birçok proje hazırlanıyor. Bunların başında 3. köprü, 3. havalimanı, Finans Merkezi, Sağlık Kampüsleri gelirken, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı projeler büyük önem taşıyor.

Avrupa’nın Gözdesi

Haberin Devamı

İSTANBUL, gayrimenkul gelişme beklentilerinde Avrupa’nın 27 şehrini geride bırakıp zirveye otururken, mevcut gayrimenkul yatırım performansında da dördüncü oldu. PwC ve Urban Land Institute (ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri içeren “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2013” raporuna göre, geçtiğimiz yıl gayrimenkul gelişme beklentilerinde ilk sırada yer alan İstanbul, bu yıl da yerini korudu. Mevcut gayrimenkul yatırımlarında ise İstanbul’un önünde sadece Münih, Berlin ve Londra yer alıyor. İstanbul, yeni gayrimenkul yatırımlarında ikinci sırada bulunuyor.

Türkiye’den Ev Almak Artık Kolay

TÜRKİYE’de yabancıların mülk edinebilmesi için 183 ülkenin vatandaşına şartsız gayrimenkul alma imkanı tanınıyor. Mayıs ayından beri yabancılar,Türkiye’den 10 bin 687 taşınmaz aldı. Türkiye’den en çok mülk edinenler ise Alman vatandaşları oldu.

Haberin Devamı

Sektör Buluşuyor

FUARDA sektörde söz sahibi olan GYODER, KONUTDER, AMPD ve AYD derneklerinin oturumları olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Hürriyet için yazdı

MIPIM’ın Onur Ülkesi Türkiye Kentsel dönüşümüyle dünyaya örnek olacak
DÜNYA gayrimenkul sektörü, uluslararası dev bir buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl 80’den fazla ülkeden 20 bin katılımcı, bin 850 şirket ve 4 binden fazla yatırımcının katıldığı, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından MIPIM, 12-15 Mart 2013 tarihleri arasında sadece gayrimenkulün şovu olmayacak, aynı zamanda örnek projeler üzerinden ülkelerin yaşam standartlarının nasıl geliştiğini ve değiştiğini de gösteren önemli bir etkinlik olarak kayıtlara geçecek.

Son 10 yıldaki hızlı gelişimi ile dünya gayrimenkul yatırımcılarının listesinde ön sıralara tırmanan Türkiye, bu yıl ne güzeldir ki, MIPIM Fuarı’nın Onur Ülkesi olarak gösterilmiştir. Bakanı, yöneticisi ve gayrimenkul geliştiricisi şirketleri ile Türkiye’yi temsil etmek üzere kenetlenerek bu uluslararası etkinlikte gücümüzü ve gelişimimizi dünyaya göstermek üzere hazırız…

Binlerce kişinin katılacağı MIPIM organizasyonu sırasında Bakanlığımıza sunulacak olan ödül yine bu bağlamda anlamlı ve gurur vericidir. Türkiye’de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile kaynak yaratarak, alt gelir grubuna yönelik 500 bin adet sosyal konut üretimini başarmamızdan dolayı Reedmidem üst düzey yetkililerince ödüle layık görüldük. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, bu Türkiye’nin aldığı ilk ödül olmayacaktır. Çünkü dünyaya anlatacak çok hikayemiz, gösterecek daha çok başarılarımız olacak. Türkiye, plan ve programına aldığı ve hızla hayata geçirmeye başladığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile tüm dünyaya örnek olmaya hazırdır.

Kentsel dönüşümü ile kurduğu yeni şehirleri ile projeleri ile Türkiye uluslararası arenada önümüzdeki yıllarda da üniversitelerde ders konusu olacak başarılara imza atacaktır. Büyüklüğü, coğrafi güzellikleri ve tarihi ile dünyanın konuştuğu İstanbul’da kurulacak Yeni Şehir’in kendisi bile başlı başına bir konudur.

İstanbul’un hem kentsel dönüşümüne destek vermek hem de insanları deprem riski taşıyan binalardan kurtarmak için, üçüncü büyük havaalanını kapsayacak, Başakşehir, Kayabaşı, Küçükçekmece ve Kemerburgaz’ı da içine alacak tarzda yeni bir şehir kurmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Sadece Kayabaşı’nda bitirmek üzere olduğumuz konut sayısı 20 bini bulmuştur.

Anadolu yakasında da Akfırat bölgesi, Tuzla bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor. Anadolu yakasındaki şehrin yeri henüz netleşmedi. Ama Anadolu bölgesinin kentsel dönüşümünü çözmek için orada da bir şehir kurma çalışmalarımız var. İstanbul’da yapacağımız yeni şehir projesi, İstanbul’un çöküntü alanlarını taşımaya yönelik bir projedir, kentsel dönüşüme destek veren bir projedir.

Seattle ile yarışan bir şehir kuruyoruz
Dünyada Kuala Lumpur, Canberra, Vancouver, Seattle gibi yeni kurulan iddialı şehirler olduğunu biliyoruz. Biz bu şehirlerle yarışacak bir şehir kuruyoruz. İnşaat yoğunluğu az. Yeşil alanları çok güzel. Modern hayatın gerektirdiği sosyal donatıları yeterli bir şehir… Dünya çapında iddialı; İstanbul’un marka değerini artıran bir şehir olacak.

Nasıl insanların eli, kolu, ayağı, gözü varsa şehrin de meydanları, teknik altyapısı, yeşil alanları, sosyal donatı alanları, binaları, prestij binaları, şehrin marka değerini artıran özellikleri var. Onları da adım adım inşallah yapacağız. Ama her geçen gün İstanbul’da kurmakta olduğumuz bu şehirde yeni birtakım yapılar, özellikler göreceksiniz. Şehir hastaneleri, fuar noktasında adımlar göreceksiniz. Havaalanı inşaatına, kanal inşaatına başlandığını görecekseniz . Bunları adım adım geliştireceğiz.

Şehrin içinde ekolojik yerleşim alanları olacak. Sadece hibrit araçların ve bisikletlerin girebildiği alanlar olacak. Endemik bakımdan kaybolmaya yüz tutmuş bitkilerin ve hayvanların yaşatılacağı bölgeler yapacağız.

Dünyada eşi görülmemiş dönüşüme imza atıyoruz
Biz sadece yeni şehirler kurmuyoruz, var olan şehirlerimizde yaşayan insanların daha güvenli, konforlu, kaliteli yaşam alanlarına kavuşabilmesi için dünyada eşi görülmemiş bir kentsel dönüşümü de yürütüyoruz.

Çıkardığımız kanunla birlikte, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi, afet riski taşıyan yapıların dönüştürülmesi sürecini yasaya uygun bir şekilde fakat vatandaşın rızasına göre yürütüyoruz.

Şu anda 23 yerde riskli alan ilan ettik. İstanbul’da, İzmir’de, Kars’ta, Maraş’ta çeşitli şehirlerimizde bunu yaptık. Diğer taraftan Türkiye genelinde 500’ün üzerinde bina yani 6 bin birim konuta tekabül ediyor. Vatandaşa destek vermek suretiyle özel sektör ayaklı, özel sektör kulvarlı, müteahhitlerin ve belediyelerin eliyle biz de Bakanlık olarak bu işi organize edeceğiz. Vatandaşımıza yardımcı olacağız.

İstanbul genelinde riskli alan ilan edilen 6 milyon 323 bin metrekarelik bölgede yer alan 11 bin 932 yapı, bu yıl içerisinde yıkılarak yeniden inşa edilecek. Riskli alan olarak belirlenen bu binaların bulunduğu bölgelerde yaşayanların sayısı ise 94 bin 416 kişiyi buluyor.
2014 sonunda İstanbul’da 100 bin yapıyı yıkılarak, yeniden yapılmasına başlayacağız. 2023 yılı hedefimiz ise kentteki yapıların yüzde 50’sinin yıkılıp yeniden yapılmasıdır…

Haberin Devamı

***************************************

Akasya Acıbadem finalde

SAF GYO’nun, İstanbul Acıbadem’de inşa ettiği Akasya’da yer alan 1400 konutun 1350’si satılırken, projede yer alan alışveriş merkezindeki 300 mağazanın da kiralamaları başladı. 600 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Akasya projesi, MIPIM Ödülleri’nde En İyi Konut Geliştirme’ kategorisinde finale kaldı.

TÜRKİYE’nin önde gelen gruplarından Akkök, Yıldız Holding, Sinpaş GYO ve Doğu-Batı Grubu’nun ortaklığıyla kurulan Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) İstanbul Acıbadem’de inşa ettiği Akasya’da yer alan 1400 konutun 1350’si satılırken, projede yer alan alışveriş merkezindeki 300 mağazanın da kiralamaları başladı. 600 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Akasya projesinden 2 yıl önce konut satın alanlar 3 kata yakın kâr elde etti. 2 yıl önce 3.500-4 bin liradan başlayan metrekare fiyatları bugün 10 bin liraya kadar yükseldi. Bu rakamlara göre Akasya’nın İstanbul’un en çok prim yapan projesi olduğu belirtiliyor.

ÜÇ ETAPTAN OLUŞUYOR
Akasya Acıbadem’in yapımına 2009 yılında başlandı. Akasya Acıbadem, Göl, Koru ve Kent etaplarından oluşuyor. Göl ve Koru etaplarında yer alan 896 konutta yaşam 2012 yılında başladı. İddialı bir peyzaja sahip projenin merkezinde 26 bin metrekarelik Central Park bulunuyor. Anadolu yakasının en prestijli alışveriş merkezinin üzerinde yükselecek olan Kent Etabı’nda 180 metre yüksekliğinde 40 katlı bir rezidans ve hepsi kat bahçeli 16 katlı yatay bir blok yer alıyor. Kent Etabı’ndaki kulede home–office olarak kullanıma uygun dairelerin yanı sıra boğaz ve deniz manzaralı, farklı tiplerde 24 adet penthouse suites bulunuyor. Tamamı kat bahçeli, 16 katlı yatay blokta ise farklı metrekarelerde yaşam seçenekleri sunuluyor.

PENTHOUSE SUITES SATIŞTA
Akasya Acıbadem projesi, 182 bin metrekarelik arazi üzerinde kuruldu. İki etabında hayatın başladığı projenin üçüncü etabı olan Kent 2013 yılında teslim edilecek. İkonik kütlesel etkiye sahip yapısı ile toplamda 456 üniteden oluşan bu etapta; 199 teraslı rezidans, 198 home-ofis, 35 ticari ofis ve 24 adet penthouse suites bulunuyor. Akasya Rezidans etabı havuz ve bahçe sulamalarında gri suların kullanılması, yağmur sularının değerlendirilmesi, kat bahçelerinin tasarlanması, aydınlatma otomasyonları ile elde ettiği enerji verimliliği sayesinde Breem sertifikası adayı.

AVM AÇILIYOR
Akasya içinde yer alan 80 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 300 adet mağaza ile hizmet verecek olan alışveriş merkezinde ise kiralamalar başladı. Alışveriş merkezinde yüzde 70’in üzerinde anlaşma sağlanırken, aylık metrekare fiyatları 50-150 dolar arasında olacak. Alışveriş merkezi ile ilk defa Türkiye’ye gelecek markalar da olacak. Çocuklar için eğlenirken öğrenme imkanı sunan KidZania da Türkiye’deki ilk noktasını Akasya içinde açacak. 8 bin metrekare üzerine kurulacak KidZania çocuklara hayatı öğrenme fırsatı sunacak. AVM içerisinde 15 sinema salonu, sergi ve gösteri alanları bulunacak. AVM sonbaharda hizmete açılacak.

Haberin Devamı

Avrupa’nın en başarılısı seçilmişti
MEHPARE ve Alp Evrenol öncülüğünde yaklaşık 15 kişilik bir ekiple, 5 yıllık bir çalışmanın ardından projelendirilen Akasya Acıbadem, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan ‘The European Property Awards 2012’de “En İyi Yüksek Bina Mimarisi” kategorisinde 5 yıldız almış ve “Avrupa’nın En Başarılı Projesi” seçilmişti. Akasya Acıbadem, bu yıl 23’üncü kez düzenlenecek MIPIM Ödülleri’nde ‘En İyi Konut Geliştirme’ kategorisinde finale kaldı. Sonuçlar ise 14 Mart Perşembe Günü açıklanacak.

Finalist olarak stand kuracak
SAF GYO Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral, MIPIM’in gayrimenkul sektörünün yatırımcıları ile geliştiricilerini bir araya getiren önemli ve prestijli bir fuar olduğunu belirterek, “MIPIM’de, Türkiye’nin onur ülke seçilmesi, Türkiye gayrimenkul sektörünün yatırımcılar için giderek daha cazip fırsatlar sunduğunu gösteriyor” dedi.

YATIRIMCI BİLGİLENECEK
Türkiye’ye özel çadırdaki uluslararası katılımcılara yönelik oturumların önemine işaret eden Zeynep Akdilli Oral, şunları söyledi: “Ülkemizin küresel iş dünyasına tanıtımında ideal bir ortam yaratacağına inanılan konferanslar, Türkiye’nin yatırım iklimini gayrimenkul sektöründeki hukuki ve finansal tabloyu uluslararası yatırımcılar için ele alacak. Türkiye’nin gayrimenkul pazarında taşıdığı büyüme potansiyeline işaret edecek. Oturumlarda “Neden Türkiye’ye yatırım yapmalı” sorusunun yanıtlarını ortaya koyarken, yeniliklere açık yatırım ortamı ve projeleri ile MIPIM’de yer alacak binlerce yabancı yatırımcıyı hem bilgilendirecek, hem de projeleriyle cesaretlendirecekler.”

FİNALİST OLDU
MIPIM’in bu yıl kendileri için çok daha önemli olduğunu dile getiren Oral, “Çünkü Akasya Acıbadem projemizle MIPIM kapsamında düzenlenen MIPIM Ödülleri’nde, “En İyi Konut Geliştirme” kategorisinde finale kaldık ve ve çok gururluyuz. Göl ve Koru etaplarıyla, kategorisindeki tek Türk projesi olarak dünya devleriyle aynı listede olmak ayrıca gurur verici. Saf GYO ve “En İyi Konut Geliştirme” kategorisi finalisti olarak stand kuracağız. Projemizi diğer katılımcılar ile paylaşırken dünyada gayrimenkul sektörünün gelişimi hakkında bilgi sahibi olacağız. Türk çadırında yer alan standımıza tüm ziyaretçilerimizi bekliyoruz.”

**********************************

İstanbul’a 15 bin kişilik şehir kuruyor

EGEYapı Group’un İstanbul’un prim vaat eden bölgesi Bağcılar’da inşa ettiği, “Avrupa’nın En İyi Karma Projesi” ödüllü Batışehir projesi, yüzde 1 peşinat ve yüzde 1 KDV avantajı ile yüzde 0.49’dan başlayan faiz oranlarıyla herkesi konut sahibi yapıyor. Batışehir Projesi, eylül ayında satışa çıkan Batışehir Premium’da yer alan rezidans ve ofis seçenekleriyle birlikte satışta olan tüm konutlar için 34.61 metrekare ile 407.36 metrekare arasındaki stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1,4+1, 5+1 ve dubleks daire seçenekleri sunuyor.

15 BİN KİŞİ YAŞAYACAK
Atatürk Havalimanı’na 12 km, Maslak’a 20 km, Taksim’e 19 km ve Bakırköy’e de 16 km mesafede bulunan Batışehir, hem TEM otoyolunun hemen yanı başında bulunması hem de ana arterlerin kesiştiği kolay lokasyonu ile ulaşım konusunda da avantaj sağlayacak. Yatay mimari konseptte inşa edilen Batışehir’de 1+0’dan 4+1’e kadar 14 farklı tipte toplam 3 bin 266 adet konut ve rezidansın yanı sıra yatırımcıların ihtiyaç duyabileceği bir şehir oteli, ofisler, Doğa Koleji’nin yer alacağı eğitim kompleksi, ünlü giyim ve yeme – içme markalarının hizmet vereceği Batı Meydan ve Batı Cadde bulunacak. Batışehir, tamamlandığı zaman 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak.

AYRICALIKLI HİZMETLER
Premium Rezidans 24 saat resepsiyon hizmeti, concierge hizmetleri, misafirlere yönelik şık bir lounge, fuaye alanındaki cafe ve restoranları, fitness salonu ve yüzme havuzuyla sakinleri için vazgeçilemeyecek bir konfor sunacak. Üç bloktan oluşan Batışehir Premium’da farklı ihtiyaçlara yönelik A+ ofisler de satışta. 243 metrekare ile 765 metrekare arası değişen büyüklüklerde geniş alana sahip bir ofis bloğu ile 77 metrekare ile 133 metrekare arası değişen ofis alanlarından oluşan diğer blok için yatırımcılarına farklı finansal çözümler sunularak Batışehir ayrıcalığından yararlanmaları sağlanıyor.

OTEL ZİNCİRİ OLACAK
Ayrıca bloklardan birinin ilk altı katı dünyaca ünlü otel zincirlerinden birine bağlı olarak hizmet verecek. Premium Ofislerde alanların verimli kullanılması adına yekpare kat veya bölünebilir kat imkânı sunuluyor. Konforlu bir çalışma ortamı oluşturulması için doğal aydınlatma ve havalandırma, yüksek hızlı internet ve IT hizmetleri ile restoranlar, ATM’ler kuaför, eczane, lostra salonu gibi günlük ihtiyaçları karşılayan Batı Meydan da Batışehir Premium’da yer alıyor.

*********************************

Emaar Square ile fuarı ziyaret edecek, Projenin etkisini izleyecek

EMAAR Türkiye, İstanbul’daki projeleri için fuarda yer alacak. Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban, “Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası bir yatırımcı olarak geçen yıl MIPIM’de Toskana Vadisi Evleri projemizi anlatmış, oldukça da ilgili görmüştük. Bu kez Çamlıca’da projelendirdiğimiz Emaar Square ile fuarı ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

DÜNYANIN en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties PJSC’nin ülke iştiraki olan Emaar Türkiye, İstanbul’daki projeleri için fuarda yer alacak. Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban, “Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası bir yatırımcı olarak geçen yıl MIPIM’de Toskana Vadisi Evleri projemizi anlatmış, oldukça da ilgili görmüştük. Bu kez Çamlıca’da projelendirdiğimiz Emaar Square ile fuarı ziyaret edeceğiz. Önceden verilmiş randevularımızla görüşüp hem projemizin yarattığı etkiyi gözlemleyeceğiz hem de yeni yapılan diğer projelerle ilgili bilgi sahibi olacağız” diye konuştu.

ÖNEMLİ GELİŞME
Türkiye’nin fuarda ‘Onur Ülkesi’ olmasını da değerlendiren Ozan Balaban, şunları söyledi: “Bu aslında Türkiye’nin yükselişinin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz Avrupa’nın hala etkilerini yaşadığı 2008 ekonomik krizinden Türkiye büyüyerek çıktı. Özellikle son 10 yıldır gayrimenkul sektöründeki önemli gelişmeler, genç nüfus, dünya standartlarındaki mimari tasarımlar ve mütekabiliyet yasasının çıkması yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini bir hayli arttırdı. MIPIM gibi dünyaca ünlü bir gayrimenkul fuarının da, Türkiye’deki bu önemli değişim ve gelişime duyarsız kalması mümkün değildi. Bu Türkiye için son derece sevindirici ve önemli bir gelişmedir.”

YABANCILAR DA HEDEFTE
Emaar Türkiye, şu anda İstanbul Çamlıca’da 66 dönüm alana yayılmış karma projesi “Emaar Square” ile ilgileniyor. Emaar’ın İstanbul’daki ilk projesi olan Toskana Vadisi’nin başarısının ardından geliştirilen Emaar Square, dünya standartlarında bir yaşam tarzını tercih eden yerli ve yabancı müşteriler için tasarlandı. Emaar Square 1000’den fazla konut, 180 odalı beş yıldızlı bir otel ve Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezine sahip olacak. Projenin içinde prestijli bir yere sahip Emaar Square Alışveriş Merkezi’nde yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanırken, yalnızca proje sakinlerine değil, tüm İstanbullulara hizmet eden dünya standartlarında bir alışveriş ve eğlence mekânı sunulacak.

HER MEVSİM KEYİF
Bir yaşam müzesi olan İstanbul’un geniş meydanlarından ilham alınarak isminin sonuna “square” alan Emaar Square,  geçmişten izler taşımakla birlikte modern dünyanın tüm güzelliklerini bir araya getiriyor. Şehrin bittiği yerde değil tam ortasında yer alan Emaar Square’de İstanbul’un bulvarlarını, caddelerini ve hayat dolu meydanlarını bulacak. Tam ortasından geçen bulvar İstanbul’da alışverişten yemeğe buz pistinden konsere hayatın her mevsim keyfi yaşanabilecek. 180 odalı The Adress otel var.

* GELENEKSEL ile seçkin yaşam biçimini lüks yaşam konseptiyle sunan Residences, 5 ila 14 kat arasında değişen 4 binadan oluşuyor. Tek odadan daha geniş aileler için 4 odaya ve üst katlardaki penthouse dairelere kadar farklı seçenekler sunan Residences toplam 348 üniteden oluşuyor. Sosyal kulüp, çocuk kulübu, açık ve kapalı havuzlar, fitness stüdyoları ve spor salonu da sakinlerinin kullanımına sunuluyor.
* Farklı ve çağdaş bir mimarinin eseri 31 kattan oluşan Heights, alışveriş merkezinin üzerinde yer almakta. Teknoloji ve konforu bir araya getiren Heights’ta 1 odadan 5 odaya kadar değişen 335 ünite oluşuyor. Sosyal kulüp, açık havuz, fitness stüdyoları, spor salonu ve çocuk kulübünün bulunduğu sosyal alanlar eksiksiz bir yaşam konforu vaat ediyor.
* Tower’ın ilk dokuz katında dünyanın yükselen oteller zinciri 5 yıldızlı The Address Hotel, dünyanın seçkin profesyönellerine Anadolu yakasını da keşfetmek isteyen turistlere 180 oda ile hizmet vericek. Ayrıca Tower’da otelin hizmet vereceği 314 adet branded residence da bulunacak.

En büyük alışveriş merkezi
EMAAR Square’de bulunan 150 bin metrekare üzerinde kiralanabilir alanla İstanbul’un en büyük alışveriş merkezinde 400’ü aşkın mağazanın 100’ü yeme içme ve eğlence alanlarına ayrılmış durumda. Galeri Lafayette gibi seçkin markalara ev sahipliği yapacak Emaar Square yükselmekte olduğu bölgenin değerini bir kat daha arttıracak. Discovery Center ve su altı hayvanat bahçesi, 15 salon kapasiteli dev sinema kompleksi, çocuk eğlence merkezi ve sayısız sosyal aktiviteleriyle alışveriş merkezi tam anlamıyla Anadolu Yakası’nın eğlence ve keyif merkezi haline gelecek. Emaar Square Alışveriş Merkezi, basit bir alışveriş ve eğlence merkezinden çok fazlasını sunarak; eğitim, eğlence ve alışverişi bir arada sunacak.

Şehrin kalbinde
Şehrin merkezinde, en gözde alanlardan birinin üzerine kurulan Emaar Square, ana arterler ve bağlantı yolları üzerinde, Bağdat Caddesi’ne, İstanbul Boğazı’na ve köprülere çok yakın mesafede yer alıyor. Proje Bağdat Caddesi’ne 4 kilometre, Kadıköy’e 5,5 kilometre, Boğaziçi Köprüsü’ne 7 kilometre, Beşiktaş’a 10 kilometre, Taksim’e 11 kilometre, Üsküdar’a 1,5 kilometre, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 25 kilometre ve en yakın metro istasyonuna 900 metre uzaklıkta yer alan lokasyonuyla ulaşım açısından önemli avantajlara da sahip bulunuyor.

Doğayla dost bir proje
EMAAR Square sürdürülebilir özellikleriyle de, benzerlerinden ayrı bir konuma oturan özel bir proje. ABD’deki Çevre Dostu Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED (The Leadership in Energy and Environmental Design – Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) kriterlerine uygun olarak tasarlanan Emaar Square’ın tamamı LEED sertifikasına sahip olması planlanıyor.

*********************************

Garanti Koza işbirliği için fuarda

İSTANBUL Esenyurt’ta Akkoza projesini gerçekleştiren Garanti Koza, bu yıl MIPIM’de ziyaretçi olarak yer alıyor. Fuarda yer alacak Garanti Koza yetkilileri potansiyel iş birlikleri hakkında görüşecekler.

65 yıllık tecrübesiyle İstanbul Esenyurt’ta Akkoza projesini gerçekleştiren Garanti Koza, bu yıl MIPIM’de ziyaretçi olarak yer alıyor. Garanti Koza’nın 1 ve 2’inci fazlarda Akiş ortaklığıyla yürüttüğü Akkoza’nın 3’üncü fazını Koza Şehir oluşturuyor. 450 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen Akkoza, 7 bin konutu ve her ayrıntısı ile düşünülmüş sosyal alanları kapsıyor. Akbatı AVM ve Yaşam Merkezi, 210 mağazasıyla Akkozalıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

4 KATLI AVM VAR
Dünyaca ünlü ABD merkezli mimarlık firması Development Design Group (DDG) imzasını taşıyan ve 2007 yılı Ağustos ayında ilk etap satışına başlanan Akkoza Projesi, alışveriş merkezi ve sunduğu yaşam alanları ile İstanbul’un en büyük projelerinden sayılıyor. Esenyurt bölgesini cazibe merkezi haline getiren projede çağdaş bir yaşam için ihtiyaç duyulan her türlü imkân bulunuyor. Akkoza’da, dünyanın önde gelen markalarını barındıran 210 bin metrekarelik 4 katlı Akbatı AVM ve Yaşam Merkezi, dinlenme alanı ve parkların yanı sıra 20 bin metrekare açık, 5 bin metrekare net kapalı alana sahip spor merkezi Club İstanbul da yer alıyor.

5 BİN KİŞİLİK KONSER ALANI
Akkoza’da yer alan bir diğer sosyal olanak ise 3 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan Festival Park. 2011 yılından bu yana çeşitli konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapan Festival Park, 5 bin kişiyi aynı anda ağırlıyor. 2012 yılından itibaren hizmete başlayan restoranlar sokağı ve cadde dükkanlarıyla, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen prestijli markaları Akkoza Cadde’de müşterileriyle buluştu.

TEM’E DİREK BAĞLANTI
Tüm Esenyurt bölgesine hatta Bahçeşehir’e ulaşımda da büyük rahatlık sağlayan Esenyurt TEM kavşağı Mart 2011’de tamamlandı. Yüzde 100 Garanti Koza yatırımıyla hayata geçen Koza Şehir Projesi, ilk etapta 401, ikinci etapta 445 olmak üzere toplam 846 konuttan oluşuyor. Projede bulunan 1+1 daireler 58 metrekare, 2+1’ler 108 metrekare, 3+1’ler 155 metrekare, 4+1’ler 242 metrekare, penthouse daireler ise 483 metrekare olarak tasarlandı. Koza Şehir Projesi’ndeki bu daireler, 130 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

TED Koleji burs verecek
AKKOZA sakinleri, yürüme mesafesinde bulunan TED Koleji’nde özel burs imkanından faydalanacaklar. Ayrıca TED Koleji de proje içinde ayrılan 15 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. TED Koleji ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde bir ilke imza atılacak. TED Koleji, Akkoza’da oturan başarılı öğrencilere beş yıl süresince toplam 1.5 milyon dolarlık karşılıksız burs sağlayacak. TED Koleji, Akkoza projesinde 14 bin metrekarelik alan üzerinde yer alacak. TED Koleji, inşaasına başlandıktan iki yıl sonra TED İlköğretim Okulu, üç yıl sonra TED Koleji olarak eğitim vermeye başlayacak.

İşbirliklerini görüşecekler
GARANTİ Koza’nın Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, Yönetim Kurulu Danışmanı Erden Bilginer, Gayrimenkul Geliştirme Koordinatörü Gürler Ünlü ve Gayrimenkul Geliştirme Uzmanı Jale Demirchi fuarda yer alacak ve potansiyel iş birlikleri hakkında görüşecekler. Ayrıca Gürler Ünlü, Türkiye’deki yatırımı tartışacak olan önemli seminerlerden birinde moderatörlük yapacak.

*********************************

İzmir’i fuara taşıyor

İŞ GYO, fuarda İzmir’deki yeni projesi Ege Perla ile yer alacak. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Projemizin yurtiçinde gördüğü ilgiyi, sahip olduğu modern mimari ve yüksek standartları ile yurtdışında da görmesini bekliyoruz” dedi.

İŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) fuarda İzmir’deki yeni projesi Ege Perla ile yer alacak. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Hızla büyümekte olan şirketimizin uluslararası platformda, hayata geçirmiş olduğu ve planladığı projeleri ile var olduğunu gösterebilmesi için MIPIM fuarının bir fırsat olduğuna inanıyoruz” dedi.

SEKTÖR İÇİN FIRSAT
Dünyanın en büyük uluslararası emlak fuarı olan MIPIM’in her yıl sektörden binlerce profesyoneli bir araya getirdiğini ifade eden İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, şunları söyledi: “Bu derece büyük kapsamlı bir sektör fuarında İş GYO olarak bulunmanın getireceği avantajların yanı sıra gerekliliğinin de olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanı sıra fuar Türk gayrimenkul sektörünün tüm firmalarının projelerinin tanıtımı için çok büyük bir fırsattır. Bu gibi faaliyetler Türk gayrimenkul sektörünü küresel ölçekte büyütmektedir.”

KUVVETLİ GÖRÜNÜM
Yerel piyasadaki etkinliklerini uluslararası piyasalarda da sergileyebilmek amacıyla fuara katılımalarının oldukça önemli olduğunu dile getiren Turgay Tanes, “MIPIM 2013’de Türkiye’nin ‘Onur Ülkesi’ olarak bulunması da ülkemiz gayrimenkul sektörüne duyulan ilginin bir diğer göstergesidir. Fuara ülkemizden bireysel ve firma bazlı katılımların daha çok olacağını, oluşturulacak sinerji ile kuvvetli bir Türkiye görünümü sergileneceğine inanıyoruz. Ülke ekonomisinde kazanılan ivmenin de etkisiyle önümüzdeki yıllarda bu ilginin ve sektör tanınırlığının daha da artacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu yıl fuara devlet kanadından da üst düzeyde gerçekleşecek katılım ve desteklerin de ülkemizin ve sektörümüzün yurtdışında temsiline önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

İZMİR PROJESİ SAHNEDE
MIPIM kapsamında 2012 yılının son aylarında lansmanını yaptıkları ve satışına başladıkları İzmir’deki Ege Perla projesini  sergileyeceklerini belirten Tanes, “Proje maketimizle birlikte sunumunu gerçekleştireceğimiz projemizin yurtiçinde gördüğü ilgiyi, sahip olduğu modern mimari ve yüksek standartları ile yurtdışında da görmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl MIPIM’de lansmanını yaptığımız ve büyük ilgi gören İstanbul Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile Karma Projemizin de son durumuna ilişkin bilgiler paylaşılacak” dedi.

İzmir’in incisi: Ege Perla
İŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (İş GYO) yeni projesi Ege Perla, İzmir’in Konak Belediyesi sınırları içinde yer alan “Yeni Kent Merkezi”nde geliştiriliyor. Ege Perla, 18 bin 392 metrekare arsa üzerinde körfez manzaralı dairelerden, ferah çalışma ortamına sahip ofislerden ve özgün, yarı açık mimarisiyle seçkin mağazalara ev sahipliği yapacak alışveriş merkezinden oluşuyor. Ege Perla projesinin Aralık 2015’te tamamlanması hedefleniyor. Projenin planlanan yatırım değeri ise yaklaşık 150 milyon dolar olacak.

111 KONUT VAR
Aga Han ödüllü dünyaca ünlü Mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyan Ege Perla, İzmir’in doğal mimarisini tamamlar bir nitelikte olacak. Projede yaklaşık 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinin yanı sıra yaklaşık 30 bin metrekare satılabilir alana sahip, tamamı körfez manzaralı 111 konut ve 65 home-ofisten oluşan 46 ve 29 katlı iki kule yer alacak. Proje metroya yürüyerek 800 metre, havaalanına araç ile 20 dakika, İzmir’in tatil beldelerinden Urla’ya araçla 40 dakika, Çeşme ve Alaçatı’ya ise sadece 1 saat mesafede bulunuyor.

KÖRFEZ MANZARASI
Ege Perla, standart üstü donatıları, her kattan deniz manzaralı geniş pencereli ve balkonlu evleri, kat bahçeleri şeklinde düzenlenecek olan teraslarda yapılacak zengin peyzaj düzenlemesi, blok girişlerindeki lobi alanı, kapalı yüzme havuzu, 49 katlı kulenin en üst katında körfez manzarasının doyasıya gözler önünde sergilendiği Lounge alanı, 7/24 güvenliği ve diğer sosyal olanaklarıyla ailelere dingin ve sakin bir yaşamın anahtarını veriyor. Aynı alan içinde yer alacak yarı açık alışveriş merkezinin marka çeşitliliği, yeşil alanlar, su öğeleri ve körfez manzaralı kafe-restoran alanları ile yaşamı zevke dönüştürecek.

*********************************

Türkiye’yi tanıtmak daha değerli

KUZU Grup, Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, fuarda Türkiye başta İstanbul olmak üzere yabancı yatırımcılara yatırım fırsatlarını anlatma imkanı bulduklarını belirterek, “MIPIM’de tek tek proje tanıtımı yerine İstanbul ve Türkiye’nın tanıtımı daha değerli olacaktır” dedi.

TÜRKİYE’de Spradon markalı konut projeleriyle tanınan Kuzu Grup, fuara üyesi oldukları KONUTDER standında katılacak. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Türkiye, başta İstanbul olmak üzere yabancı yatırımcılara yatırım fırsatlarını anlatma imkanı buluyoruz. Kentsel dönüşümde de uluslararası yatırımcıların fuar vesilesi ile Türkiye’ye yüzünü çevirmeyi sağlayacağız. MIPIM’de tek tek proje tanıtımı yerine İstanbul ve Türkiye’nın tanıtımı daha değerli olacaktır” dedi.

YATIRIMLAR ANLATILACAK
Özen Kuzu, hem Türkiye ekonomisi hem de Türkiye gayrimenkul sektörünün dünyada parlayan yıldız konumunda olduğunu ifade ederek, “Uluslararası araştırmalar bunu ortaya koyuyor ve yine bu araştırmalara paralel olarak Türkiye yatırım yapılacak ülke olarak gösteriliyor. Türkiye’de henüz bu yatırımlar gerçekleşmiş değil. Gayrimenkul alanında yabancı yatırımların gerçekleşmesi açısından çok önemli rol oynayan MIPIM fuarı da dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı. Bu yıl Onur Ülkesi olmamız Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlatmamız açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

4 BİN KONUT YAPTI
Kuzu Grup hakkında da bilgi veren Özen Kuzu, şunları söyledi: “Kuzu, 1943’den bugüne ülke genelinde toplu konut alanları, okullar, hastaneler, resmi binalar ve spor tesisleri inşa etti. İnşaat sektöründe istihdam ettiği 6 binden fazla çalışanı ile Türkiye’nin önde gelen müteahhitlerinden biri oldu. Şu anda Türkiye’nin en büyük atıksu arıtma tesisi işletmecisi konumunda olan Kuzu, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) adına 50 binden fazla konutun inşasını tamamlayıp teslim etti. Ayrıca Türkiye’nin başlıca şehirlerinde lüks segmentte yer alan konut ve iş merkezi projeleri de gerçekleştirdi. Spradon, Park Vadi ve Divan markalı projeler kapsamında 3 bin lüks konut sahiplerine teslim edildi. Halen Bahçeşehir’de devam eden 1037 konutluk Spradon Vadi projesi ile toplamda 4 bin 44 lüks konut tamamlanmış olacak. Grup ayrıca, İran’da 55 bin konuttan oluşan dev bir projeyi yürütüyor.”  

STRATEJİ BELİRLEDİ
Özen Kuzu, gayrimenkul stratejilerini ise şöyle açıkladı: “Ülkemizde gerek artan nüfüs, gerek geçmişteki konut stratejilerinden dolayı ciddi miktarda konut ihtiyacı ve yenilemesi gereği ortaya çıkmıştır. Konut ihtiyacı arttıkça da arsa üretimi ciddi bir sorun olarak ortaya çıkmıştır. Stratejimiz, ülkemiz gerçeklerini dikkate alarak öncelikle, devletle iş birliğine gidip, kentsel dönüşüm ya da başka enstürmanlar kullanarak oluşturulan arsa stoklarını doğru, işlevsel ve insancıl özelliklerle donatılmış projelerle değerlendirmek. Gerek TOKİ gerek Emlak Konut’la sağladığımız uyum ve işbirliğini devam ettirmek. Lüks segmente doğan ihtiyacı yine geçmişte olduğu gibi kentin dokusundan kopmadan, banliyöler oluşturmadan ve kent karmaşasında boğmadan konumlamak. Bu noktada işbirliğinin yanı sıra kurumsal olarak da arda üretmek ve projeleri hayata geçirmek. Yurt dışında gerçekleştirdiğmiz projeleri de referans alarak, gelen teklifleri değerlendirip hayata geçirmek.”

*********************************

İstanbul’a yeni bir bakış açısı getiriyor

NUROL GYO tarafından Mecidiyeköy’de hayata geçirilen Nurol Tower Projesi, “evofisev” konseptiyle yatırımcıların dikkatini çekiyor. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, “Nurol GYO olarak, hem Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunacak hem de başta Nurol Tower olmak üzere yeni projelerimizle ilgili yatırımcılara bilgi aktarımında bulunacağız” dedi.

NUROL Holding iştiraklerinden Nurol GYO tarafından Mecidiyeköy’de hayata geçirilen Nurol Tower Projesi, merkezi lokasyonuyla olduğu kadar Türkiye’de ilk kez uygulanan “evofisev” konseptiyle de yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Nurol GYO, İstanbul’un en önemli ticari lokasyonları arasında yer alan Mecidiyeköy’de inşa ettiği Nurol Tower ile lüks ve konfor anlayışını tamamen değiştirmeye hazırlanıyor. Nurol GYO’nun “Evofisev” konseptiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirildiği proje, nitelikli bir iş merkezinin sunduğu ayrıcalıklarla, lüks bir rezidansın konforunu tek bir yapı içinde buluşturarak beklentilere yenilikçi çözümler getiriyor.

İSTANBUL MANZARASI
73 metrekare ile 193 metrekare arasında değişen 243 üniteden oluşan Nurol Tower’ın teslimatları Haziran 2014’de gerçekleşecek. 7 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 4 metre tavan yüksekliği, ihtiyaçlara yönelik tasarlanan birimlerin bulunduğu çarşısı, ortak kullanıma açık geniş toplantı salonları, 133 metre yükseklikte İstanbul manzarasının izlenebileceği Sky Lounge’ı, concierge hizmeti gibi özellikleriyle sahiplerine ayrıcalıklı bir yaşam sunacak olan Nurol Tower, merkezi konumuyla da dikkat çekiyor. Şehrin kalbinde ve tüm bağlantı yolları üzerinde yer alan Nurol Tower, yanı başındaki metro ve metrobüs ile İstanbul’un her yerine kolay ulaşım imkanı sağlıyor. Mecidiyeköy’e yeni yapılacak olan Kabataş-Bağcılar metrosunun yakınında olan proje, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na ve Florence Nightingale Hastanesi ise yürüme mesafesinde.

ENERJİ TASARRUFU
Nurol Tower, çevreye duyarlı yapısı ile de Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen Yeşil Bina Sertifikası LEED Gold’a aday. Benzer binalara oranla yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlamayı hedefleyen projenin inşaatında kullanılan tüm malzemeler, insan sağlığına zarar vermeyen cinsten seçiliyor. Su geri kazanım sistemleri ve tasarruflu armatürler ile su tüketiminde maksimum verimlilik sağlanması hedefleniyor. Nurol Tower’ın gerek ortak kullanım alanlarında gerekse bağımsız ünitelerinde uygulanan enerji tasarrufuna yönelik çalışmalar ve “harcadığın kadar öde” maliyet yönetim sistemi sayesinde aidat miktarlarında da avantaj sağlanıyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ
Projede yer alan elektrikli araç sarj ünitesi ve bisiklet alanları çevre dostu ulaşımı teşvik ederken, bina içindeki hava kalitesini kontrol eden sistemler, yüksek standartlardaki ses yalıtımı ve açılabilir pencerelerle bina sakinlerine konforlu bir yaşam sunuluyor. Tüm üniteleri güney, güney-doğu ve güney-batı yönüne bakacak şekilde inşa edilen Nurol Tower’da bu sayede güneş enerjisinden maksimum şekilde yarar sağlanıyor. Bunların yanı sıra, “yükseltilmiş döşeme” olarak adlandırılan uygulama sayesinde, bina sakinlerine ihtiyaçlarına en uygun iç mimari düzenlemeyi özgürce yapabilme olanağı sunuluyor.

Yabancıların ilgisi artarak devam edecek
NUROL GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ekonomik durgunluğun hakim olduğu bir dönemde Türk ekonomisinin göstermiş olduğu performansın, yabancı yatırıcımlar tarafından ilgiyle takip edildiğini belirterek, “Dünyanın emlak pazarı olarak kabul gören MIPIM Fuarı’nda bu sene Türkiye’nin onur ülke olarak belirlenmiş olması da bu ilginin bir sonucu. Ekonomimiz için her zaman lokomotif sektör olan inşaat sektöründeki büyüme ivmesi ve sahip olduğu gelişim fırsatları Türkiye gayrimenkul pazarını yabancı yatırımcılar için daha ilgi çekici hale getiriyor. Bu açıdan MIPIM Fuarı’ndaki Türk Çadırı’nın büyük bir ilgiyle karşılanacağına inanıyorum. Biz de Nurol GYO olarak, bu önemli etkinlikte yer alarak hem Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunacak hem de başta Nurol Tower olmak üzere yeni projelerimizle ilgili yatırımcılara bilgi aktarımında bulunacağız. Ayrıca, dünyanın dört bir yanından fuara katılacak sektör profesyonelleriyle sektörün son durumunu değerlendirme ve güncel gelişmeleri ele alma fırsatı yakalayacağız.”

*********************************

İstanbul’un ‘vadisi’ görücüye çıkıyor

TÜRKİYE’nin en büyük gayrimenkul projelerinden Vadi İstanbul, MIPIM Fuarı’nda yerini alıyor. Bu yıl Türkiye’nin onur ülkesi olarak katıldığı fuara Vadi İstanbul, mimarisi ve proje özellikleriyle damgasını vuracak.

DÜNYANIN en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen MIPIM’in bu yılki katılımcıları arasında dikkat çeken Vadi İstanbul, uluslararası arenada sergilenecek. Bu yıl 90 ülkeden katılımın olacağı MIPIM’in en büyük ve en dikkat çekici projeleri arasında bulunan Vadi İstanbul, onur ülkesi olarak katılan Türkiye çadırında yer alacak. Lanse edildiği günden itibaren yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından yoğun talep alan Vadi İstanbul’un fuarda büyük ilgi görmesi bekleniyor. Konut bloklarının yanı sıra uluslararası alanda faaliyet gösteren birçok firmanın, proje bünyesinde yer alan otel, ofis ve AVM alanlarına gösterdiği ilgi de Vadi İstanbul standının yoğun bir tempoya sahip olacağının göstergesi.

BİRÇOK İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEK
Türk inşaat sektörünün öncü markalarından Artaş Grubu, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat’ın ortak girişimiyle inşasına başlanan proje; mimarisi, donatıları ve konumu ile öne çıkıyor. Vadi İstanbul projesi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla Türkiye’de bir çok ilke imza atılıyor ve inşaat sektörü açısından örnek olacak nitelikte birçok özellik öne çıkıyor.
1 milyon 100 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Vadi İstanbul, teras evler, rezidanslar, ofisler, alışveriş caddeleri, kafeler, oteller ile alışveriş merkezlerinin yanı sıra eğlence alanlarına sahip olacak.

3 BİN KONUT VAR
3 parselden oluşan ve toplamda 424 bin metrekarelik arsada geliştirilecek olan Vadi İstanbul, 3 farklı etaptan oluşacak. Projede 3 bin konut, 55 bin metrekarelik alışveriş merkezi, ve 700 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan 28 bin metrekarelik cadde mağazaları, restoranlar, 240 bin metrekare ofis alanı ile 48 bin metrekare toplam alana sahip 5 ve 4 yıldızlı oteller bulunacak.

İLK ÖZEL METRO
Proje dahilinde Türkiye’nin ilk özel metrosu da Vadi İstanbul’un içinden geçecek. Vadi İstanbul’a özel olarak inşa edilecek olan metro, şehrin metro ağına bağlanacak. Doğayla iç içe bir noktada projelendirilen Vadi İstanbul, İstanbul Boğazı’nın temiz sularını taşıyan ve projeyi boydan boya kat eden, Sadabad Deresi’yle de emsalsiz bir nitelik kazanıyor. Proje içinden geçen doğal derenin etrafında oluşturulacak olan yaşam alanları benzersiz bir keyif sunarken bölgeye de renk ve canlılık katacak.

2.5 milyar lira gelir bekleniyor
İSTANBUL’un kuzeyindeki Belgrad Ormanı’yla, şehrin merkezi olarak nitelendirilen Maslak’ı birleştiren Vadi İstanbul’un arsa hariç yatırım bedeli 1 milyar 500 milyon TL. İlk etabının maliyeti 300 milyon TL olan projeden hedeflenen ciro ise 2 milyar 500 milyon dolar. Mimarisine de büyük yatırımların yapıldığı Vadistanbul, Türkiye’nin ödüllü mimarlık ofisi İki Design ile Amerika’nın dünyaca ünlü projelerine imza atmış SOM Architecture tarafından tasarlandı.

Yabancı yatırımcılarla buluşacak
ARTAŞ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bu yıl ülkemiz açısından MIPIM Fuarı’nın öneminin çok daha büyük olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Fuara onur ülkesi olarak katılmamızın yanı sıra mütekabiliyet yasası sonrasında düzenlenen ikinci uluslararası etkinlik olması da Türkiye gayrimenkullerinin yabancı yatırımcılarla buluşması açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesi olarak nitelendirilen Vadi İstanbul projemizle biz de Cannes’da düzenlenecek fuarda yer alacağız. Bu yıl fuara katılan gayrimenkul projelerinin en büyük ölçeklileri arasında yer almamızdan dolayı şimdiden yoğun ilgi geliyor. Başarılı bir lansman dönemini arkamızda bırakırken projemize ciddi bir yabancı yatırımcı ilgisi görüyoruz. Bunun yanı sıra projenin otel, AVM ve ofis alanları için de yabancı firmalardan yoğun talepler alıyoruz. MIPIM Fuarı’nın yabancı yatırımcılarla buluşmamızda ve satışa dönmesinde büyük etkisi olacağına inanıyorum. Ayrıca MIPIM Fuarı, mütekabiliyet yasasının detaylarını yabancı yatırımcılara aktarmamız açısından da ülkemiz için büyük bir fırsat.”

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!